Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat.
Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune.
Prunele le spalam le curatam de samburi, si le taiem in patru . Le punem intr-un vas si deasupra punem zaharul, zeama de portocala , vanilia...
Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt.
Pregatim compozitia de iaurt. Amestecam ouale cu iaurtul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie.
Intindem foaia de placinta punem o parte de iaurt si ungem bine toata suprafata, asezam zmeura, pliem foaia si acoperim din nou cu o parte din compozitia de...
Se amesteca toate ingredientele( mai putin fructele) pana compozitia devine sfaramicioasa si obtinem firmiturile de aluat. Prunele se spala si se rup bucati( se taie), se pun in tava si se stropesc cu sucul de la portocala.
Deasupra punem firmiturile de aluat.
Punem vanilia, coaja de...
Faina se cerne intr-un vas. se adauga ingredientele uscate, aromele, apoi cele lichide si se framanta in jur de zece minute aluatul.
Lasam la crescut 45 de minute.
Luam cate o bucata din aluat cat o minge de ping-pong si o asezam in forma de silicon unsa cu ulei.
Se mai lasa 15...
Se macina fin alunele ( cat mai fine daca se poate).
Untul se topeste intr-un vas, asezat intr-un alt vas cu apa calda( ibric).
Avem nevoie de un blender puternic sau un robot de bucatarie unde vom mixa toate ingredientele.
Punem compozitia intr-un borcan si servim cu placere!...
Preparam clatitele prajindu-le in tigaie.
Preparam si sosul de vanilie.
Asezam clatita , turnam sosul de vanilie, apoi o cupa de inghetata, fructele de padure, zmeura, afine, mure), inchidem sau rulam clatita, apoi din nou turnam putin sos, punem fructe de padure si sosul de macademia. Din...
Stoarcem si radem coaja de lime si lamaie
Facem pudra de caju la masina de cafea.
Pregatim menta o alegem si o spalam. Untul de cocos il topim intr-un vas asezat in alt vas cu apa fierbinte.
Punem la blender toate ingredientele si mixam pana rezulta o crema foarte foarte fina.
Turnam...
Blatul dupa cum stiti deja se face extrem de usor: Aceasta este varianta dulce a blatului pentru tarta.
Amestecam toate ingredientele si asta se intampla in doua trei minute. Trebuie sa va spun ca miroase delicios! Formam o bila din aluat si dam la rece pana ne ocupam de mere( in jur de 30...
Mixati in vasul de mixer pe rand ingredientele, ouale cu zaharul, apoi iaurtul, uleiul si untul topit, vanilia, faina, amidonul si sarea plus praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Tapetam o forma mare rotunda de tort cu foaie de copt si turnam jumatate din compozitie deoarece vom coace doua...
Se topeste ciocolata alba la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom( eu am avut si panettone cu vanilie si cu ciocolata si le-am amestecat).
Cand se topeste ciocolata alba se amesteca cu panettone si se incorporeaza bine.
Se lasa compozitia la racit de formeaza...
Blatul:
Mixam ouale si zaharul, apoi adaugam aromele( romul, vanilia), faina si amidonul plus praful de copt si praful de sare. Impartim compozitia in doua si in jumatate adaugam cacaoa neagra. Punem foaie de copt in tava( 32/24) si turnam compozitia alba pe care o nivelam cu o spatula( sau...
Smantana pentru frisca si cacaoa le-am pus intr-un vas mai maricel pe foc si le-am dat intr-un clocot.
Am dat deoparte, am pus ciocolata si am amestecat foarte bine sa se topeasca.
Deasupra am pus restul de smantana si am omogenizat bine.
Intr-o alta craticioara am pus laptele, sarea si...
Eu din start am facut o data si jumatate reteta, data viitoare o dublez fara doar si poate...si am copt migdalele pentru a le intensifica gustul.
Am preparat blatul:
Am copt pentru 6-7 minute migdalele( toate), la 200 de grade ,apoi le-am separat pe cele pentru blat . Le-am racit...
