Una dintre ciorbele preferate ale familiei este ciorba radauteana care nu lipseste niciodata de pe mesele de sarbatoare.
Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.
Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in zeama ramasa (daca e prea putina, mai adaugi apa) pui pieptul de pui pe care l-ai taiat bucatele mici, morcovul si patrunjelul taiat rondele.
Pui iar pe foc ciorba radauteana.
Intr-un bol amesteci 300-400 gr smantana grasa ,doua galbenusuri de ou (retine,doar galbenusul!) si doua linguri faina grau sau amidon.
Iei oala deoparte si torni usor amestecul in ciorba radauteana , imprastiind cu o furculita in oala cu ciorba, pt a nu face cocoloase (daca totusi face, se mai intampla, le iei frumos cu o strecuratoare).
Pui inapoi pe foc inca 10 minute, timp in care mai adaugi trei catei usturoi pisat, putin otet, (aici depinde de preferinte, sunt care nu pun otet in oala ci doar la servire), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat
Calesti putin morcov crud in 30 ml ulei si adaugi in ciorba radauteana pentru a da o culoare frumoasa.
Pofta buna!
1
La servire in ciorba radauteana se adauga optional mai mult usturoi, patrunjel verde ,otet si smantana.
2
poti drege ciorba adaugand usturoiul pisat amestecat cu putin cimbru intr-o strecuratoare si sa torni ciorba clocotita tinand strecuratoarea deasupra ciorbei
3
poti drege ciorba cu lamaie, nu cu otet