Este o prajitura asemanatoare cu Snickersul, dar am pus crema caramel intre foi de napolitana si am umplut-o cu crema de ciocolata. A iesit un deliciu!
Blat: mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam bine pana obtinem o bezea tare.
Adaugam apa minerala, uleiul si mixam usor, apoi adaugam treptat nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.
Eu am mai lasat si bucatele mai mari de nuca, nu am macinat-o pe toata marunt.
Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia de blat in ea si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.
Caramel: amestecam galbenusurile cu putina sare si 2 linguri de zahar, iar restul de zahar il punem intr-un vas pe foc, la caramelizat.
Untul il taiem bucatele si il adaugam in zaharul caramelizat, cand acesta se topeste definitiv.
Amestecam energic untul cu caramelul pana cand se dilueaza totul (pe alocuri se va mai intari zaharul, dar se va topi pe parcurs).
Cand totul este diluat, adaugam si galbenusurile si omogenizam bine totul. Lasam crema pe foc pana cand se va ingrosa ca o budinca, amestecand continuu. Apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam arahidele maruntite putin.
Lasam crema sa se raceasca putin si vom umple cu ea foile de napolitana.
Presam foile cu o greutate pentru a se intrepatrunde crema printre dungile foilor.
Crema de ciocolata: punem frisca intr-un vas pe foc mic, impreuna cu ciocolata rupta in bucatele si putina sare.
Amestecam bine pana se topeste toata ciocolata si se uniformizeaza compozitia. Apoi o lasam sa se raceasca, dupa care o punem la frigider 15 minute.
Dupa cele 15 minute, vom introduce mixerul in ea si o vom mixa pana devine cremoasa.
Gelatina o hidratam in putina apa, apoi o topim pe baie de aburi si o amestecam imediat in crema de ciocolata.
Taiem blatul in doua pe verticala (daca ar fi crescut mai inalt, mergea taiat pe orizontala) si de asemeni, taiem si foile de napolitana pe jumatate.
Topim ciocolata alba cu putin ulei pe baie de aburi si o intindem peste una din jumatatile de napolitana.
Adaugam imediat si jumatatea cealalta de napolitana peste ciocolata alba si presam ca sa se lipeasca bine.
Asamblare: ungem prima jumatate de blat cu crema de ciocolata, adaugam napolitanele, ungem din nou cu crema de ciocolata, asezam cealalta jumatate de blat, o ungem si pe aceasta cu putina crema de ciocolata, apoi ornam prajitura dupa plac.
Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora, apoi o portionam.