În familia noastră nu prea se serveau supele-creme, decât foarte rar. Am mai încercat o dată una de roşii, care a fost de-a dreptul necomestibilă :) şi dacă îmi amintesc eu bine, cred că şi una de mazăre, care a fost bunicică, însă cea de cartofi m-a cucerit. Cu siguranţă voi mai încerca şi alte tipuri de supe-creme! Poate îmi mai daţi şi voi idei!
Prea mult nu am descris, pentru că se face atât de simplu, încât oricine, oricât de anti-talent ar fi în ale bucătăritului, nu are cum da greş cu această reţetă.
Aşadar, curăţăm legumele şi le fierbem acoperit, la foc mic, în supă de pasăre. După cum am scris mai sus, am folosit aproximativ 1 l. de supă şi am completat cu apă până ce legumele au fost acoperite.
Când s-au fiert, scurgem jumătate din lichid, pe care îl folosim în funcţie de consistenţa pe care dorim să o dăm supei. Apoi, cu blenderul vertical pasăm legumele. Omogenizăm pasta rezultată cu untul, smântână şi sare după gust, iar dacă este nevoie mai adăugaţi puţină supă. Amestecaţi energic.
Se serveşte caldă, cu feliuţe subţiri de bacon rumenit şi crutoane. Dacă vreţi să pregătiţi singuri crutoanele, tăiaţi feliile de pâine cubuleţe şi rumeniţile în puţin unt.
Rezultatul a fost delicios!
Poftă bună!!!