publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure
Preparare : facem un amestec din ulei de masline si ierburi aromate. Somonul se condimenteaza cu sare si piper si se pensuleaza apoi cu amestecul de ulei si ierburi aromate, rolul uleiului este doar de a lega ierburile de somon de aceea folosim pensula pentru a condimenta somonul. ...
Pulpe de pui la capac cu legume
Iata cum am preparat reteta de Pulpe la capac cu legume: Se aseaza intr-o tigaie neaderenta de preferinta ( eu am folosit o tigaie Tefal ) pulpele de pui si legumele maruntite. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, coriandru, chimen macinate si se adauga o lingura de ulei de...
Ghiveci de legume
Preparare ghiveci de legume : vanata am taiat-o cuburi mari si am calit-o separat cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Intr-un vas mai adanc ( eu folosesc mereu unul de fonta gen ceaun romanesc ) se pun la calit in ulei de masline legumele cu timp de fierbere mai mare : ceapa,...
Gnocchi cu ciuperci de padure
Preparare Gnocchi cu ciuperci de padure Se amesteca intr-un vas care poate fi pus la cuptor ( de ceramica de preferinta ) ghocchi cu ardeiul taiat fasii si ciupercile. Condimentam cu sare si piper, adaugam o lingura de ulei de masline si sosul de rosii, usturoiul si completam cu putina apa....
Spaghetti cu legume la gratar
Preparare spaghetti cu legume : intr-o tigaie neaderenta gen tefal puem legumele taiate si condimentate cu sare, piper, un catel de usturoi taiat marunt si o lingura de ulei de masline. Le lasam sa se faca la foc mic. Amestecam regulat cu o spatula de lemn sau plastic si le lasam sa se...
Taietei chinezesti cu creveti
Preparare: Se calesc in putin ulei de masline, crevetii cu fasolea verde si prazul. Adaugam apoi putin sos soia, ghimbir si ciupercile ( ale mele au fost rehidratate si am adaugat si putina apa in care au fost puse la rehidratare) si un fir de apa si pasta de ardei iute in functie de gust. Le...
Pulpe de pui bardate in bacon
Se desfac pulpele de pui si se incepe prepararea lor adaugand pe fiecare bucata cate o lingura de coulis/pasta diluata de rosii. Vreau sa va prezint produsul cu care lucrez eu mereu la acest capitol, este cel de la Reflets de France, nu stiu daca cunoasteti marca am vazut ca se gaseste si...
Supa de fructe de mare
Se toaca legumele marunt si se calesc pret de un minut in uleiul de masline. Se adauga apoi apa si fondul de peste, sare, piper proaspat maruntite si inelele de calamar. Dupa zece minute se adauga crevetii si usturoiul zdrobit si rosiile decojite maruntite . Se lasa sa clocoteasca 2-3 minute si...
Novac cu legume la cuptor
Cand preparam un peste de aceasta talie este pacat zic eu sa il lasam intreg si sa nu il facem filé, o operatiune simpla care nu necesita decat putina indemanare. Va prezint maniera mea de a face un peste filé total amatoare dupa ce voi incepe cursurile de cuisine din toamna sper...
Ciorba de vara cu pastai/fasole verde
Povestea nu e lunga: se curata si taie pastaile de fasole, pregatim legumele rapid, spalat, curatat taiat cubulete si pornim la treaba. Intr-o lingura de ulei asezam ceapa si morcovul si tulpina de telina toate taiate cuburi. Adaugam boia dulce si dupa ce le-am lasat la foc mic pana au...
Gnocchi cu pesto si creveti
Preparare: pregatim ardeii, se spala si se taie fasii subtiri . Alaturi pregatim gnocchi lasandu-i cateva minute la temperatura ambiata sa nu fie tari. Ne ocupam intre timp de creveti, eu am avut proaspeti nedecorticati asaa ca am avut putina treaba sa ii spal si sa ii curat....
Pui cu legume si cereale
Acest amestec mediteranean contine legume deshidratate, ardei, rosii si cereale de toate categoriile de la granulele de gris: cuscus, la granule de mamaliga, grau, ovaz, secara totul bine condimentat cu ierburi aromate si extrem de usor de preparat. Se rehidrateaza cu apa fierbinte si se...
Rosii umplute
Cateva principii dietetice simple ale aceste retete : inlaturati grasimea animala si aduceti grasime vegetala, se inlatura maioneza dar se aduce onctuozitate si gust cu o “maioneza” dietetica facuta din iaurt simplu, galbenus de ou fiert sau ou intreg fiert si ierburi aromate. Nu o sa...
Ciorba de miel reteta la ceaun
Preparare : se spala si portioneaza carnea si se pregatesc zarzavaturile pentru ciorba. Se pune la fiert pentru inceput carnea de miel in apa rece si se adauga sare, piper si crengutele de cimbru verde. Lasam sa dea cateva clocote si adunam spuma pana cand supa devine clara...
Orez prajit cu fructe de mare si ou
Preparare : pentru ca fructele de mare( decongelate ) necesitau o preparare termica de 10 minute am inceput cu acestea, punandu-le intr-o tava adanca gen wok impreuna cu uleiul incins , fara adaos de apa pentru ca lasa ele apa. Dupa 7-8 minute se adauga restul ingredientelor ,...
