Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete / Supe/Ciorbe

Falsă ciorbă de burtă

In Ciorbe la 19 Feb 2012

Curatam legumele si le spalam. Ceapa o lasam intreaga. Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici Gogosarii ii feliem subtire. Ciupercile le taiem fasii inguste( ca si burta la ciorba). In doua linguri de ulei ce le-am pus la incins , sotam morcovul. Daca este nevoie mai adaugam...

Supa de conopida

In Supe la 27 Ian 2012

Se curata legumele, morcovii se taie rondele si se pun la calit cu ceapa taiata marunt, intr-un pic de ulei , pina cind acesta capata un pic de culoare galbena. Se adauga apa, patrunjelul taiat rondele si conopida desfacuta in bucatele. Se potriveste supa de sare si piper . Cind sunt toate...

Ciorbita de praz cu cartofi

In Ciorbe la 20 Ian 2012

Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici. Usturoiul curatat il tocam marunt. Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o...

Ciorba a la grec de curcan

In Ciorbe la 20 Dec 2011

Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma. Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei. Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o...

Supa de legume - de post

In Supe la 22 Noi 2011

Se curata zarzavatul si se taie in patru radacinoasele, celelalte cuburi. Ceapa  o pun intreaga si cand supa este gata, o arunc. Se pun intr-o oala si se acopera cu apa. Adaugam vegeta si lasam sa se fiarba legumele. Intre timp se fierbe fideaua separat in apa cu putina vegeta de casa....

Supa cu oua ardeleneasca

In Supe la 4 Oct 2011

Curatam ceapa si usturoiul pe care il taiem in doua. Rosia si ardeii ii tocam marunt. Intr-o oala se pun legumele( ceapa intreaga), pasta de gogosari , apa necesara si asezonam. Lasam sa fiarba legumele la foc potrivit. Cand sunt fierte adaugam zerul( daca nu aveti puteti adauga 400 ml sana)si il...

Supa de mere

In Supe la 1 Oct 2011

Supica aceasta adorata mai ales de copii se face foarte usor.... Se curata merele si se taie cubulete. Se pun 2-3 l apa cu putina sare la fiert. Cand merele sunt gata le adaugam impreuna cu cuisoarele si scortisoara. Lasam sa fiarba la foc domol 10 minute. Galbenusul il amestecam cu...

Ciorba de peste

In Ciorbe la 28 Sep 2011

Toate legumele se curata si se toaca marunt- zarzavatul il dam pe razatoarea mare iar ceapa o lasam intreaga. O parte din morcov il sitam in doua linguri de ulei pentru ca ciorba sa prinda o culoare frumoasa galbena. Adaugam apoi restul legumelor si 4 l apa, asezonam si lasam sa fiarba la...

Ciorba de potroace

In Ciorbe la 18 Sep 2011

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti. Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga. Carnea spalata o punem intr-o oala cu 3-4 l apa cu sare la fiert....

Supa mediteraneana de legume

In Supe la 13 Sep 2011

Incalziti uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovul si telina, si sotati pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute. Adaugati usturoiul, supa , apă, roşii, busuioc, oregano, sare, si piper.  Se aduce la fierbere, se reduce focul şi se fierbe timp...

Ciorba de cartofi cu vin

In Ciorbe la 9 Sep 2011

Se curata legumele si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga( dupa ce a fiert se arunca) Carnatul se taie felii. Intr-o oala punem 3-4 l apa legumele, vinul, sosul chilli, foaia de dafin si asezonam cu condimentele. Lasam sa fiarba acoperit , la foc potrivit. Cand legumele sunt fierte...

Zama saracului

In Ciorbe la 26 Aug 2011

Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari. Ceapa se curata si se lasa intreaga. Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire de marar , piper , mazare , zeama de oase si lasam sa fiarba bine. Cand morcovul este fiert...

Ciorba radauteana..de Bihor

In Ciorbe la 16 Aug 2011

Preparare Ciorba radauteana Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam zarzavatul si taiem felii legumele. Un morcov il radem pe razatoarea cu gauri mari si il calim in doua linguri de ulei pentru o culoare mai frumoasa a ciorbei. Dupa ce am spumat...

Ciorba usoara de vara, din legume

In Ciorbe la 28 Iul 2011

Curatam zarzavatul si il taiem dupa preferinta. Punem doua linguri de ulei in oala de ciorba si calim putin morcovii pina lasa o culoare galbena.Adaugam apoi ceapa si ardeiul si le calim putin . Punem 4 litri apa, adaugam celelalte legume si zarzavaturi,frunzele de telina, asezonam si...

