Un desert ciocolatos numai bun de pus in ghete de Mos...:)
Facem crema:
Laptele il punem pe foc intr-un vas destul de mare impreuna cu vanilia si-l dam intr-un clocot. Punem la mixer ouale si praful de sare apoi zaharul si la sfarsit faina amestecand bine. Turnam in fir subtire compozitia de ou in lapte si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam pe foc foarte mic in jur de zece minute amestecand usor si avand grija sa nu se prinda crema de vas. Intre timp topim untul il dam deoparte si in el amestecam tot borcanul de nutella( crema de ciocolata) si esenta de rom.
Cand crema de pe foc este gata turnam in ea crema de nutella si unt amestecand usor. Dam crema la rece. Macinam la robot migdalele cu vanilia, punem intr-un bol si apoi macinam nuca mai mare.
Pregatim foile:
Intr-un ibric topim untul si apoi dam deoparte si in el topim ciocolata. Impartim in mod egal in trei pahare. Punem la mixer ouale si zaharul amestecam bine apo iaurtul si paharul de unt si ciocolata apoi faina si cacaoa. Punem foaie pergament in tava de cuptor si intindem crema cu o spatula fara grija( nu curge). Coacem zece minute la 180 grade si procedam la fel cu celelalte doua foi.
Asamblam prajitura:
Eu am pus foaie pergament apoi foaia de prajitura, am uns cu crema din belsug apoi deasupra stratul de migdale. Din nou foaie si apoi crema, apoi foaie si crema iar deasupra nuca macinata. Dam la rece si apoi taiem dupa dorinta!
1
Puneti compozitia pe foaie pergament pana se face cea de la cuptor, apoi doar o trageti usor in tava.