Panna Cotta cu fructe de pădure

de diaconta in Dulciuri, 11 Dec 2011 | 21188 vizualizari

 

Mă hotărâsem să fac doar un desert aşa mai lejer,că doar acuşica vin sărbătorile şi iar ne vom destrăbăla la capitolul “dulce” si nu numai.Şi cum nu aveam nici prea mult timp de pierdut prin bucătărie,am zis să fac doar o panna cotta cu nişte fructe de pădure,ocazie cu care am vrut să testez o frişcă, pe care în sfârşit am găsit-o,naturală ,fără zahăr şi fără conservanţi.Exact ce aveam nevoie.Mă declar mulţumită.
Panna cotta sau “smântâna coaptă” cum îi spun italienii, este originară din regiunea Piemonte(nordul Italiei),dar ea s-a răspândit treptat în întreaga Italie,în Grecia,Franţa sau Finlanda.In principiu este vorba despre frişcă (sau smântână)şi lapte,amestecate cu zahăr,fierte înăbuşit,la care se adaugă gelatina şi se pun la rece.
Se poate servi cu fructe de pădure,ciocolată,caramel,cafea sau orice altceva vi se pare potrivit.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frişcă naturala neîndulcita
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Un plic zahar vanilat
  • 15 gr gelatina granule
  • ½ plic tort gelee rosu
  • Sirop de fructe de padure
  • Fructe de padure(afine,zmeura,mure)
  • 0 lingura de zahar

 Putin ulei sau unt moale pentru uns formele    

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu fructe de pădure:

Din tort gelee rosu si fructe de padure preparam o gelatina.Nu-I neaparat nevoie,eu am vrut pentru contrastul de culoare.Punem cate putin in formele pregatite,pe care in prealabil le-am uns cu ulei sau unt.

Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte rece.

Restul de 150 ml lapte,il amestecam cu 4 linguri de zahar si zaharul vanilat,intr-o craticioara.Punem pe foc si lasam sa fiarba 2 minute.Adaugam apoi si frisca.Punem din nou pe foc,aducem la punctul de fierbere,fara insa a mai fierbe amestecul.

Incalzim gelatina la microunde sau pe baie de aburi si o punem in amestecul de frisca si lapte.Amestecam foarte bine cu telul.

Lasam sa se racoreasca putin,apoi punem in forme peste stratul de gelatina rosie.Punem formele la frigider pentru cateva ore.

Pentru a le scoate din forma,daca nu aluneca,se pun formele in putina apa calda si astfel se vor scoate cu usurinta.Le rasturnam pe un platou.

Pentru sosul de fructe de padure,amestecam fructele cu zaharul si le fierbem foarte putin.Eu le-am trecut prin strecuratoare pentru a elimina semintele de la zmeura si mure.Daca-l dorim mai consistent,putem adauga o lingurita de amidon alimentar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu sirop de fructe de padure