RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete / Dulciuri

Chocolate Oblivion...reteta mea cu nr. 500!

In Prajituri la 4 Feb 2012

Se incinge cuptorul la 180 de grade si se ia o tava maricica (de Jena am avut eu) care se tapeteaza cu o folie de prospetime( cling film) sau cu foaie pergament( am pus eu). Se mai ia o tava si mai mare in care se pune tava de Jena si in care vom pune apa pana la jumatate astfel incat...

Prajitura cu branza dulce si merisoare

In Prajituri la 3 Feb 2012

Blatul: Untul se topeste si in el se pun aromele( coaja de lamaie si vanilia) Ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mai amesteca bine inca 5 minute. Se pune branza de vaci lingura cu lingura pana se incorporeaza, se adauga untul topit, apoi faina si praful de...

Impletite cu ciocolata

In Prajituri la 1 Feb 2012

Untul se topeste la foc mic apoi se amesteca cu iaurtul si cu laptele, o lingura de zahar( din total), si drojdia. Se lasa zece minute. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, esentele apoi se adauga compozitia cu unt si drojdie si faina cate putin, pana se pune toata . Se...

Prajitura suedeza cu mere

In Prajituri la 31 Ian 2012

Se inmoaie stafidele in rom( sau in coniac cu esenta de rom). Albusurile se bat spuma si se lasa deoparte Se mixeaza bine untul moale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga,  galbenusurile, migdalele macinate, coaja de lamaie si scortisoara apoi albusurile batute spuma. Merele  se...

Felii de ananas in sirop de citrice

In Dulciuri la 30 Ian 2012

Stoarcem sucul de la 3 portocale, 3 mandarine si 2 rodii. Curatam si taienm feliile de ananas. Intr-un vas ( o tigaie am folosit eu), punem sucul si il dam intr-un clocot, adaugam zaharul si vanilia( razuim batonul de vanilie). Dam pe razatoarea fina felia de mango si o adaugam la sirop....

Prajitura cu mere

In Prajituri la 27 Ian 2012

Batem la mixer untul si zaharul pana devin cremoase, adaugam ouale, vanilia, prafiul de sare. Punem si iaurtul apoi faina si praful de copt. Facem un aluat frumos pe care il vom imparti in doua bucati se le vom intinde in foi. Eu intind direct pe hartia pergament. Foile se intind usor...

Negresa

In Prajituri la 27 Ian 2012

Am pus la mixer untul moale si zaharul si le-am amestecat pana s-au facut crema, apoi am adaugat ciocolata topita, ouale pe rand...apoi in loc de frisca lichida eu am pus smantana amestecata cu o lingura de zahar caci m-am pacalit si nu am avut in casa asa cum credeam, insa zic eu ca nu i-a...

Tarta cu branza dulce si zmeura

In Prajituri la 25 Ian 2012

Amestecam mascarpone untul si branza de vaci pana devin o crema, adaugam ouale praful de sare si faina. (Daca vom alege sa preparam ambele tarte cu branza dulce vom adauga la blat sase linguri de zahar pudra vanilat. Daca preferam sa facem o tarta cu branza dulce si una ca aperitiv sarat vom pune...

Chec din albusuri cu ciocolata si nuca

In Prajituri la 23 Ian 2012

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam pana devin lucioase. Topim untul si jumatate il adaugam la compozitia de albusuri( cand se mai raceste) iar in jumatatea care ramane topim ciocolata. Lasam deoparte. Adaugam si smantana apoi...

Cremsnit vanilat

In Prajituri la 23 Ian 2012

Intai am pregatit crema rapid: Am pus laptele la foc mic sa se infierbante,  in el am pus vanilia...am mixat galbenusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si faina plus amidonul. Cu o cana din cantitatea de lapte am subtiat crema si apoi am turnat totul peste laptele fierbinte si am...

Doi cozonaci si-o pasca

In Prajituri la 20 Ian 2012

Toate ingredientele se scot din timp, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Untul se pune topit si caldut. Aluatul se framanta in jur de 20 de minute, nu este nevoie de mai mult. Se lasa la crescut in jur de o ora si jumatate. Se imparte...

Sos de fructe tropical

In Prajituri la 11 Dec 2011

Amestecam la blender fructele taiate marunt si apoi adaugam sucul de portocala si mandarina, zaharul si vanilia. Mixam bine...putem face sosul la cald( sub 40 grade astfel incat sa nu isi piarda proprietatile( vitaminele) si sa se topeasca usor zaharul, sau la rece asa cum l-am facut eu...merita...

Mix mousse de ciocolata

In Dulciuri la 11 Dec 2011

Punem cei 50 ml smantana intr-un vas si dam intr-un clocot, adaugam si zaharul si amestecam bine, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata si mixam( de mana) foarte bine pana rezulta o crema de ciocolata alba, dupa ce se raceste , adaugam si frisca si batem bine apoi punem la rece. Pentru...

Bascute si portofele

In Prajituri la 9 Dec 2011

Intr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de  lapte, iar la sfarsit vom adauga faina cernuta si vom incepe framantatul. Framantam atat cat sa iasa un aluat frumos.  Acoperim cu un...

Prajitura " Superba" (2)

In Prajituri la 5 Dec 2011

Facem crema: Laptele il punem pe foc intr-un vas destul de mare impreuna cu vanilia si-l dam intr-un clocot. Punem la mixer ouale si praful de sare apoi zaharul si la sfarsit faina amestecand bine. Turnam in fir subtire compozitia de ou in lapte si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam pe...

