Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto

de Satisfyyourcravings in Fusilli, 4 Dec 2018 | 2817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 dovleac (500 grame)
  • 200 grame rosii cherry
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 2 lingurite cu varf pesto alla genovese
  • 50 grame Parmezan ras
  • 200 fusilli sau alte paste scurte
  • 2 linguri cu varf crema de branza sau creme fraiche
  • 75 grame rucola
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm.

Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare, piper si ulei. Se amesteca bine. Se coace pe raftul superior al cuptorului 30-35 de minute.

Rosiile se taie in jumatati si se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper, putin ulei de masline si otetul. Dupa ce dovleacul a fost in cuptor 10 minute, se intoarce si se impinge spre una din jumatatile tavii. Se cealalta jumatate se aseaza rosiile. Se mai coc inca 20-25 de minute. 

Ceapa se taie julienne si se soteaza in putin ulei, la foc mic, 8-10 minute pana se inmoaie. 

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa, pastrand o parte din apa in care au fiert, si se amesteca cu pesto, ceapa caramelizata si crema de branza. 

Se adauga rosiile si dovleacul copt, impreuna cu sucurile din tava si se amesteca cu grija. Se adauga sare si piper dupa gust, 3/4 din cantitatea de Parmezan ras si putin din apa in care au fiert pastele pentru a obtine un sos cremos. La final, se adauga rucola. Se amesteca usor si se servesc imediat cu restul de branza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne la cuptor