Prajitura " Superba" (2)

de RuxyRux in Prajituri, 5 Dec 2011 | 9456 vizualizari

 

Un desert ciocolatos numai bun de pus in ghete de Mos...:)

 

INGREDIENTE

  • Reteta este pentru o foaie si avem nevoie de 3 foi:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri iaurt
  • 9 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 parte din [200 gr unt topit pe foc intr-un vas in care topim ciocolata neagra 2 buc ( 160 gr) dupa care impartim in trei parti in trei pahare pentru cele trei foi]
  • Crema:
  • 8 oua
  • 1 kg si 1/2 lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 borcan mic de nutella
  • 100 gr unt
  • 1 plic vanilie
  • 1 esenta si jumatate de rom
  • 1 praf sare
  • 9 linguri faina
  • 350 gr nuca macinata
  • 1 cana de migdale macinate cu 1  plic vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Superba" (2):

Facem crema:

Laptele il punem pe foc intr-un vas destul de mare impreuna cu vanilia si-l dam intr-un clocot. Punem la mixer ouale si praful de sare apoi zaharul si la sfarsit faina amestecand bine. Turnam in fir subtire compozitia de ou in lapte si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam pe foc  foarte mic in jur de zece minute amestecand usor si avand grija sa nu se prinda crema de vas. Intre timp topim untul il dam deoparte si in el amestecam tot borcanul de nutella( crema de ciocolata) si esenta de rom.

Cand crema de pe foc este gata  turnam in ea crema de nutella si unt amestecand usor. Dam crema la rece. Macinam la robot migdalele cu vanilia, punem intr-un bol si apoi macinam nuca mai mare.

Pregatim foile:

Intr-un ibric topim untul si apoi dam deoparte si in el topim ciocolata. Impartim in mod egal in trei pahare. Punem la mixer ouale si zaharul amestecam bine apo iaurtul si paharul de unt si ciocolata apoi faina si cacaoa. Punem foaie pergament in tava de cuptor si intindem crema cu o spatula fara grija( nu curge). Coacem zece minute la 180 grade si procedam la fel cu celelalte doua foi.

Asamblam prajitura:

Eu am pus foaie pergament apoi foaia de prajitura, am uns cu crema din belsug apoi deasupra stratul de migdale. Din nou foaie si apoi crema, apoi foaie si crema iar deasupra nuca macinata. Dam la rece si apoi taiem dupa dorinta!

 

TIPS-URI

1

Puneti compozitia pe foaie pergament pana se face cea de la cuptor, apoi doar o trageti usor in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Superba" (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Trandafirul Negru