Curatam si spalam toate legumele. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ceapa in fasii potrivite, iar ardeiul il taiam in bucati mai maricele. Spalam vinetele. Facem o taiatura pe mijloc la fiecare vanata. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul din interior. Spalam miezul scobim si il taiem in bucati potrivite. Presaram putina sare in fiecare vanata. Intr-o oala punem uleiul. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam ardeii, morcovii, miezul de vanata ramas, mazarea, conopida sare si piper. Amestecam. Adaugam 100 ml apa. Punem o lingura de pasta de tomate. Amestecam. Fierbem pana apa scade si obtinem o compozitie solida. Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam vinetele. Ungem fiecare vanata cu pasta de tomate. Umplem vinetele cu compozitia pe care am obtinut-o. Presaram pe fiecare vanata cascaval ras. La final, adaugam pe fiecare vanata feliute de rosii. In 150 ml apa dizolvam 2 linguri de pasta de tomate. Punem amestecul otinut in tava cu vinete. Coacem la 190 grade C aproximativ 45 de minute sau pana vanata este gatita perfect.