Curatam cartofii de coaja, ii spalam foarte bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.
Ceapa si ardeii se curata si se taie bucati de marimea dorita.
Le punem la calit in ulei, in jur de 5 minute.
Adaugam apoi rosiile trecute prin robot, presaram dupa gust sare si...
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.
Punem ceapa tocata marunt la sotat in 3 linguri de ulei (2 minute).
Adaugam morcovul, le lasam la foc mediu cca 5 minute.
Presaram boabe de piper, sare si piper macinat dupa gust, adaugam apoi dovlecelul curatat de coaja si seminte taiat...
Spalam,apoi tocam varza marunt.
Ceapa si ardeiul se spala, apoi se taie bucatele si se pun in cratita cu uleiul.
Lasam la calit cateva minute, adaugam varza tocata, punem 1 cana cu apa rece, adaugam boabele de piper, putin piper macinat, sare dupa gust si cele doua foi de dafin.
Acoperim...
Curatam toate legumele si le spalam sub jet de apa rece.
Pentru ca vom gati mancarea la aburi, in locul destinat aromelor punem busuiocul uscat. Apoi pe rand, in cele trei vase ale seamerului am pus legumele taiate bucati, respectiv rondele, dupa cum urmeaza: la primul nivel morcovii si...
Spalam si tocam varza.
Ceapa se curata si se spala, apoi se taie bucatele si se pune la calit impreuna cu ardeiul in ulei de masline.
Adaugam mixul de piper, lasam sa se elibereze aromele.
Adaugam varza,foaia de dafin, sare dupa gust. 1/2 cana apa rece.
Acoperim oala si lasam sa se...
Curatam ciupecile, le taiem felii si le palam sub jet de apa.
Ardeii curatati si spalati se taie fasii, apoi se calesc in putin ulei de masline cca 2 minute.
Adaugam in tigaie ciupercile taiate, presaram sare si piper dupa gust, apoi acoperim tigaia si lasam sa se gateasca ciupercile pana...
Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem pai si ii spalam sub jet de apa rece.
Preincalzim cuptorul la 190 grade.
Punem cartofii taiati in tava, adaugam intai uleiul, apoi sare, piper, boia dulce si fulgi chili dupa gust.
Amestecam cu mainile cartofii sa se condimenteze si coloreze...
Sparanghelul se curata de partea lemnoasa si se taie bucati de marimea dorita.
Se fierbe cca 3-5 minute in apa clocotita cu sare, apoi se tine la scurs.
Prazul se spala, se taie fasii, il punem ca calit intr-o tigaie, adaugam sparanghelul scurs, sare si piper negru proaspat macinat dupa...
Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece.
Ceapa si ardeiul se taie bucatele si le pun la calit in tigaie, in 3 linguri de ulei.
Adaugam si cartofii taiati pai, condimentam cu sare, piper si boia dulce, asezam un capac peste tigaie si lasam sa se gateasca la foc mic spre mediu.
Din...
Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi.
Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute.
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o tocam si o punem la calit in 4-5 linguri de ulei impreuna cu morcovul si pastarnacul trecute pe...
Punem soia la hidratat cateva minute, apoi la fiert la foc mic in putina apa cu sare. Lasam sa fiarba cca 5 minute, pana se umfla si patrunde usor furculita in bucatelele de soia. Scurgem apa in care a fiert, adaugam 3 linguri de ulei si lasam la prajit la foc potrivit pana se rumeneste dupa...
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ii trecem sub jet de apa rece, ii curatam si ii taiem felii. Ardeiul se spala, se taie fasii ori rondele si se pune intr-o tigaie antiaderenta la foc iute, presaram sare si piper dupa gust si lasam la foc pana se inmoaie putin ardeiul. Adaugam rondelele de...
Am cernut faina intr-un castron incapator. Am lichefiat drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar, apoi am adaugat apa calduta si coaja rasa de lamaie. Am facut o groapa in faina din castron, amestecul lichid l-am turnat in centru, apoi am incorporat faina de pe margini si am inceput...
Prepararea foilor: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam foarte bine. Fierbem cartofii in apa cu un praf de sare, pana patrunde furculita usor in ei. Ii scurgem apoi bine de apa, ii lasam la racorit. Amestecam cartofii cu zaharul, praful de copt, margarina si faina, obtinem un...
Curatam si spalam ceapa si ardeiul.
Punem uleiul in tigaie, adaugam varzutele de Bruxelles spalate si ceapa tocata, apoi ardeiul taiat bucati si lasam legumele la sotat cca 5 minute.
Adaugam apoi legumele din borcan, mazarea scursa din conserva, asezonam cu sare si piper dupa gust,punem cca...
