Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca este o mancare delicioasa pe placul intregii familii. Pentru reteta m-am inspirat de la Sidy. Multumesc Sidy.
Cum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca
Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie.
Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei.
Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade sosul propriu.
Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si apa doar cat sa le acopere si se asezoneaza dupa gust.
Se lasa pana cand se fierbe bine carnea.
Se amesteca 1 lingura de faina cu putina apa si cu 2 linguri de smantan, avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi se adauga si restul de smantana, se amesteca bine si se toarna peste carne prin sita.
Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se stinge focul si se presara patrunjel proaspat.
Se serveste langa mamaliguta si muraturi asortate. Recomandam si ciulama de dovlecei
Pofta buna!
1
Se pot adauga la ciulama si ciuperci.