Tabita _

4

Bucataras
grozav

București

Bucataras din 16.02.2013

RETETE301
PRIETENI343
Retete

Salata de cartofi cu iaurt

In Salate la 10 Mai 2013

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se taie marunt ceapa rosie. Se zdrobeste usturoiul. Se decojesc cartofii cat sunt inca calzi. Se taie in sferturi. Se pun intr-un bol si se amesteca iaurtul cu ceapa, usturoiul, mararul si busuiocul. Se pun cartofii intr-un castron si...

Salata de gulii cu morcovi

In Salate la 5 Mai 2013

Se taie legumele Julien. Se zdrobeste usturoiul. Se pun intr-un castron. Se pune sare. Se stropesc cu zeama de lamaie si uleiul de masline. Se amesteca si se asezoneaza cu busuioc.

Mix de legume cu sos

In Mancaruri de post la 28 Apr 2013

Se pun la fiert legumele in apa cu sare. Se zdrobesc cateii de usturoi si se adauga la final si se stinge focul. Se pune putin ulei la incins si se adauga faina, iar peste se adauga supa si se amesteca pana cand fierbe. Se pune apoi o lingurita de bicarbonat de amoniu si se amesteca bine...

Chiftele cu susan

In Mancaruri cu carne la 28 Apr 2013

Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.) Se bat ouale si se pun intr-un bol. Se formeaza chiftelele si se trec prin ou, pesmet si iar ou si susan. Apoi se pun in uleiul...

Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

In Prajituri la 28 Apr 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca ingredientele uscat: faina cacaoa, praful de copt, sare, bicarbonat. Cafeaua se amesteca cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina. Untul se freaca cu zaharul si se adauga treptat cate un oupana se...

Gulas de porc cu legume la wok si orez

In Porc la 28 Apr 2013

Se pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul curatat de coaja si se adauga spre final.  Carnea se portioneaza in fasii de cca 2 cm. Se...

Pulpe de pui intregi cu cartofi natur

In Pui la 28 Apr 2013

Se incinge cuptorul la 190°C. Se da pe razatoarea mica ghimbirul. Se toaca marunt usturoiul sau se piseaza. Se stoarce lamaia. Toate acestea se pun intr-un bol si se adauga verdeturile, condimentele si uleiul de masline. Pulpele de pui se aseaza intr-o tava sau intr-un vas...

Gulas de porc cu fasole galbena pastai

In Porc la 27 Apr 2013

Se toaca ceapa si se caleste putin pana devine sticloasa. Apoi se adauga apa, fasolea si putina vegeta. Cand fasolea este aproape gata se adauga pasta de tomate.  La final se adauga usturoiul tocat marunt si verdeturile. Apoi se stinge focul. Separat carnea se taie bucatele...

Mic dejun rapid

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2013

Am taiat capacul chiflei. Cu ajutorul unei forme am scobit miezul chiflei. Am intincins uleiul in tigaie, am pus chifla si am pus cu grija oul in centrul chiflei. Cand s-a facut pe o parte, am intors rapid si cu atentie chifla sa se prajeasca si pe cealalta parte pentru 1 minut. Apoi se...

Ciorba de fasole (de post)

In Mancaruri de post la 27 Apr 2013

Ceapa se toaca si se caleste putin pana devine sticloasa.  Se adauga morcovul si radacina de  patrunjel tocate marunt. Se adauga cam 2 litri de apa. Se taie ardeiul marunt si se adauga cand morcovii se inmoaie putin. Se scurge apa din conserva sau borcanul cu fasole, se...

Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

In Torturi la 26 Apr 2013

Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc la Bain Marie ( se pune  cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se racoreasca. In compozitia rece se amesteca galbenusurile, vanilia si cacaua....

Gustare - chifle umplute

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2013

Se taie capacul chiflelor, se scobeste miezul. Se taie cubulete salamul si zucchini. Se sparge oul si se bate. Se unge interiorul chiflelor cu putin unt. Se pun bucatelele de salam si zucchini. Se toarna oul batut. Deasupra se pune cate o felie subtire de branza si o feliuta de...

Milkshake cu bautura din soia Joya Schoko si banane

In Mancaruri de post la 14 Apr 2013

Am pus intr-o  craticioara la fiert bautura din soia si smantana lichida. Cand a inceput sa fiarba , am luat de pe foc. Am lasat sa se raceasca.  Am pasat banana si am adaugat-o peste bautura din soia si  smantana lichida. Am adugat mierea si scortisoara si am amestecat...

Gris cu bautura din soia Joia Schoko Drink

In Mancaruri de post la 14 Apr 2013

Bautura din soia  cu zaharul si zaharul vanilat se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba, se pune in ploaie grisul si se amesteca energic pentru a nu se face cocoloase. Se lasa la foc mic 10-15 minute, amestecand continuu pana cand se ingroasa. Se adauga coaja de lamaie. Se...

Ness cafe frappe cu bautura Joia Schoko Drink

In Mancaruri de post la 14 Apr 2013

Nessul cu bautura din soia, zaharul si esenta de rom se mixeaza foarte bine intr-un shaker 30 de secunde pana se va obtine spuma. Deasupra se presara un praf de scortisoara.

