Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba pescareasca cu zeama de varza

In Ciorbe la 16 Feb 2011

Zeama de varza( cantitatea este in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba) se pune la fiert impreuna cu apa necesara. Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari - mai putin ceapa ce se lasa intreaga. Se adauga zarzavatul la zeama de varza ce fierbe si se lasa sa dea in clocot....

Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

In Ciorbe la 7 Feb 2011

Curatam si apoi spalam toate legumele.Le taiem apoi le punem intr-o oala cu putin ulei si le sotam putin. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba.Carnatul il taiem felii subtiri si il adaugam in ciorba sa fiarba la foc mic. Adaugam cimbru si sare cand sunt aproape fierte, apoi cana cu zeama de...

Supa de varza rosie

In Supe la 5 Feb 2011

Se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Varza se taie cuburi dupa care o sotam in putin ulei, adaugam vinul si lasam la fiert pina se inmoaie varza si se absoarbe vinul. Punem zeama de oase peste varza si adaugam o lingurita de zahar. Lamaia taiata...

Ciorba de curcan

In Ciorbe la 2 Feb 2011

Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga). Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate. Se lasa sa fiarba la foc...

Supa de usturoi

In Supe la 15 Ian 2011

Se curata usturoiul apoi se pune la calit in untul topit. Morcovii, patrunjelul, cartofii si ceapa se curata si se spala.Se taie marunt toate legumele si zarzavatul si se pun la calit peste usturoi. Dupa ce sunt usor calite se adauga apa necesara , sare si piper si se fierb pina cand sunt...

Bors de perisoare

In Ciorbe la 11 Ian 2011

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine. Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde...

Supa de salata verde

In Supe la 12 Dec 2010

Se spala salata verde si se rupe in bucati. Se curata usturoiul si se da prin presa.Slanina se taie cubulete. In oala in care se face supa se pune lingura de ulei si bucatelele de slanina. Se lasa citeva secunde sa se prajeasca se adauga repede, repede usturoiul presat si oul si se invarte pina...

Bors de peste cu leustean

In Ciorbe la 5 Dec 2010

Morcovii, ceapa ardeiul si rosia se calesc putin in ulei, se adauga apoi albiturile de zarzavat, apa 4 -5 l ,celelalte ingrediente, mai putin borsul si pestele .Sse lasa sa fiarba. Cind zarzavatul este fiert, se adauga pestele si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Se adauga  o cana de bors...

Ciorba de ciuperci - de post

In Ciorbe la 3 Dec 2010

Se curata zarzavatul. Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei. Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete. Umplem oala cu apa si adaugam apoi ciupercile taiate fasii. Lasam sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper...

Reteta de ciorba de varza acra - o bunatate pentru zilele de post

In Ciorbe la 29 Noi 2010

Preparare Reteta de ciorba de varza acra - o bunatate pentru zilele de post Se spala varza marunta in mai multe ape sa-si piarda din acreala. Morcovii se curata, se taie rondele si se calesc in putin ulei. Se adauga varza spalata si se completeaza cu apa necesara. Adaugam patrunjelul...

Supa de rosii cu orez

In Supe la 29 Noi 2010

Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si se potriveste de gust cu vegeta. Se lasa sa dea in clocot. Intre timp spalam bine orezul si il adaugam la supa ce fierbe. Cind e fiert orezul , se scoate ceapa si se arunca. Supa se poate...

Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata

In Ciorbe la 3 Noi 2010

Se curata legumele si se taie marunt mai putin ceapa rosie care se adauga intreaga. Usturoiul tocat, prazul si pasta de gogosari se pun in oala in putin ulei, se amesteca apoi se adauga zarzavatul, carnatul taiat feliute , apa necesara si condimentele.Se lasa sa fiarba. Intr-o cratita...

Supa de ceapa

In Supe la 5 Sep 2010

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie. Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri. Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt. Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa. Adaugam vinul si...

Ciorba de ardei umpluti

In Supe la 12 Iul 2010

Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cind sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si...

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

In Ciorbe la 28 Iun 2010

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le introducem in apa in care fierbe scarita.Adaugam pasta de gofosari si marar verde, lasam sa fiarba. Varza o taiem dupa preferinta fideluta sau patratele si o...

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

In Supe/Ciorbe la 3 Iun 2010

Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici. In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie,...

Ciorba de varza dulce cu lapte prins

In Supe/Ciorbe la 28 Mai 2010

Afumatura se taie in portii si se fierbe in apa cu sare, pasta de gogosari ,ceapa si cimbru. Zarzavatul se curata si se taie cubulete. Varza se taie patratele. In oala in care a fiert afumatura se adauga zarzavaturile si apoi varza, se asezoneaza si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand...

Ciorba ardeleneasca de gulii

In Supe/Ciorbe la 25 Mai 2010

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde. In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se...

Afisate 61 - 78 din 78 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 17

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]