Carnea, spalata in prealabil, o punem la fiert.
Adunam spuma formata.
Curatam legumele, le spalam si le tocam in cuburi mici.
Le adaugam peste carne si continuam fierberea pana ce sunt suficient...
Spalam varza si o tocam.
Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati.
Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii.
Punem bucatelele de slanina in...
Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut.
Intr-un castron punem restul...
Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar atât...
Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele.
Ceapa se...
Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...
Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat.
Calim ceapa putin, apoi adaugam...
Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se...
1. Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata.
2. Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie le punem la fiert pana ce zaharul se topeste.
3. ...
Ciolanul se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca.
Zarzavatul se curata si se toaca.
Ardeiul se se curata si se taie patratele.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Rosiile se spala si se...
Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita.
Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele.
Se...
Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi sucul si coaja de portocala. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le mixati...
Dimineata pe racoare am cules legumele, mai putin ceapa , aia deja e culeasa de vreo 3 saptamani, le-am curatat si le-am taiat, ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovul si pastarnacul cubulete mici ,...
Mai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi.
Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit in...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Preparati blatul:
Separati albusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de 'zahar'....
Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...
Cum din somnul din care am gatit borsul si paneul imi mai ramasesera destule rondele, m-am gandit ca n-ar strica si o reteta simpla . Astfel ca am tavalit fiecare felie de peste prin malai...
Incepem cu siropul, ca sa aiba timp sa se raceasca;
Adaugati zaharul brun si cele 4 cani de apa intr-o craticioara, si lasati-o la redus pe foc;
Cand...
Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam...
Sa trecem la treaba. Eu am facut aceasta mancare in multicooker, dar la fel de bine se poate face intr-un wok sau alt vas, direct pe aragaz.
- taiem carnea cubulete mici
- legumele le...
Socata reteta bunicii
Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati, le punem la scurs intr-o sita, apoi le...
Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată....
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, ouale,...
Se curata zarzavatul ,ceapa ,usturoiul verde si ardeiul ,se spala bine si se toaca apoi intr-o oala (eu folosesc una de 5 kg )se pune ulei si se adauga ...
Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.
Pregatim umplurura...
Blat.
Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin.
Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor.
Taepetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si...