Baza:
Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e gata tortul sa il putem scoate usor.
Punem apoi biscuitii in tava si modelam baza.
Crema:...
Foile:
Intr-un castron punem untul moale si il frecam cu zaharul (cel simplu si cel vanilat), dupa care adaugam ouale si mierea. Amestecam pana se incorporeaza bine si apoi punem si laptele.
Incepem sa turnam faina si sa amestecam. Cand compozitia devine mai solida, punem si bicarbonatul....
Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit.
Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce se intareste), modeland baza.
Gelatina: o punem intr-un bol cu cantitatea de apa precizata pe plic...
Punem zaharul intr-o cratita la foc mic pentru a se carameliza. Cand s-a obtinut caramelul, adaugam untul si amestecam bine, apoi ciocolata rupta in bucatele. Lasam pe foc pana cand se topeste de tot zaharul.
Fulgii ii punem intr-un castron si turnam peste ei siropul, amestecand cu o lingura....
Blat:
Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Turnam treptat uleiul in bolul cu galbenusuri si le amestecam.
Dupa ce am batut albusurile, adaugam galbenusurile peste si mixam in continuare. Punem apoi laptele si esenta de rom,...
Amestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o lingura, apoi cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Ungem cu putin ulei, marginile vasului in care...
Pentru blat:
Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine.
Incepem sa adaugam treptat faina, folosind mixerul pentru incorporare. Dupa ce am pus cca. 1/2 din...
Tiramisu reţetă originală
Pregatim cafeaua din timp si o lasam la racit.
Intre timp, preparam crema: mixam frisca, apoi incorporam mascarpone si galbenusurile. Trufele le macinam in robotul de bucatarie si turnam in crema cca. trei sferturi. Amestecam bine.
Incepem sa asamblam...
Pregatim blatul
Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem...
Crema:
Cu o seara inainte, pregatim compozitia pentru crema (sau cu cel putin 5 ore). Procedam astfel: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit, o...
La blat : Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura.
Incorporam laptele, apoi adaugam treptat faina cernuta pana cand compozitia nu mai are o consistenta atat de lichida. Adaugam...
Pentru foile de cacao
Batem untul cu zaharul si galbenusurile, apoi incorporam laptele si esenta. Adaugam praful de copt, apoi faina si cacaua (pe care le cernem). Framantam bine aluatul pe care il impartim in doua parti egale.
Pentru partea cu cocos
Albusurile le-am batut...
Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios, framanti bine cu mana si dai aluatul la frigider vreo 10 minute.
Scoti de la frigider si il...
Cerneti bine faina, de doua sau trei ori. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut (il incalzim pe tot), dupa care facem o gaura in faina si o turnam acolo, lasand sa se activeze vreo 10 minute, la loc caldut.
In restul de lapte incalzit, punem zaharul. Cand s-a racit...
Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat. Il supraveghem cu grija sa nu se arda, iar cand e auriu si topit tot turnam peste untul rece taiat in cubulete. Miscam cratita pentru ca untul sa ajunga pe suprafata zaharului. Cand untul s-a topit si el turnam peste cca. 300ml lapte,sarea si lasam...
Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a...
Scoatem samburii visinelor si le punem la stors.
Intre timp pregatim blatul. Separam ouale si batem bine albusurile cu un praf de sare si cu zahar. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, iar dupa ce albusurile sunt batute le adaugam treptat , amestecand cu o lingura. Punem treptat si apa, dupa...
Incepem cu pregatirea blatului:
Separam ouale si batem albusurile cu umpic de sare si cu zahar. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand cu o lingura de lemn intr-o singura directie. Punem 4 linguri de faina, apoi bicarbonatul stins cu otet si apoi restul de faina. Omogenizam bine. Turnam...
Blat:
Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele.
Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam...
Punem biscuitii digestivi in robot si ii maruntim bine. Ii turnam intr-un vas si ii amestecam cu untul topit.Turnam intr-o tava rotunda si aranjam uniform cu mainile pe fund (optional si pe margini).
Batem frisca cu intaritorul,turnam branza,mierea si amestecam (gustati, si daca nu vi se pare...
Blat:
Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam....
Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la...
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina,drojdie, praf de copt, zahar). Punem 2 linguri de unt,laptele caldut si cu ajutorul mainii framantam , adaugand faina daca mai trebuie, pana cand avem un aluat nelipicios si elastic.
