De cand am gatit prima data gulas si mi-a iesit exact asa cum ii stiam eu gustul, savuros si gustos, il fac de cate ori am ocazia si incerc sa-l combin cu ce am la indemana. De data asta m-am gandit la un piure de cartofi si morcovi. De morcovi mai mult pentru culoare, dar si pentru gust.
Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel.
Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii.
I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit.
Am incalzit laptele si l-am pus fierbinte.Am amestecat bine.
Carnea am spalat-o, am sters-o, am condimentat-o.
Am pus-o in tigaia incinsa in care am pus o lingura de ulei de masline.
Am lasat-o sa se caleasca pana cand culoarea a devenit albicioasa.
Am adaugat usturoiul taiat in patru.
Am lasat in continuare la foc mic si am amestecat din cand in cand pana a scazut toata zeama.
Am adaugat apa cat sa o acopere, am pus capacul si am lasat in continuare la foc mic inca 45 de minute.
Se verifica din cand in cand daca mai e nevoie de putina apa ca sa nu se arda.
Se verifica cu furculita daca carnea e gata.
Se serveste impreuna cu piureul.
Pofta buna!
1
Se pune boia.
2
Puteti folosi verdeturi aromate. Eu am pus ierburi de provence.
3
Se poate servi cu muraturi.