Pentru marinada:
Pentru fasole:
Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge ciolanul cu mixul obtinut.
Se taie feniculul julien si se adauga intr-o caserola cu putin ulei, la foc mediu. Se gateste pana se inmoaie usor, apoi se adauga fasolea scursa de apa si clatita, impreuna cu usturoiul decojit, dar lasat intreg, foaia de dafin si vinul. Se aduce la punctul de fierbere, se lasa cateva minute, apoi se adauga indeajuns de multa apa astfel incat fasolea sa fie abia acoperita cu apa. Se adauga ciolanul in mijloc si restul de marinada (daca a mai ramas), se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 1-2 ore, amestecad frecvent, pana cand fasolea devine cremoasa si carnea este frageda.
Se indeparteza carnea si se lasa putin la racit.
Se adauga otet peste fasole, dupa gust, impreuna cu sare, piper si patrunjelul tocat. Se amesteca bine.
Se indeparteaza osul ciolanului si se taie carnea in bucati de marime potrivita. Se adauga inapoi in tigaie si se amesteca.
Se serveste imediat cu castraveti murati.