Somon cu ierburi aromate si amestec de cereale
Preparare : pregatim uleiul si ierburile aromate pentru somon, se punem intr-un bol toate si amestecam pana la omogenizare. Pensulam bucatile de somon cu acest amestec si le lasam macar o ora la rece. Intr-o tigaie neaderenta, tefal am folosit eu punem un strop de ulei de...
Salata de cruditati cu ou
Preparare: intr-un bol mai mare punem un strat de salata, rosiile, castravetele si ridichiile taiate si lingura de porumb. Adaugam apoi morcovul si telina.Adaugam sarea si piperul proaspat macinat si amestecam cu grija. Garnisim la final salata cu un ou fiert tare taiat in patru, cu...
Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar
Preparare: spalam ficatul de pui, il curatam si il uscam cu hartie absorbanta. Intr-un vas mai punem la baza ficatul apoi turnam peste el o marinada facuta din putin ulei de masline, o lingura sos desoia,sare, piper, o lingura de verdeata maruntita ( coriandru am pus eu )...
Pui cu legume si cuscus
Preparare: intr-un vas mai adanc ( o tigaie gen wok am folosit eu ) pune o lingura de ulei de masline si adaugam carnea de pui si condimentele. Se adauga apoi legumele, usturoiul curatat de germenele intern si tocat marunt si o canita de apa. Am mai adaugat un fir de...
Paella valenciana
Preparare: se curata si pregatesc fructele de mare, eu am folosit fructe de mare proaspete: inele de calamar , scoici de doua feluri, creveti. Intr-o tigaie adanca gen wok punem 2 linguri de ulei de masline, adaugat calamarii, crevetii si jumatate din scoici si un pahar de...
Pui cu bambus
Pregatim pieptul de pui, il stergem si il feliem, se pune putin la rumenit la foc mediu cu condimente si ulei . Adaugam dupa ce s-a albit pe toate partile bambusul, o canita de apa si condimentele si sosul de soia. Lasam sa se faca la foc mic 15 minute dupa care adaugam...
Supa chinezeasca cu legume
Desi suna poate mai pretentios, e la indemana oricui de realizat, avem nevoie de legume si aici puneti ce aveti la indemana. Preparare: taiem si pregatim legumele si ciupercile rehidratate. Respectam timpii de fierbere, ceapa verde, dovlecel si ardeii vin pusi mai...
Prepelite cu ciuperci de padure
Ciupercile de padure au o calitate extraordinara si isi merita pretul zic eu, datorita faptului ca adaugate si in cantitate mica schimba complet gustul si induc o aroma aparte care te cucereste. Am pus intr-un vas de fonta uleiul si prepelitele condimentate cu sare, piper si boia si...
Ciorba de pui a la grec
Spalam si stergem bine puiul. De la acest pui eu am pus pieptul, spatele si aripioarele. Se pune puiul la clocotit in apa rece si dupa ce se spumeaza sa adauga legumele taiate cubulete. Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pret de aproape o ora, pentru ca a fiert incet in...
Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre
Preparare: se pune la fiert pieptul de pui cu 2 litri de apa si condimentele si lingurita de ulei. Se lasa la fiert 5 minute apoi rand pe rand ( pentru ca temperatura de fierbere difera) adaugam morcovul, ciupercile rehidratate , firul de ceapa verde taiat rondele si dovlecelul la...
Salata de cruditati cu feta
Azi va propun o salata de cruditati cu feta, eu am pus 30 de grame de feta si mi s-a parut suficienta puteti sa puneti mai mult daca vreti. Ca si dressing am facut un sos dintr-o lingura de iaurt light, putin mustar si un fir de ulei de masline si ierburi uscate pentru salate ( puteti...
Gratar de piept de curcan cu legume la capac
Preparare: intr-o tigaie neaderenta se pune pe masurate o lingura de ulei de masline si se adauga legumele : fasolea, morcovul si ardeiul. Eu iarna prefer sa folosesc legumele de vara in formula congelata, daca nu sunt legume de sezon le prefer asa deoarece dupa ce m-am...
Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume
Preparare: intindem bucatile de carne si le suprapunem ca sa avem o bucata mare si plata. Asezam peste ea legumele in strat subtire si punem mozzarela la un capat . Rulam cu grija si asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste amestecul facut din apa,...
Gustari reci cu oua de prepelita
Taiem o fasie ingusta de jambon afumat pe care o trecem ca un “brau” peste oul de prepelita. Prindem apoi oul intre doua fire de ruccola pe o scobitoare . In plus pe langa scobitorile cu oua de prepelita imbracate in brau de jambon afumat mai asezam pe...
Omleta romaneasca
Preparare: se taie sunca si legumele cubulete si se calesc intr-o lingura de ulei de masline. Se bat ouale bine cu sare si piper si se adauga in tigaie. Se toarna peste firele de arpahic maruntite si se da focul pe minim . Se acopera cu capac si se lasa la foc minim pana...