Topim ciocolata si o lasam la racit purin adaugam apoi in ea untul moale si amestecam bine.
Separam ouale, 4 albusuri si 4 galbenusuri, batem spuma albusurile cu zaharul( 100 gr) pana devine lucioasa si isi tine forma.
Peste cele 4 galbenusuri adaugam 2 oua intregi si 75 de grame de zahar.,...
Tapetam tava cu foaie pergament( sau metoda clasica cu ulei si faina).
Pregatim crema de branza, amestecand la mixer toate felurile de branza cu zaharul, ouale( 1 ou si doua galbenusuri), vanilia si coaja de portocala.
Intindem prima foaie Yufka, o ungem uniform pe toata suprafata cu iaurt,...
Se curata mango si se da pe razatoare.
Iaurtul de pune intr-o sita si peste el se adauga mango dat pe razatoare. Se lasa zece minute sa se scurga zeama deasupra unui vas apoi se pune o lingura de miere si se amesteca usor.
Se congeleaza rapid intr-un vas de congelator.
Dupa o ora...
Nuca, alunele si migdalele le-am pus in tava tapetata cu pergament si le-am copt in jur de 15 min la 200 de grade sau in functie de cuptor, cu grija, sa nu le ardeti.
Cand este gata prajita maruntiti totul la blender si lasati deoparte.
Puneti intr-un vas pe foc zaharul si nu plecati...
Am preparat crema de vanilie, am amestecat ouale cu zaharul, apoi faina si laptele cu vanilia, apoi am pus laptele pe foc, si am adaugat amestecul de ou . Facem crema pe foc mic amestecand tot timpul pana se ingroasa. Dupa 5-6 minute oprim focul si lasam crema la racit.
Punem intr-un vas mai...
Crema:
Galbenusurile se amesteca la mixer cu zaharul. Se adauga faina si putin lapte sa subtieze compozitia. Laptele se infierbanta si in el se adauga vanilia, Se toarna in fir subtire compozitia de ou si se tine pe foc pana se ingroasa si devine crema consistenta. In maxim 12 minute putem...
Blatul:
Intr-un vas pe foc mic punem apa, cacaoa, si zaharul brun si foarte putin lasam cat sa se dizolve zaharul si amestecam bine, obtinand un sirop gros de ciocolata, apoi lasam la racit.
La mixer vom amesteca untul si zaharul pudra, apoi vom pune pe rand cele 6 galbenusuri iar...
Am topit untul intr-un vas apoi am pus biscutii facuti pudra la blender si am amestecat bine. Am turnat blatul in forma de tort si am netezit sa uniformizez( am folosit telul pentru piure, multumesc de idee, e geniala Cristi).10 minute la 160 de grade si este gata blatul.
Pentru prepararea...
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt (sau putin ulei).
Batem albusurile spuma la mixer.
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul, apoi cu laptele in care am pus vanilia, adaugam untul topit si la sfarsit faina si...
Siropul:
Punem la fiert pe foc o cana de apa apoi adaugam zaharul, aromele si condimentele. Amestecam bine si lasam pe foc cateva minute. Lasam la racit.
Taiem fructele dupa dorinta si le stropim cu sirop din belsug. Eu am adaugat si suc proaspat stors de rodie. Ornam cu menta...
Se bat bine la mixer( spuma) 5 albusuri cu 200 gr zahar iar la sfarsit se incorporeaza 150 gr nuca macinata. Se unge cu unt tava mare de aragaz se tapeteaza cu foaie de copt( pergament) si se toarna compozitia, se niveleaza in forma tavii si se coace foaia la 180 grade pentru 50 de minute scrie...
Cernem faina in vasul de framantat. Drojdia o vom lichefia impreuna cu o lingura de zahar si 100 ml lapte apoi o vom turna peste faina. Punem toate ingredientele in vas apoi turnam usor laptele si framantam aluatul in jur de 12 minute.
