Multa lume nu agreaza ciorba de burta din cauza mirosului ei si pentru ca nu le place burta in ciorba, asa cum arata.
Dar aceasta ciorba preparata din ciuperci Pleurotus si legume o imita foarte bine, are aproape acelasi gust, dar scapati de miros.
Este absolut delicioasa !
Curatam legumele si le spalam.
Ceapa o lasam intreaga.
Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici
Gogosarii ii feliem subtire.
Ciupercile le taiem fasii inguste( ca si burta la ciorba).
In doua linguri de ulei ce le-am pus la incins , sotam morcovul. Daca este nevoie mai adaugam putin ulei.
Adaugam 3-4 l apa peste morcovul sotat, ceapa intreaga( pe care o vom arunca cand ciorba este gata) si asezonam.
Adaugam peste legume ciupercile si gogosarii taiati.
Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute pina sunt fierte ciupercile.
Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la ciorba, lasam sa dea doua clocote apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusurile le amestecam bine ci 3-4 linguri de smantana si 1-2 polonice de ciorba.Le adaugam la ciorba putin cate putin, invartind mereu in ciorba ca sa nu se "taie" ciorba.
Restul de smantana o amestecam cu zeama zcra de pe ardeii iuti murati, adaugam si aici putina ciorba fierbinte, apoi rasturnam peste ciorba.
Potrivim gustul ciorbei cu cele necesare si deasupra putem presara frunze de patrunjel tocate marunt.
Pofta mare !
1
Serviti ciorba fierbinte alaturi de un ardei iute.