Va prezint un preparat simplu si delicios, ficat de pui la gratar. Ce am schimbat putin a fost spectru de arome, l-am dus putin in sfera chinezeasca cu ghimbir, pasta de ardei iute, putina soia si condimente chinezesti.
Preparare: spalam ficatul de pui, il curatam si il uscam cu hartie absorbanta. Intr-un vas mai punem la baza ficatul apoi turnam peste el o marinada facuta din putin ulei de masline, o lingura sos desoia,sare, piper, o lingura de verdeata maruntita ( coriandru am pus eu ) amestec de condimente chinezesti ghimbir si in plus am mai pus eu o lingurita de pasta de usturoi.
Facem ficatul de pui la gratar la foc mic, supravegheat atent. Intre timp ne ocupam de garnitura, eu am ales legume verzi si am combinat fasole galbena cu fasole verde pastai, cu rosii decojite . Le-am pus intr-o tigaie tefal cu putina apa, sare, piper, o lingura de ulei de masline si le-am facut la foc mediu.
Am servit ficatul de pui cu legumele asortate, cu putin patrunjel proaspat taiat mai grosier presarat peste. A fost foarte bun, usor picant si aromat ficatul de pui iar legume cu o textura lejera si usor crocant, perfect pentru un pranz sarac in calorii dar cu fibre si proteine.