Gnocchi cu ciuperci de padure

de Sylvia in Paste, 10 Aug 2011 | 8639 vizualizari

 

Va spuneam ca gnocchi sunt pentru mine o baza excelenta pentru a testa cat mai multe retete, se prepara extrem de usor si sunt o buna sursa de amidonuri, dand unei reteta consistenta de care are nevoie. Am testat ghocchi in diverse combinatii, cu legume, cu branzeturi, cu fructe de mare ….azi va prezint o reteta simpla si aromata care are la baza ghocchi si ciuperci : champinion si amestec de ciuperci forestiere.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 150-200 grame de gnocchi,
  • cateva fasii de ardei rosu,
  • 200-250 grame de amestec de ciuperci ( eu am pus champinion si amestec de ciuperci forestiere ) ,
  • un catel de usturoi taiat fin,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • o lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de coulis/sos de rosii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu ciuperci de padure:

Preparare Gnocchi cu ciuperci de padure

Se amesteca intr-un vas care poate fi pus la cuptor ( de ceramica de preferinta ) ghocchi cu ardeiul taiat fasii si ciupercile. Condimentam cu sare si piper, adaugam o lingura de ulei de masline si sosul de rosii, usturoiul si completam cu putina apa. In mod normal ghocchi se fierb separat in apa cu sare dar facuti alaturi de alte legume in sosul lor iau un gust formidabil, mai ales de la ciupercile de padure( hribi, ghebe, galbiori) .

Se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor la foc mediu pentru 5-10 minute apoi se lasa la foc mic inca 10 minute, se mai amesteca incet sa nu se lege de vas

Ciupercile de padure dau o aroma deosebita la sos si o consistenta aparte, este o minunatie aceasta mancare de gnocchi cu ciuperci de padure atat de simplu de realizat.

Se poate adauga apoi putin cascaval ras sau verdeturi aromate in functie de preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sylvia 1

12.08.2011, 12:35

Multumesc mult de laude, scuze ca sunt in graba si nu pot sa va raspund individual ma bucur mult ca va place reteta mea si multumesc ca ati venit la masa

Cris2711 1

12.08.2011, 12:48

pe placul meu

mihaelar63 1

02.10.2011, 23:54

Parca simt aroma ciupercilor de padure

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos de rosii