Cu ceva intarziere ajung si eu cu ciorba de miel de anul acesta , am avut grija sa cumpar miel de la piata, “miel fermier bio” si gustul a fost pe masura. Am adaptat putin reteta de anul trecut si am redus mult cantitatea de smantana , am folosit anul acesta doar 2 linguri de smantana lejera 15% si am facut ciorba in oala mea de fonta la foc mic .
Ciorba de miel reteta
Preparare : se spala si portioneaza carnea si se pregatesc zarzavaturile pentru ciorba.
Se pune la fiert pentru inceput carnea de miel in apa rece si se adauga sare, piper si crengutele de cimbru verde. Lasam sa dea cateva clocote si adunam spuma pana cand supa devine clara .
Lasam sa fiaba carnea pret de vreo 20 de minute daca este mielul mai voinic si apoi adaugam verdeturile maruntite si le mai lasam inca 20 minute la fiert. Dupa 20 de minute se adauga orezul spalat in prealabil si se mai lasa la fiert 15 minute. Se pregatesc verdeturile pentru final, eu am pus tarhon verde, cimbru de camp si frunze de macris.
Dupa ce este fiarta si carnea si legumele se drege cu sare si piper daca mai trebuie, se adauga smantana batuta bine cu putina ciorba fierbinte casa se dizolve usor si se drege dupa gust cu bors sau lamaie. Ou nu am adaugat pentru a evita combinatia smantana ou care este greu de digerat. Dupa ce se ingaduie putin adaugam verdeata maruntita si lasam oala acoperita sa se mai povesteasca aromele intre ele.
Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita proaspat si pusa direct in farfurie, cu o bucata buna de paine de casa a fost o minunatie de ciorba , deja am repetat reteta inca o data dupa masa de Paste.