Va prezint o reteta simpla si delicioasa, eu o repet destul de des in combinatii putin diferite, mai schimb la legume dar in general merg pe cele bogate in fibre si vitamine si sarace in calorii, fasolea pastai ( galbena, verde, plata ) este una din legumele mele preferate, alaturi de ciuperci, dovlecel, morcov.
Preparare: intr-o tigaie neaderenta se pune pe masurate o lingura de ulei de masline si se adauga legumele : fasolea, morcovul si ardeiul. Eu iarna prefer sa folosesc legumele de vara in formula congelata, daca nu sunt legume de sezon le prefer asa deoarece dupa ce m-am documentat destul de riguros , se pare ca legumele congelate sunt cele care patreaza cel mai bine vitaminele si proprietatile legumelor de sezon. Dupa ce am lasat legumele sa se rumeneasca putin le condimentam cu sare si piper proaspat macinate si adaugam o canita de apa.
Lasam sa fiarba inabusit cu capac la foc mic timp de 15 minute. Cu 5 minute inainte sa inchidem focul adaugam usturoi zdrobit. Intre timp ne ocupam de gratarele de piept de curcan. Eu le-am lasat inainte la frigider dupa ce le-am trecut printr-o marinada de sare, piper, o lingura de ulei de masine, o lingura de sos de rosii, putin mustar si un strop de miere. Dupa ce se imbiba de arome se prajesc la foc mic intr-o tigaie neaderenta, eu am folosit una de la Tefal .
Se serveste gratarele de curcan cu legumele asortate langa, presarat totul cu patrunjel taiat mai grosier.