Ungem un alt bol cu putin ulei si asezam aluatul in el,...
Ne ocupam la inceput de aluat. Untura o frecam bine cu zaharul si apoi cu oul.Punem lingurile de apa, apoi cateva linguri de faina. Stingem bicarbonatul si il amestecam in compozitie. Mai adaugam faina, amestecand cu lingura, apoi ne folosim de mana si il framantam pana nu mai e lipicios. Il...
Taiati banana bucatele si puneti-o in blender. Adaugati peste inghetata putin topita si porniti-l. Adaugati laptele si mixati dinou pana se omogenizeaza foarte bine.
Daca folositi miere/caramel: intr-un pahar (mie mi-au iesit cam 250 ml) puneti o lingura de miere/sos de caramel. Turnati in...
Taiem coaja de la paine, o rupem/taiem in bucatele mici si o asezam intr-un bol. In alt bol spargem oul si il amestecam cu 3 L lapte. 3/4 din compozitie o turnam uniform peste paine.
Lasam un minut sa se imbibe compozitia in paine dupa care amestecam cu o furculita si dam la microunde timp de...
Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana.
Tapetam o...
Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la...
Cu o seara inainte pregatim compozitia pentru creme.Procedam la fel pentru amandoua: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit o punem la frigider pana...
Scoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie bine. Dupa ce untul e destul de moale, folosind o lingura de lemn, il frecam cu 2 linguri (normale) de zahar pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam bine.
Cand s-a incorporat cat de cat (oricum raman cocoloase de unt) turnam...
Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel
Baza: Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e gata tortul sa il putem scoate usor. Punem apoi biscuitii in tava si modelam baza. Crema:...
Desert tort fin cu nuca si smantana
Foile: Intr-un castron punem untul moale si il frecam cu zaharul (cel simplu si cel vanilat), dupa care adaugam ouale si mierea. Amestecam pana se incorporeaza bine si apoi punem si laptele. Incepem sa turnam faina si sa amestecam. Cand compozitia devine mai solida, punem si bicarbonatul....
Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece
Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce se intareste), modeland baza. Gelatina: o punem intr-un bol cu cantitatea de apa precizata pe plic...
Desert prajiturele cu fulgi de porumb si ciocolata
Punem zaharul intr-o cratita la foc mic pentru a se carameliza. Cand s-a obtinut caramelul, adaugam untul si amestecam bine, apoi ciocolata rupta in bucatele. Lasam pe foc pana cand se topeste de tot zaharul. Fulgii ii punem intr-un castron si turnam peste ei siropul, amestecand cu o lingura....
Desert negresa cu branza de vaci si alune caramelizate
Blat: Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Turnam treptat uleiul in bolul cu galbenusuri si le amestecam. Dupa ce am batut albusurile, adaugam galbenusurile peste si mixam in continuare. Punem apoi laptele si esenta de rom,...
Desert branzoaice trandafir
Amestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o lingura, apoi cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Ungem cu putin ulei, marginile vasului in care...
Desert prajitura cu urda
Pentru blat: Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine. Incepem sa adaugam treptat faina, folosind mixerul pentru incorporare. Dupa ce am pus cca. 1/2 din...
Desert Tiramisu reţetă originală, cu stracciatella
Tiramisu reţetă originală Pregatim cafeaua din timp si o lasam la racit. Intre timp, preparam crema: mixam frisca, apoi incorporam mascarpone si galbenusurile. Trufele le macinam in robotul de bucatarie si turnam in crema cca. trei sferturi. Amestecam bine. Incepem sa asamblam...
Prajitura cu gem si bezea
Pregatim blatul Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem...
Tort cu ciocolata si banane
Crema: Cu o seara inainte, pregatim compozitia pentru crema (sau cu cel putin 5 ore). Procedam astfel: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit, o...
Negresa cu glazura de ciocolata
La blat : Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura. Incorporam laptele, apoi adaugam treptat faina cernuta pana cand compozitia nu mai are o consistenta atat de lichida. Adaugam...
