Negresa

de RuxyRux in Prajituri, 24 Sep 2011 | 10314 vizualizari

 

Am ales sa incerc reteta Cristinnei de negresa cu migdale, eu am facut aceasta prajitura simpla...e atat de ciocolatoasa...atat de fina , de gustoasa...incat o recomand cu incredere...multumesc draga mea e minunat de buna....

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt;
  • 350 gr ciocolata amaruie spune reteta Cristinnei ( aici eu am modificat putin si am pus 200 gr ciocolata cu lapte, si 2 linguri de cacao neagra, plus pentru glazura 1 ciocolata cu lapte si una neagra)
  • 300 gr zahar ;
  • 4 oua
  • 140 gr faina;
  • 1/4 pliculet de praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Mod de preparare prajitura negresa:

Pe foc mic am topit intr-un ibric untul si in el ciocolata. La mixer am amestecat ouale si zaharul,  apoi am adaugat ciocolata topita cu untul , vanilia, faina si praful de copt.

Am mai mixat o vreme pana s-a incalzit cuptorul la 200 grade( in jur de 12 min).

Am pus toata compozitia intr-o tava de Jena tapetata cu hartie de copt si am copt pentru 10 min la 200 grade si apoi pentru inca 10 de minute la 170 si inca 10 min la 180.( Cristinne a lasat la 170 grade numai zece minute, eu am vrut prajitura mai legata).

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca, turnam deasupra glazura facuta din untul topit si ciocolata topita apoi o taiem si o servim dupa dorinta. Eu am facut pudra la blender cateva migdale si le-am servit deasupra prajiturii .

Cristinne, multumesc inca o data!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

babi5 1

24.09.2013, 21:48

Buna tare negresa ta

AdaAndreea 1

09.05.2018, 15:18

pfff, in timp ce o fac am observat, la glazura ai pus o ciocolata cu lapte si una neagra, dar la comentarii ai pus si unt, care unt? cele 200 de grame sunt ptr compozitie nu ptr glazura nu?

RuxyRux 1

10.05.2018, 00:17

Imi pare rau ca nu a fost reteta clara, e destul de veche si preluata de la altcineva, eu pun la glazura in jur de 50 gr unt, apoi cand este topit, adaug ciocolata si o topesc, sper ca te-ai descurcat!🌹

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu suc de gutui, ciocolata si nuci