Ciorbita de vara de fasole uscata

In Ciorbe la 22 Iul 2011

Fasolea se pune la inmuiat de seara si i se schimba apa de mai multe ori. Zarzavatul se curata si se taie marunt. Legumele se spala si se taie marunt. Zarzavatul impreuna cu lagumele se pun intr-o oala , se adauga apa necesara, pasta de ardei, sare si piper si se lasa sa fiarba toate...

Ciorba de cartofi cu iaurt si leustean

In Ciorbe la 22 Iul 2011

Se curata cartofii si se taie cubulete. Ardeii se taie fasii subtiri apoi cubulete. Ceapa curatata se lasa intreaga. Intr-o oala punem ardeii , ceapa, pasta de ardei , leusteanul , apa necesara , sare , piper iar la sfarsit adaugam cartofii si lasam sa fiarba. Cine doreste poate adauga...

Ciorba de stevie

In Ciorbe la 22 Iul 2011

Se curata stevia si macrisul de codite. Zarzavatul se rade. Morcovul ras se caleste in putin ulei Stevia se taie fasii subtiri. Intr-o oala se pune zarzavatul ras si se completeaza cu apa. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba zarzavatul. Ceapa se pune intreaga.Cind...

Ciorba de burta, falsa

In Ciorbe la 19 Iul 2011

Se curata si se taie marunt tot zarzavatul. Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga apa necesara si se potriveste de sare si piper dupa ce s-au adaugat toate legumele.Daca folositi ciuperci pleurotus le taiati fasii care vor imita perfect burta de vita. Se lasa sa fiarba...

Ciorba de varza proaspata cu smantana

In Ciorbe la 19 Iul 2011

Ceapa verde , morcovul, rosiile si ardeii se spala si se taie cubulete mici apoi se calesc in putin ulei. Varza se taie fideluta sau patratele iar mararul se toaca marunt. Dupa ce s-au calit putin legumele se pune 1-2 linguri pasta de ardei, apa necesara, sare si piper apoi se adauga varza...

Ciorba bistriteana

In Ciorbe la 13 Iul 2011

Se pune la fiert carnea in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei(dau o culoare frumoasa ciorbei) Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba. Cind sunt toate aproape...

Supa de pui de casa cu galuste de gris

In Supe la 11 Iul 2011

Bucatile ca carne cu os le punem la fiert cu apa cu sare. Le lasam sa fiarba si indepartam spuma rezultata. Cand carnea este aproape fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat in lung, in patru iat legumele in fasii. Ceapa o lasam intreaga si dupa ce s-a fiert, o indepartam. Adaugam...

Ciorba de potroace ( cu carne de curcan)

In Ciorbe la 7 Iul 2011

Se pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se curata si se taie rondele , iar ceapa se lasa intreaga. Adaugam legumele  peste carnea din oala. Se pune si varza murata( spalata in 2-3 ape)si cartoful taiat cubulete mici. Se potriveste...

Supa de visine

In Supe la 23 Iun 2011

Visinele se spala si se curata de codite, se scot simburii . Se pun apoi in oala de supa cu putin unt topit. Adaugam apa necesara si putina sare. Lasam sa fiarba visinele. Intre timp, praful de budinca il amestecam cu galbenusul si doua linguri de smintina. Cand sunt fierte visinele...

Ciorba de oua cu zer

In Ciorbe la 19 Apr 2011

Se curata morcovii si  patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras si o ceapa . Le calim intr-un pic de ulei si adaugam 2-3 l apa si o lingura de vegeta. Cind legumele sunt aproape fierte , adaugam doua linguri de orez (dupa preferinta), piper, o...

Ciorba de miel reteta cu macris

In Ciorbe la 17 Mar 2011

Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece. Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si patrunjelul , iar o ceapa o radeti. Se calesc in putin ulei si apoi se adauga carnea si apa in...

Supica de mazare

In Supe la 15 Mar 2011

Morcovii curatati si taiati rondele se calesc impreuna cu ceapa verde in putin ulei pina capata putina culoare. Se adauga patrunjelul rondele si boabele de mazare, apoi apa necesara  si piper macinat , dupa gust. Pentru galuste avem nevoie de 2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa...

Ciorba indiana de pui

In Ciorbe la 9 Mar 2011

Se curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina. Ceapa tocata, morcovul si gogosarul ii calim in untul topit amestecat cu uleiul, pina cand acestea se inmoaie. Adaugam apoi sucul de...

Ciorba de salata cu zer si lapte batut

In Ciorbe la 3 Mar 2011

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii. Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in...

Ciorba ardeleneasca de pui

In Ciorbe la 26 Feb 2011

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga. Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare si in momentul cand fierbe se spumuieste. Se adauga zarzavatul si celelalte...

Ciorba de burta alla Sidy

In Ciorbe la 22 Feb 2011

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta. Intre timp punem carnea de vita la fiert...

Afisate 31 - 60 din 78 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]