Aripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului.
Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste aripioare. Se amesteca bine, se acopera cu capacul si se gatesc 3 ore la setarea high sau 6 ore la setarea...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie), usturoiul se piseaza, iar ghimbirul se rade fin.
Se taie cartofii cuburi si se fierb in apa...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie.
Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu rozmarinul si cimbrul.
Restul de ceapa se aseaza intr-o tava ceva mai mare decat puiul (eu am folosit o...
Pestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie.
Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet.
Separat, intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere 1 litru de apa impreuna cu cubul...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie 1/2 din ceapa si ardeiul julienne, iar dovlecelul in jumatate longitudinal, apoi in felii subtiri.
Se amesteca legumele cu oregano, sare, piper si putin ulei de masline si se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor. Se coc 12-15...
Ceapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici.
Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca bine.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita si se soteaza ceapa 3-4 minute pana...
Se taie ceapa julienne si se amesteca intr-un bol, cu otetul si putina sare. Se toaca telina si patrunjelul si se adauga peste ceapa. Se amesteca bine.
Intre timp, se scurge fasolea si se transfera intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu spre mare impreuna cu o lingura de ulei. Se lasa...
Cum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi
Ceapa, ardeii si rosiile se toaca.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa cateva minute, pana devine translucida. Apoi se adauga ardeii si rosiile si se mai lasa la foc...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm.
Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare, piper si ulei. Se amesteca bine. Se coace pe raftul superior al cuptorului 30-35 de minute.
Rosiile...
Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati, fasolea se curata de codite, maslinelor li se indeparteaza samburele (daca este nevoie) si se toaca,...
Ceapa, usturoiul si ierburile se toaca marunt. Ciupercile se feliaza. Cabanosul se taie in bucati mici.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa pana se inmoaie....
Se toaca baconul, ceapa, usturoiul si patrunjelul, iar morcovii se taie in bucati nu foarte mici.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie cu fund dublu si se prajeste baconul pana devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga bucatile de pui uscate cu un prosop de...
Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt.
Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant.
Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Se adauga crevetii peste...
In vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen.
Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca chilliul, usturoiul si patrunjelul.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga usturoiul si...
Bucatile de pui se presara cu sare, condimentele pentru pui si rozmarinul si se prajesc in putin ulei, intr-o caserola, pana devin aurii.
Intre timp, se taie ardeiul in bucati groase, usturoiul se feliaza, ceapa se toaca marunt, iar cartofii dulci se taie in batoane groase.
Se...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare.
Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor.
Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de...
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in 4. Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Carnatii se taie in felii nu foarte subtiri si se prajesc in 2 linguri de ulei, la foc mediu 12 minute.
Varza se...
Intr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si se aseaza langa carne cu partea taiata in sus. Se gatesc pe raftul din mijloc al cuptorului...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se indeparteaza frunzele rozmarinului de pe crengute si se taie marunt.
Vanata se taie in cuburi mici, la fel si dovlecelul. Fasolea se scurge de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se lasa la scurs.
Se aseaza vanata...
Castravetele se taie in cuburi mici si se amesteca cu ghimbirul ras, ceapa tocata, sucul de lime, zaharul, sarea si otetul. Se pastreaza in frigider pana in momentul folosirii.
Se toaca salotele, usturoiul, partea alba si frageda de lemongrass, chiliul, patrunjelul/coriandrul si se...
Se taie branza in batoane. Ceapa, rosia si ardeiul se taie julienne, iar ghimbirul se da pe razatoarea mica.
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok/ tigaie la foc mediu si se prajeste branza pe toate partile pana devine aurie, usor bruna. Se transfera pe o farfurie.
Se incalzeste...
Algele se rup in bucati daca este nevoie si se adauga, impreuna cu 1.2 litri de apa si pasta de miso, intr-o oala pentru supa, la foc mediu.
Se taie ceapa rondele si bok choy in bucati mici. Se adauga in supa impreuna cu ciupercile si tofu taiat cuburi. Se lasa la fiert 5 minute. ...
Ceapa se toaca marunt si se adauga intr-un bol mare impreuna cu sare, piper si sucul celor doua lamai.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare.
Intre timp, se taie coroana broccoliului si se desface in bucati. Cotorul se taie in jumatate longitudinal,...
Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior. Se lasa la marinat 1 ora sau peste noapte, in frigider.
Intre timp, se taie ceapa julienne,...
Carnea se marineaza in sosul Teryaki 30 de minute la temperatura camerei.
Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se adauga pasta miso intr-o oala, impreuna cu 1.5 litri apa si ciupercile Shiitake. Se fierb la foc mic spre mediu cateva minute.
Se...
Nucile se prajesc intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devin aurii. In ultimele 30 de secunde se adauga si fulgii de cocos. Se transfera intr-un mojar si se sfarama usor.
Ananasul se taie in cuburi nu foarte mari si se adauga intr-o tigaie la foc mediu. Se gatesc 5-10 minute pana...
Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge ciolanul cu mixul obtinut.
Se taie feniculul julien si se adauga intr-o caserola cu putin...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare, ulei si cub concentrat.
Se unge carnea cu 1 lingura de ulei si se gateste 15 minute in cuptor.
Intre timp, se curata ghimbirul de coaja si se toaca...
Fasole verde se curata, se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare 10-15 minute, in functie de preferinte. Mie imi plac ceva mai croncante, asa ca le-am fiert mai putin. Se scurg de apa si se lasa putin la racit.
Intre timp, se fierb ouale tari si se poseaza carnatul/ carnatii...
Se fierbe quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie partea verde a firelor de ceapa in felii si se adauga impreuna cu Tabasco, ardeii, painea, 1 lingura de ulei si sucul de portocala in vasul unui blender. Se transforma in sos. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi se...
Aripioare fragede in sos BBQ cu salata de broccoli (slowcooker)
Aripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului. Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste aripioare. Se amesteca bine, se acopera cu capacul si se gatesc 3 ore la setarea high sau 6 ore la setarea...
Placinta cu hering afumat si conopida
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie), usturoiul se piseaza, iar ghimbirul se rade fin. Se taie cartofii cuburi si se fierb in apa...
Spaghete in sos de pui la tava
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu rozmarinul si cimbrul. Restul de ceapa se aseaza intr-o tava ceva mai mare decat puiul (eu am folosit o...
Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos de maioneza cu chives si romanesco
Pestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie. Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet. Separat, intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere 1 litru de apa impreuna cu cubul...
Quesadillas umplute cu legume coapte si mozzarella
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie 1/2 din ceapa si ardeiul julienne, iar dovlecelul in jumatate longitudinal, apoi in felii subtiri. Se amesteca legumele cu oregano, sare, piper si putin ulei de masline si se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor. Se coc 12-15...
Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola
Ceapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici. Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca bine. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita si se soteaza ceapa 3-4 minute pana...
Salata de ton cu fasole
Se taie ceapa julienne si se amesteca intr-un bol, cu otetul si putina sare. Se toaca telina si patrunjelul si se adauga peste ceapa. Se amesteca bine. Intre timp, se scurge fasolea si se transfera intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu spre mare impreuna cu o lingura de ulei. Se lasa...
Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi
Cum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi Ceapa, ardeii si rosiile se toaca. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa cateva minute, pana devine translucida. Apoi se adauga ardeii si rosiile si se mai lasa la foc...
Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare, piper si ulei. Se amesteca bine. Se coace pe raftul superior al cuptorului 30-35 de minute. Rosiile...
Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi
Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati, fasolea se curata de codite, maslinelor li se indeparteaza samburele (daca este nevoie) si se toaca,...
Rigatoni cu branza albastra, ciuperci si cabanos
Ceapa, usturoiul si ierburile se toaca marunt. Ciupercile se feliaza. Cabanosul se taie in bucati mici. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa pana se inmoaie....
Pui in sos de vin rosu cu piure de cartofi cu unt brun si salvie si 3 feluri de branza (Slow Cooker)
Se toaca baconul, ceapa, usturoiul si patrunjelul, iar morcovii se taie in bucati nu foarte mici. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie cu fund dublu si se prajeste baconul pana devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga bucatile de pui uscate cu un prosop de...
Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti
Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt. Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant. Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Se adauga crevetii peste...
Ficatei de pui cu chilli si sos de usturoi
In vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen. Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca chilliul, usturoiul si patrunjelul. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga usturoiul si...
Tocanita picanta de pui cu naut si cartofi dulci
Bucatile de pui se presara cu sare, condimentele pentru pui si rozmarinul si se prajesc in putin ulei, intr-o caserola, pana devin aurii. Intre timp, se taie ardeiul in bucati groase, usturoiul se feliaza, ceapa se toaca marunt, iar cartofii dulci se taie in batoane groase. Se...
Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare. Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor. Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de...
Spaghete in sos cremos cu varza de Bruxelles si carnati
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in 4. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Carnatii se taie in felii nu foarte subtiri si se prajesc in 2 linguri de ulei, la foc mediu 12 minute. Varza se...
Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta
Intr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si se aseaza langa carne cu partea taiata in sus. Se gatesc pe raftul din mijloc al cuptorului...
Ratatouille cu fasole si friptura de porc cu unt aromatizat
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se indeparteaza frunzele rozmarinului de pe crengute si se taie marunt. Vanata se taie in cuburi mici, la fel si dovlecelul. Fasolea se scurge de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se lasa la scurs. Se aseaza vanata...
Taitei cu salata de castraveti si chiftele in stil thailandez
Castravetele se taie in cuburi mici si se amesteca cu ghimbirul ras, ceapa tocata, sucul de lime, zaharul, sarea si otetul. Se pastreaza in frigider pana in momentul folosirii. Se toaca salotele, usturoiul, partea alba si frageda de lemongrass, chiliul, patrunjelul/coriandrul si se...
Lipii umplute cu branza indiana si legume in sos Jalfrezi
Se taie branza in batoane. Ceapa, rosia si ardeiul se taie julienne, iar ghimbirul se da pe razatoarea mica. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok/ tigaie la foc mediu si se prajeste branza pe toate partile pana devine aurie, usor bruna. Se transfera pe o farfurie. Se incalzeste...
Supa japoneza cu taitei Soba, tofu, alge si miso
Algele se rup in bucati daca este nevoie si se adauga, impreuna cu 1.2 litri de apa si pasta de miso, intr-o oala pentru supa, la foc mediu. Se taie ceapa rondele si bok choy in bucati mici. Se adauga in supa impreuna cu ciupercile si tofu taiat cuburi. Se lasa la fiert 5 minute. ...
Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant
Ceapa se toaca marunt si se adauga intr-un bol mare impreuna cu sare, piper si sucul celor doua lamai. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare. Intre timp, se taie coroana broccoliului si se desface in bucati. Cotorul se taie in jumatate longitudinal,...
Tajine cu dorada si masline
Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor. Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior. Se lasa la marinat 1 ora sau peste noapte, in frigider. Intre timp, se taie ceapa julienne,...
Supa de pui asiatica cu miso, taitei Udon si pulpe de pui la gratar, marinate in sos Teryaki
Carnea se marineaza in sosul Teryaki 30 de minute la temperatura camerei. Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga pasta miso intr-o oala, impreuna cu 1.5 litri apa si ciupercile Shiitake. Se fierb la foc mic spre mediu cateva minute. Se...
Desert clatite sfasiate, cu ananas caramelizat, caju, lime si cardamom
Nucile se prajesc intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devin aurii. In ultimele 30 de secunde se adauga si fulgii de cocos. Se transfera intr-un mojar si se sfarama usor. Ananasul se taie in cuburi nu foarte mari si se adauga intr-o tigaie la foc mediu. Se gatesc 5-10 minute pana...
Fasole cu ciolan afumat si fenicul
Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge ciolanul cu mixul obtinut. Se taie feniculul julien si se adauga intr-o caserola cu putin...
Burrito filipinez cu pui si conopida
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare, ulei si cub concentrat. Se unge carnea cu 1 lingura de ulei si se gateste 15 minute in cuptor. Intre timp, se curata ghimbirul de coaja si se toaca...
Salata de fasole in stil polonez
Fasole verde se curata, se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare 10-15 minute, in functie de preferinte. Mie imi plac ceva mai croncante, asa ca le-am fiert mai putin. Se scurg de apa si se lasa putin la racit. Intre timp, se fierb ouale tari si se poseaza carnatul/ carnatii...
Salata de quinoa cu pepene si branza Feta
Se fierbe quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie partea verde a firelor de ceapa in felii si se adauga impreuna cu Tabasco, ardeii, painea, 1 lingura de ulei si sucul de portocala in vasul unui blender. Se transforma in sos. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi se...