Daca aveti conopida, aceasta poate fi o idee minunata de reteta gustoasa si sanatoasa.
Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet.
Pentru sosul Bechamel:
Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte fierbinte. Se amesteca usor sa nu se faca cocoloase. Se pune delikat. Eu am pus si putin patrunjel. Sosul trebuie sa devina ca o smantana.
Se aseaza conopida intr-o forma termorezistenta. Se pune sosul Bechamel. Deasupra se pune cascaval ras.Eu l-am taiat feliute subtiri. Se pun si cateva bucatele de unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180° C. Este gata cand suprafata este rumenita.
Pofta buna!
1
La sosul Bechamel se va folosi o cratita sau tigaie din teflon.