Preparare Reteta de iahnie de fasole rapida, cu fasole din conserva
Morcovul se curata si se spala, apoi se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si te toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam morcovul, il sotam 2-3 minute la foc mic si adaugam apoi ceapa tocata. Eu...
Ciupercile se curata si se spala, apoi se taie feliute.
Morcovul se curata, se spala si se trece pe razatoare pentru a obtine rondele subtiri.
Prazul spalat se taie rondele si se pune in cratita la calit in 4 linguri ulei, impreuna cu morcovul siciupercile.
Presaram sare si piper dupa...
Curatam si spalam legumele.
Morcovul se cresteaza din loc in loc pe lungime si scoatem cate o fasie subtire, apoi il feliem dupa preferinta, obtinem astfel rondele cu aspect de floare.
Cartofii se feliaza cu cutitul de feliat branza.
Punem rondelele de legume intr-o oala la fiert in apa...
Curatam si spalam legumele.
Taiem prazul rondele, ardeiul rosu il taiem cubulete si ardeiul galben, fasii.
Punem 3 linguri de ulei in tigaie, tigaia se asaza la foc potrivit .
Adaugam prazul si ardeii, lasam sa se soteze usor legumele.
Adaugam buchetelele de broccoli, 1/2 cana apa...
Curatam si spalam ceapa si ardeiul.
Punem uleiul in cratita la incins, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, sotam pana devine ceapa translucida.
Adaugam boabele de mustar,sare si piper dupa gust, apoi orezul.
Lasam sa se caleasca orezul 2-3 minute, dupa care punem 1 cana cu apa...
Curatam ceapa si morcovul si le spalam sub jet de apa rece.
Ceapa se taie cubulete, morcovul se trece pe razatoare.
Calim ceapa impreuna cu morcovul in ulei timp de 5 minute.
Adaugam boabele de fasole rosie scurse, 1/2 din cantitatea de boabe albe + tot lichidul din conserva de fasole...
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece.
Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.
Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, pastram apa in care au fiert pentru ca vom subtia cu ea piureul (in locul laptelui la piureul clasic)....
Punem drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar intr-un castron. Amestecam pana devine lichida.
Adaugam apa minerala la temperatura camerei, zaharul, coaja de lamaie rasa,zaharul vanilat si uleiul.
Punem rand pe rand faina proaspat cernuta, amestecam pana obtinem un aluat elastic....
Curatam si spalam ceapa si rosiile, apoi le tocam cat mai marunt.
Rondelele de ardei le tocam de asemenea, cat mai marunt.
Taiem avocado-ul in doua, indepartam samburele, apoi scoaptem pulpa cu o lingurita de pe coaja.
Imediat stoarcem zeama de lamaie peste pulpa de avocado.
Adaugam...
Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete.
Ii clatim in mai multe ape, ii prajim apoi in baie de ulei si cand sunt rimeni ii scoatem intr-o strecuratoare din plastic.
Curatam usturoiul, il pisam impreuna cu patrunjelul, adaugam cca 50-70 ml apa rece.
Turman sosul de usturoi peste...
Spalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja.
Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina.
Granulele de soia se fierb in apa cu delicat de legume, 5 minute. Se scurg de apa.
Ceapa o curatam si...
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o tocam si o punem la calit in ulei.
Adaugam ardeii taiati bucati si morcovii taiati rondele.
Sotam legumele cateva minute, adaugam apa, cca 3l.
Punem in oala buchetelele de conopida, sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba ciorba la foc mic cca 30...
Spalam conopida, despartim buchetelele si le punem la fiert in apa cu sare pana patrunde furculita usor in conopida.
Strecuram conopida, o lasam pana se scurge toata apa din ea si pana se racoreste
Taiem fructul de avocado in doua, indepartam samburele,scoatem miezul cu o lingurita, il...
Spalam dovleacul, il curatam de coaja si il taiem felii dupa preferinta.
Trecem fiecare felie de dovleac prin zahar tos, asezam apoi feliile in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 40 minute la temperatura de 175 grade.
Eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.
Un...
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam in mai multe ape.
Curatam ceapa,o spalam,apoi o taiem fideluta.
Spalam ardeiul kapia si il taiem rondele,
Punem uleiul la incins intr-o tigaie, calim 2 minute ceapa si ardeiul, apoi adaugam cartofii scursi de apa.
Condimentam...
Soia prajita cu piure de cartofi noi si sos de rosii
Curatam cartofii de coaja, ii spalam foarte bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Ceapa si ardeii se curata si se taie bucati de marimea dorita. Le punem la calit in ulei, in jur de 5 minute. Adaugam apoi rosiile trecute prin robot, presaram dupa gust sare si...