Briose cu Nutella

In Prajituri la 1 Dec 2011

Untul se topeste se trage vasul de pe foc si se pune nutella. Se lasa putin la racit. Ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi  cu zahar si vanilie. Se pune untul cu nutella peste compozitia de oua si la sfarsit faina si praful de copt. Se aseaza cu lingura in formele de briose. Se...

desert rulou de biscuiti cu ciocolata, piure de castane si nuci

In Prajituri la 30 Noi 2011

Laptele de migdale se prepara in felul urmator:  Punem o cana de migdale crude la inmuiat peste noapte in doua cani de apa plata. A doua zi dimineata scurgem apa si adaugam din nou alte doua cani de apa proaspata. Punem la blender totul. Pregatim o punga de tifon (cea pentru branza de vaci e...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 21 Noi 2011

Am pregatit merele: le-am spalat si le-am curatat de coaja apoi le-am dat pe razatoare si le-am pus un kg intr-un bol si celalalat kg in alt bol. Am adaugat peste ele esenta de vanilie si scortisoara. Am amestecat grisul cu zaharul si faina, doua pliculete de vanilie si praful de copt. Am...

Melci cozonacei cu branza

In Prajituri la 16 Noi 2011

Cernem faina, In vasul de framantat, adaugam pe rand ingredientele uscate. Amestecam untul topit cu laptele caldut, vanilie si zahar. Punem iaurtul in vas peste faina, ouale si apoi laptele cu unt si zahar si coaja de portocala. Framantam un aluat bun pana nu se mai lipeste de maini. ...

Biscuiti digestivi " 100"

In Prajituri la 15 Noi 2011

Din aceasta cantitate ies trei tavi de cuptor cu biscuiti. Se amesteca toate ingredientele si se face o bila mare de aluat care se pune in folie si se da la rece pentru 45 de minute. Se pot face biscuitii rupand din aluat si formandu-i cu mana dupa dorinta, sau se poate imparti aluatul in...

Prajitura " Greta Garbo"

In Prajituri la 15 Noi 2011

Preparam folie care se fac destul de usor si sunt foarte foarte gustoase astfel ca le voi mai folosi si la alte prajituri. Am amestecat intr-un vas, drojdia cu ouale si zaharul, am pus si vanilia. Apoi am topit untul. Am adaugat in compozitie smantana, apoi untul topit si la urma faina....

Prajitura" Superba"

In Prajituri la 2 Noi 2011

Preparam foile: Punem la mixer ouale cu un praf de sare, le batem o jumatate de minut, apoi punem si zaharul, zaharul vanilat si mixam cinci minute. Topim untul il dam deoparte de pe foc si in el topim ciocolata alba. Adaugam si iaurtul, apoi cele 5 linguri de unt topit si ciocolata alba( din...

Gem de gutui si mere

In Dulceata / Gem la 27 Oct 2011

Se rad gutuile( eu am avut unele superbe, fara pete si aproape perfecte) cu tot cu coaja si merele decojite, aceasta fiind operatiunea cea mai complicata si mai delicata deoarece gutuile se rad destul de greu. Se pun merele si gutuile rase intr-o oala mare( eu am pus intr-un Zepter de 15 kg)....

Cheesecake brownies

In Prajituri la 23 Oct 2011

Incalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o forma cu foaie de copt. Am pregatit brownies...am topit untul si apoi in el am topit ciocolata. Daca procedam in acest mod putem face asta direct cu vasul pe foc( fara fierbere la aburi). Am amestecat ouale cu zaharul, vanilia si sarea turnand...

Savarine

In Prajituri la 19 Oct 2011

Avand forme mari mi-au iesit 8 bucati. Am pregatit intai blatul: Prima data am preparat maiaua, amestecand drojdia cu 1 lingura de zahar, lapte caldut( 50 ml) si 50 gr faina. Am incalzit putin laptele am pus vanilia in el am topit si untul tot in lapte apoi in el am dizolvat zi zaharul(...

Tort de lamaie

In Torturi la 17 Oct 2011

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se unge forma de tort cu ulei se pune si foaie de copt. La mixer se amesteca untul si zaharul pana devin o spuma usoara aerata( in jur de 3 min). Se adauga ouale pe rand, Apoi vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea se adauga...

Mini- tarte cu lamaie

In Prajituri la 16 Oct 2011

Mi-au iesit 8 tarte grozav de delicioase si o tava plina de biscuiti vanilati. Punem toate ingredientele pentru blat in vasul de framantat mai putin faina si incepem sa adaugam faina si sa framantam pana obtinem un aluat numai bun de tarta in maxim 5 minute. Eu am avut untul direct de la rece...

Prajitura Orangina

In Prajituri la 28 Sep 2011

Preparam blatul: Amestecam la mixer in ordinea urmatoare ingredientele:ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala, iaurtul, untul topit, laptele praf, faina si praful de copt, iar la sfarsit sucul de la o portocala. Ungem cu unt tava de Jena, apoi turnam compozitia si dam la cuptorul...

Tarta Linzer cu gem de prune

In Prajituri la 26 Sep 2011

Eu am amestecat toate ingredientele la mixer la inceput si cand a inceput sa se lege aluatul l-am scos in vasul de framantat, apoi  am adaugat si putina apa...aici atentie caci nu se specifica in reteta cata apa veti pune...deci o veti face lingura cu lingura in timp ce veti framanta aluatul...

Negresa

In Prajituri la 24 Sep 2011

Mod de preparare prajitura negresa: Pe foc mic am topit intr-un ibric untul si in el ciocolata. La mixer am amestecat ouale si zaharul,  apoi am adaugat ciocolata topita cu untul , vanilia, faina si praful de copt. Am mai mixat o vreme pana s-a incalzit cuptorul la 200 grade( in jur...

Afisate 451 - 480 din 628 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Eşti pe un drum greşit. A, ştiai? Un motiv suficient de puternic să alegi varianta plătită a Hohoscopului… Prea te-ai dedulcit la mocăciuni.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]