Mascote cu crema de ciocolata si nuca

de LC in Dulciuri, 13 Feb 2013 | 8513 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta acum cateva zile...si am zis ca trebuie neaparat sa o fac! Candva erau prajiturile mele preferate mascotele sau joffre....si eram curioasa sa vad daca este acelasi gust. Spre suprinderea mea...sunt copie leita celor de la cofetarie! :) Din compozitia de fata mie mi-au iesit 12 bucati...6 mai mici, 6 mai mari ( am folosit forme pentru briose din silicon).

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 300 g unt moale
  • 70 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • esenta de rom dupa gust
  • 100 g nuca coapta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mascote cu crema de ciocolata si nuca:

Pentru inceput vom aseza nuca intr-o tava acoperita cu foaie de copt si o bagam la cuptorul preincalzit pentru 5 minute.

Dupa ce s-a racit o vom freca intre palme pentru inlaturarea cojitelor si o taiem bucatele . O dam deoparte.

Cele 300 g ciocolata amaruie ( 3 ciocolate) le vom topi la bain-marie. Cu o pensula vom unge fiecare forma in parte, dupa care le introducem la congelator pentru 5 minute. Le scoatem si le mai ungem cu un strat de ciocolata ( in tot acest timp ciocolata o lasam pe foc pentru a nu se intari). Dupa ce ungem cu al doilea strat  introducem formele la congelator si le lasam acolo pana preparam crema.

Pentru crema vom pune ouale si cele 100 de grame de zahar la bain-marie si le vom mixa ( cu mixerul) pana obtinem o crema spumoasa de oua ( cam 6 -7 minute). Dupa ce devin spuma lasam crema la racit intr-un vas cu apa rece.

Untul la temperatura camerei il vom mixa cu zaharul pudra, cacaoua si esenta pana devine o crema pufoasa. Dupa ce s-a racit crema de oua punem cate o lingura in compozitia de ciocolata si mixam ...repetand procesul pana o incorporam pe toata. La final adaugam nuca si amestecam cu o lingura.

 Scoatem formele din congelator si le umplem cu crema. Le mai lasam 5 minute in congelator pana se vor intari, dupa care le mutam in frigider.

Putem acoperi cu ciocolata topita pentru a crea baza sau sa le lasam asa. ( eu nu am mai acoperit ca nu mi.a ajuns ciocolata si pentru asta , insa nu se vede oricum )

Le scoatem din forme inainte de a le servi  ( dezlipim usor marginile, dupa care scoatem mascota usor din forma).

TIPS-URI

1

cosuletele le putem umple cu inghetata, frisca sau fructe :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascote cu crema de ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si vanilie