Alba ca Zapada (Lamaita)

In Prajituri la 14 Apr 2013

Foi: Se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga laptele. Se adauga si faina in compozitie, cate putin. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga. Trebuie sa iasa un aluat...

Tort inima 'Bucataras Grozav'

In Torturi la 14 Apr 2013

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul.  Se amesteca cele doua compozitii. Faina amestecata cu praful de copt si cacaua se adauga treptat. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da cuptor pentru 30-35 de...

Cuscus cu soia Inedit

In Mancaruri de post la 14 Apr 2013

Se fierbe cuscusul conform indicatiilor de pe ambalaj in apa fierbinte cu sare, dupa care se scurge apa. Se fierbe soia in apa fierbinte cu sare in care se adauga condimente dupa preferinta. Se scurge soia de apa. Se servesc impreuna. Se asezoneaza dupa gust. La final se poate adauga...

Eclere

In Dulciuri la 13 Apr 2013

Prima data ne vom ocupa de aluatul pentru eclere . Se pune la fiert apa cu laptele. Se adauga untul si praful de sare si se lasa totul sa fiarba pana se topeste untul. Se adauga toata faina si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se amesteca bine aluatul cateva minute, pentru a...

Piure de telina si cartofi

In Mancare copii la 13 Apr 2013

Telina si cartofii se curata si se taie cubulete mici. Se fierb in lapte cu putina sare. Se paseaza cu blenderul. Se serveste cald.

Paste penne cu sos de soia Inedit

In Mancaruri de post la 13 Apr 2013

Se pun pastele penne la fiert in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pune si soia la fiert in apa cu sare si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se curata si se spala bine ceapa si se taie marunt. La fel si usturoiul trebuie curatat si tocat...

Biscuiti nemtesti cu scortisoara

In Dulciuri la 13 Apr 2013

Se mixeaza bine untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul, apoi se adauga oul si vanilia. Se mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara si cuisoarele pisate si se pun peste amestecul de unt si ou, amestecand usor cu o spatula. Se...

Crema cu SOYGURT cu struguri

In Mancaruri de post la 13 Apr 2013

Se scurge JOYA Soygurt într-o cârpă curată timp de câteva ore până ce consistenţa sa rămâne mai puţin fluidă (dacă este prea solid, adăugaţi încă un pic de iaurt Joya Soygurt nescurs). Se adauga zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie si...

Chec marmorat reteta de chec pufos si economic

In Prajituri la 12 Apr 2013

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile...

Biscuiti spiralati

In Prajituri la 12 Apr 2013

Este important ca oul si untul sa se scoata din timp din frigider la tempetatura camerei. Untul se bate bine cu zaharul pana devine ca o spuma. Se adauga oul si se amesteca in continuare. Compozitia se imparte in doua. Una din parti se amesteca cu faina si se formeaza o bila de aluat. A doua...

Ghee - unt clarifiat sau purificat

In Sosuri la 12 Apr 2013

Pachetul de unt se pune intr-o craticioara, pe foc mic. Particulele solide din el se vor separa de grasime si se vor ridica la suprafata. Se spumeaza. Procesul dureaza 10-15 minute. Nu se va lasa mai mult pentru ca altfel se arde. Cand se raceste, se toarna lichidul limpede si se...

Sos de soia Inedit pentru paste

In Mancaruri de post la 12 Apr 2013

Se fierb granulele de soia conform instructiunilor de pe ambalaj. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se pune in tigaie soia  si se lasa putin pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa pana se inmoaie putin. Se completeaza cu putina apa. Se adauga...

Salata de fenel cu portocala

In Salate la 12 Apr 2013

Am taiat fenelul si l-am pus intr-un bol. Am taiat branza cubulete si am pus-o peste fenel. Am taiat portocala si am pus-o in bol. Am taiat castravetele si l-am pus in bol. Am adaugat uleiul de masline si am amestecat. ps: Eu am pus si seminte de susan si de in. 

Mar umplut la cuptor

In Dulciuri la 12 Apr 2013

 Se  curata banana si portocala de coaja si se taie marunt. Marul se spala se scobeste cu ajutorul unei linguri sau a unei lingurite, se scoate cotorul si se pudreaza zaharul. Se coace marul la cuptor 15 minute la 200 ° C. Se amesteca intr-un bol fructele si se stropesc cu...

Piept de pui cu fenicul la cuptor

In Pui la 11 Apr 2013

Se prajeste carnea pana isi schimba culoarea si se rumeneste putin. Apoi se scoate si se pune in tava. Se taie feniculul in sferturi si se pune la prajit putin pana se inmoaie usor Apoi se pune pe langa carnea din tava. Se condimenteaza. Se da la cuptor aproximativ 30-45 de minute. Se...

Afisate 211 - 240 din 301 retete    

Postari recente

publicat la 09.04.2021

Varza dulce calita cu rosii

publicat la 25.12.2020

Ciorba de fasole verde cu scarita

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]