Mancare de legume cu hrisca
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Punem ceapa tocata marunt la sotat in 3 linguri de ulei (2 minute). Adaugam morcovul, le lasam la foc mediu cca 5 minute. Presaram boabe de piper, sare si piper macinat dupa gust, adaugam apoi dovlecelul curatat de coaja si seminte taiat...
Varza calita (de post)
Spalam,apoi tocam varza marunt. Ceapa si ardeiul se spala, apoi se taie bucatele si se pun in cratita cu uleiul. Lasam la calit cateva minute, adaugam varza tocata, punem 1 cana cu apa rece, adaugam boabele de piper, putin piper macinat, sare dupa gust si cele doua foi de dafin. Acoperim...
Budinca de tapioca si legume la steamer
Curatam toate legumele si le spalam sub jet de apa rece. Pentru ca vom gati mancarea la aburi, in locul destinat aromelor punem busuiocul uscat. Apoi pe rand, in cele trei vase ale seamerului am pus legumele taiate bucati, respectiv rondele, dupa cum urmeaza: la primul nivel morcovii si...
Varza scazuta
Spalam si tocam varza. Ceapa se curata si se spala, apoi se taie bucatele si se pune la calit impreuna cu ardeiul in ulei de masline. Adaugam mixul de piper, lasam sa se elibereze aromele. Adaugam varza,foaia de dafin, sare dupa gust. 1/2 cana apa rece. Acoperim oala si lasam sa se...
Ciuperci calite cu ardei la tigaie
Curatam ciupecile, le taiem felii si le palam sub jet de apa. Ardeii curatati si spalati se taie fasii, apoi se calesc in putin ulei de masline cca 2 minute. Adaugam in tigaie ciupercile taiate, presaram sare si piper dupa gust, apoi acoperim tigaia si lasam sa se gateasca ciupercile pana...
Cartofi usor picanti cu amestec de susan la cuptor
Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem pai si ii spalam sub jet de apa rece. Preincalzim cuptorul la 190 grade. Punem cartofii taiati in tava, adaugam intai uleiul, apoi sare, piper, boia dulce si fulgi chili dupa gust. Amestecam cu mainile cartofii sa se condimenteze si coloreze...
Sparanghel la tigaie cu praz si ulei de masline
Sparanghelul se curata de partea lemnoasa si se taie bucati de marimea dorita. Se fierbe cca 3-5 minute in apa clocotita cu sare, apoi se tine la scurs. Prazul se spala, se taie fasii, il punem ca calit intr-o tigaie, adaugam sparanghelul scurs, sare si piper negru proaspat macinat dupa...
Cartofi caramelizati la tigaie
Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa si ardeiul se taie bucatele si le pun la calit in tigaie, in 3 linguri de ulei. Adaugam si cartofii taiati pai, condimentam cu sare, piper si boia dulce, asezam un capac peste tigaie si lasam sa se gateasca la foc mic spre mediu. Din...
Sarmalute de post cu legume si pasat
Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi. Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem la calit in 4-5 linguri de ulei impreuna cu morcovul si pastarnacul trecute pe...
Spanac de post cu jumarele din soia
Punem soia la hidratat cateva minute, apoi la fiert la foc mic in putina apa cu sare. Lasam sa fiarba cca 5 minute, pana se umfla si patrunde usor furculita in bucatelele de soia. Scurgem apa in care a fiert, adaugam 3 linguri de ulei si lasam la prajit la foc potrivit pana se rumeneste dupa...
Garnitura de cartofi cu busuioc si soia prajita
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ii trecem sub jet de apa rece, ii curatam si ii taiem felii. Ardeiul se spala, se taie fasii ori rondele si se pune intr-o tigaie antiaderenta la foc iute, presaram sare si piper dupa gust si lasam la foc pana se inmoaie putin ardeiul. Adaugam rondelele de...
Mucenici moldovenesti
Am cernut faina intr-un castron incapator. Am lichefiat drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar, apoi am adaugat apa calduta si coaja rasa de lamaie. Am facut o groapa in faina din castron, amestecul lichid l-am turnat in centru, apoi am incorporat faina de pe margini si am inceput...
Prajitura cu foi de cartofi si umplutura de gem
Prepararea foilor: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam foarte bine. Fierbem cartofii in apa cu un praf de sare, pana patrunde furculita usor in ei. Ii scurgem apoi bine de apa, ii lasam la racorit. Amestecam cartofii cu zaharul, praful de copt, margarina si faina, obtinem un...
Tigaie de legume
Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in tigaie, adaugam varzutele de Bruxelles spalate si ceapa tocata, apoi ardeiul taiat bucati si lasam legumele la sotat cca 5 minute. Adaugam apoi legumele din borcan, mazarea scursa din conserva, asezonam cu sare si piper dupa gust,punem cca...
