Ciorba a la grec de curcan

de Sidy in Ciorbe, 20 Dec 2011 | 12841 vizualizari

 

Ciorbele, marea slăbiciune a românilor, nu aveau cum să nu împrumute şi ele din experienţa grecilor. Ca multe alte mâcăruri de provenienţă străină şi ciorba à la grec a cunoscut adaptări regionale .Adevărata ciorbă à la grec poartă numele Avgolemono, de la cele două ingrediente de bază, specifice bucătăriei greceşti şi atât de dragi grecilor: ouăle şi lămâia.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan cu oase
  • 70 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
 
  • 1 ceapa
  • putina telina
  • zeama de la 1-2 lamai
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel verde
Si pentru ardeleni( ca altfel nu ne-ar place ciorba)
  • putin tarhon
  • smantana
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec de curcan:

Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma.
Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei.
Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o aruncam.
Adaugam zarzavaturile razuite la carnea ce fierbe , asezonam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperit.
Cand carnea este fiarta o dezosam de pe oase si o taiem bucatele.
Orezul il spalam bine in mai multe ape si il adaugam la ciorba impreuna cu carnea taiata.Lasam sa fiarba 8 minute pina cand s-a fiert orezul.
Amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie , adaugam un polonic de ciorba la amestec si rasturnam treptat peste ciorba.
Dam focul la minim si lasam ciorba sa fiarba incet ,fara sa clocoteasca, 3-5 minute.

Asezonam ciorba si pentru noi cei din Ardeal adaugam putin tarhon deasupra.Presaram si patrunjel verde tocat.

Cand servim ciorba fierbinte , putem adauga smantana si nu uitati de ardeiul iute.

Pofta mare !

P.S. In ziarul local de ieri mi-a aparut reteta aceasta.....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec