Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi

de Satisfyyourcravings in Vita, 29 Noi 2018 | 2929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati muschi de vita
  • 300 grame cartofi
  • 150 grame rosii cherry
  • 150 grame fasole verde pastai
  • 15 grame oregano proaspat
  • 30 grame masline verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • putin unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi:

Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati, fasolea se curata de codite, maslinelor li se indeparteaza samburele (daca este nevoie) si se toaca, usturoiul se piseaza si oregano se toaca. 

Se adauga sare, piper si putin ulei peste cartofi si se amesteca bine. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor si se coc, pe raftul superior al cuptorului, 25-30 de minute. 

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mare spre mediu si se adauga fasolea. Se soteaza 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putina apa daca este nevoie. Se adauga sare, piper si rosiile si se mai lasa 3 minute. Se adauga oregano si usturoiul, se mai gatesc 1 minut, apoi se transfera intr-un bol mare. 

Se incalzeste o tigaie cu fund dublu, la foc mare, cu putin ulei. Se adauga friptura si se frige 3-4 minute pe parte, intocand-o dupa fiecare minut. In ultimele 2 minute, se adauga untul. Pentru friptura bine facuta se mai lasa 2 minute pe fiecare parte. Se lasa la odihnit 5 minute. 

Intre timp, se adauga cartofii peste fasole si rosii, impreuna cu maslinele si otetul balsamic. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se taie friptura fasii, se presara cu sare si piper si se serveste cu salata calda si untul ramas in tigaia in care a fost gatita friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliata di manzo con salsa di panna