Reteta de iahnie de fasole rapida, cu fasole din conserva
Preparare Reteta de iahnie de fasole rapida, cu fasole din conserva Morcovul se curata si se spala, apoi se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si te toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam morcovul, il sotam 2-3 minute la foc mic si adaugam apoi ceapa tocata. Eu...
Pilaf de orez cu ciuperci
Ciupercile se curata si se spala, apoi se taie feliute. Morcovul se curata, se spala si se trece pe razatoare pentru a obtine rondele subtiri. Prazul spalat se taie rondele si se pune in cratita la calit in 4 linguri ulei, impreuna cu morcovul siciupercile. Presaram sare si piper dupa...
Legume natur
Curatam si spalam legumele. Morcovul se cresteaza din loc in loc pe lungime si scoatem cate o fasie subtire, apoi il feliem dupa preferinta, obtinem astfel rondele cu aspect de floare. Cartofii se feliaza cu cutitul de feliat branza. Punem rondelele de legume intr-o oala la fiert in apa...
Garnitura de legume la tigaie
Curatam si spalam legumele. Taiem prazul rondele, ardeiul rosu il taiem cubulete si ardeiul galben, fasii. Punem 3 linguri de ulei in tigaie, tigaia se asaza la foc potrivit . Adaugam prazul si ardeii, lasam sa se soteze usor legumele. Adaugam buchetelele de broccoli, 1/2 cana apa...
Garnitura din mix de orez
Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in cratita la incins, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, sotam pana devine ceapa translucida. Adaugam boabele de mustar,sare si piper dupa gust, apoi orezul. Lasam sa se caleasca orezul 2-3 minute, dupa care punem 1 cana cu apa...
Fasole mozaic
Curatam ceapa si morcovul si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa se taie cubulete, morcovul se trece pe razatoare. Calim ceapa impreuna cu morcovul in ulei timp de 5 minute. Adaugam boabele de fasole rosie scurse, 1/2 din cantitatea de boabe albe + tot lichidul din conserva de fasole...
Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece. Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei. Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, pastram apa in care au fiert pentru ca vom subtia cu ea piureul (in locul laptelui la piureul clasic)....
Cozonac de post cu stafide,curmale si cacao
Punem drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar intr-un castron. Amestecam pana devine lichida. Adaugam apa minerala la temperatura camerei, zaharul, coaja de lamaie rasa,zaharul vanilat si uleiul. Punem rand pe rand faina proaspat cernuta, amestecam pana obtinem un aluat elastic....
Guacamole
Curatam si spalam ceapa si rosiile, apoi le tocam cat mai marunt. Rondelele de ardei le tocam de asemenea, cat mai marunt. Taiem avocado-ul in doua, indepartam samburele, apoi scoaptem pulpa cu o lingurita de pe coaja. Imediat stoarcem zeama de lamaie peste pulpa de avocado. Adaugam...
Batata Bi Kezbera
Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. Ii clatim in mai multe ape, ii prajim apoi in baie de ulei si cand sunt rimeni ii scoatem intr-o strecuratoare din plastic. Curatam usturoiul, il pisam impreuna cu patrunjelul, adaugam cca 50-70 ml apa rece. Turman sosul de usturoi peste...
Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor
Spalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina. Granulele de soia se fierb in apa cu delicat de legume, 5 minute. Se scurg de apa. Ceapa o curatam si...
Ciorba de conopida cu hrisca si bors
Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem la calit in ulei. Adaugam ardeii taiati bucati si morcovii taiati rondele. Sotam legumele cateva minute, adaugam apa, cca 3l. Punem in oala buchetelele de conopida, sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba ciorba la foc mic cca 30...
Pasta de conopida cu avocado
Spalam conopida, despartim buchetelele si le punem la fiert in apa cu sare pana patrunde furculita usor in conopida. Strecuram conopida, o lasam pana se scurge toata apa din ea si pana se racoreste Taiem fructul de avocado in doua, indepartam samburele,scoatem miezul cu o lingurita, il...
Dovleac copt
Spalam dovleacul, il curatam de coaja si il taiem felii dupa preferinta. Trecem fiecare felie de dovleac prin zahar tos, asezam apoi feliile in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 40 minute la temperatura de 175 grade. Eu am folosit functia de coacere cu ventilatie. Un...
Garnitura de cartofi,ceapa si ardei la tigaie
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam in mai multe ape. Curatam ceapa,o spalam,apoi o taiem fideluta. Spalam ardeiul kapia si il taiem rondele, Punem uleiul la incins intr-o tigaie, calim 2 minute ceapa si ardeiul, apoi adaugam cartofii scursi de apa. Condimentam...