Pentru ca saptamana trecuta am fost la cumnatica mea si am venit de acolo cu pui de casa ,nu am ratat ocazia sa fac o supa de pui de casa buna de tot....
Bucatile ca carne cu os le punem la fiert cu apa cu sare.
Le lasam sa fiarba si indepartam spuma rezultata.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat in lung, in patru iat legumele in fasii. Ceapa o lasam intreaga si dupa ce s-a fiert, o indepartam.
Adaugam boabele de piper si cateii de usturoi si lasam sa fiarba la foc mic pina sunt fierte si legumele si zarzavatul.Astfel supa va fi foarte limpede.
Preparam galustele batand spuma tare albusurile pe care le vom amesteca cu galbenusurile si uleiul.Adaugam grisul si in functie de marimea oualor il punem sau nu pe tot sau poate mai trebuie adaugate cateva grame, astfel incat sa iasa o compozitie densa dar nu tare.
Intr-o cratita punem cateva polonice cu supa si cand aceasta clocoteste , rupem galustele cu ajutorul unei linguri.
Atentie: trebuie ca aluatul cu gris sa fie gata cand clocoteste supa sa nu se stea in asteptarea clocotului , ca altfel galustele se intaresc...
Lasam sa fiarba galustele la foc mic 8-10 minute pe o parte, apoi le intoarcem pe partea cealalta. Dupa ce sunt fierte le lasam in supa ramasa pe care o vor absorbio.
La servire punem in farfurie doua galuste, adaugam zarzavat si doua polonice cu supa limpede iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
1
Cu cat supa fierbe pe foc mic , cu atat va fi mai limpede...