Prajitura coco-vanilla
Pentru foile de cacao Batem untul cu zaharul si galbenusurile, apoi incorporam laptele si esenta. Adaugam praful de copt, apoi faina si cacaua (pe care le cernem). Framantam bine aluatul pe care il impartim in doua parti egale. Pentru partea cu cocos Albusurile le-am batut...
Fursecuri de sezon
Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios, framanti bine cu mana si dai aluatul la frigider vreo 10 minute. Scoti de la frigider si il...
Cozonac pufos cu nuca
Cerneti bine faina, de doua sau trei ori. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut (il incalzim pe tot), dupa care facem o gaura in faina si o turnam acolo, lasand sa se activeze vreo 10 minute, la loc caldut. In restul de lapte incalzit, punem zaharul. Cand s-a racit...
Budinca de gris cu caramel (Galatopita)
Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat. Il supraveghem cu grija sa nu se arda, iar cand e auriu si topit tot turnam peste untul rece taiat in cubulete. Miscam cratita pentru ca untul sa ajunga pe suprafata zaharului. Cand untul s-a topit si el turnam peste cca. 300ml lapte,sarea si lasam...
Prajitura aromata din cozonac
Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a...
Prajitura bicolora cu visine si ciocolata
Scoatem samburii visinelor si le punem la stors. Intre timp pregatim blatul. Separam ouale si batem bine albusurile cu un praf de sare si cu zahar. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, iar dupa ce albusurile sunt batute le adaugam treptat , amestecand cu o lingura. Punem treptat si apa, dupa...
Tort racoros cu mere si crema de whiskey
Incepem cu pregatirea blatului: Separam ouale si batem albusurile cu umpic de sare si cu zahar. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand cu o lingura de lemn intr-o singura directie. Punem 4 linguri de faina, apoi bicarbonatul stins cu otet si apoi restul de faina. Omogenizam bine. Turnam...
Prajitura Marisa
Blat: Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele. Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam...
Cheesecake simplu la rece
Punem biscuitii digestivi in robot si ii maruntim bine. Ii turnam intr-un vas si ii amestecam cu untul topit.Turnam intr-o tava rotunda si aranjam uniform cu mainile pe fund (optional si pe margini). Batem frisca cu intaritorul,turnam branza,mierea si amestecam (gustati, si daca nu vi se pare...
Desert prajitura Kinder Maxi King
Blat: Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam....
Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)
Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la...
Melcisori cu scortisoara (Cinnamon rolls)
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina,drojdie, praf de copt, zahar). Punem 2 linguri de unt,laptele caldut si cu ajutorul mainii framantam , adaugand faina daca mai trebuie, pana cand avem un aluat nelipicios si elastic. Ungem un alt bol cu putin ulei si asezam aluatul in el,...
Placinta rustica cu piersici si afine
Ne ocupam la inceput de aluat. Untura o frecam bine cu zaharul si apoi cu oul.Punem lingurile de apa, apoi cateva linguri de faina. Stingem bicarbonatul si il amestecam in compozitie. Mai adaugam faina, amestecand cu lingura, apoi ne folosim de mana si il framantam pana nu mai e lipicios. Il...
Milkshake cu banane
Taiati banana bucatele si puneti-o in blender. Adaugati peste inghetata putin topita si porniti-l. Adaugati laptele si mixati dinou pana se omogenizeaza foarte bine. Daca folositi miere/caramel: intr-un pahar (mie mi-au iesit cam 250 ml) puneti o lingura de miere/sos de caramel. Turnati in...
Prajitura rapida cu urda
Taiem coaja de la paine, o rupem/taiem in bucatele mici si o asezam intr-un bol. In alt bol spargem oul si il amestecam cu 3 L lapte. 3/4 din compozitie o turnam uniform peste paine. Lasam un minut sa se imbibe compozitia in paine dupa care amestecam cu o furculita si dam la microunde timp de...
Cheesecake cu mure si ciocolata
Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana. Tapetam o...
Guguluf cu afine si glazura
Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la...
Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)
Cu o seara inainte pregatim compozitia pentru creme.Procedam la fel pentru amandoua: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit o punem la frigider pana...
Placinta americana cu mere
Scoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie bine. Dupa ce untul e destul de moale, folosind o lingura de lemn, il frecam cu 2 linguri (normale) de zahar pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam bine. Cand s-a incorporat cat de cat (oricum raman cocoloase de unt) turnam...