Rupem bucati de dimensiunea unei mingii de ping-pong si...
Am pus la mixer ouale si praful de sare, am mixat 1-2 minute si am adaugat zaharul pudra( facut din zahar brun).
Se mixeaza zece minute pana creste in volum compozitia si adaugam nuca macinata si extractul de vanilie, turmericul si cardamonul.
Intr-un ibric, am topit bucatile de unt de...
Se pun la blender, bucatile de mango, 3 portocale cu tot cu coaja( bine spalate) si restul suc facut din 3 portocale.
Adaugam caju apoi mierea aromele, extractul de portocal, cel de vanilie, untul topit usor la foc mic( maxim 40 grade).( tinem foarte putin pe foc cat sa se...
Desi am promis ca voi fi atenta, am fost foarte nazdravana si am comis si-o gafa de bucataras... am facut blatul si l-am pus la cuptor insa dupa 5 minute mi-am dat seama ca nu am pus nuca in el...si ce era sa fac? L-am refacut rapid...sa fie oare datorita faptului ca sunt vesnic cu capul in nori,...
Daca folosim drojdie proaspata o amestecam intr-un bol cu o lingurita de zahar si putin lapte. O lasam deoparte zece minute la loc caldut.
Daca folosim drojdie uscata o punem direct in vasul de framantat peste faina.
Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc. Punem drojdia...
Untul se topeste.
Ouale cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul doua trei minute, se adauga laptele, vanilia, smantana,faina si praful de copt iar la sfarsit untul topit.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza compozitia.
Se pun visinele si se da prajitura la cuptor...
Tarta Linzer cu prune si gem
Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat. Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune. Prunele le spalam le curatam de samburi, si le taiem in patru . Le punem intr-un vas si deasupra punem zaharul, zeama de portocala , vanilia...
Placinta cu iaurt si fructe de padure
Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt. Pregatim compozitia de iaurt. Amestecam ouale cu iaurtul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Intindem foaia de placinta punem o parte de iaurt si ungem bine toata suprafata, asezam zmeura, pliem foaia si acoperim din nou cu o parte din compozitia de...
Crumble cu prune
Se amesteca toate ingredientele( mai putin fructele) pana compozitia devine sfaramicioasa si obtinem firmiturile de aluat. Prunele se spala si se rup bucati( se taie), se pun in tava si se stropesc cu sucul de la portocala. Deasupra punem firmiturile de aluat. Punem vanilia, coaja de...
Mini-cozonacei
Faina se cerne intr-un vas. se adauga ingredientele uscate, aromele, apoi cele lichide si se framanta in jur de zece minute aluatul. Lasam la crescut 45 de minute. Luam cate o bucata din aluat cat o minge de ping-pong si o asezam in forma de silicon unsa cu ulei. Se mai lasa 15...
Pasta de alune cu miere
Se macina fin alunele ( cat mai fine daca se poate). Untul se topeste intr-un vas, asezat intr-un alt vas cu apa calda( ibric). Avem nevoie de un blender puternic sau un robot de bucatarie unde vom mixa toate ingredientele. Punem compozitia intr-un borcan si servim cu placere!...
Clatite cu sos de vanilie, fructe de padure si inghetata
Preparam clatitele prajindu-le in tigaie. Preparam si sosul de vanilie. Asezam clatita , turnam sosul de vanilie, apoi o cupa de inghetata, fructele de padure, zmeura, afine, mure), inchidem sau rulam clatita, apoi din nou turnam putin sos, punem fructe de padure si sosul de macademia. Din...
Inghetata de lime, lamaie si menta
Stoarcem si radem coaja de lime si lamaie Facem pudra de caju la masina de cafea. Pregatim menta o alegem si o spalam. Untul de cocos il topim intr-un vas asezat in alt vas cu apa fierbinte. Punem la blender toate ingredientele si mixam pana rezulta o crema foarte foarte fina. Turnam...
Tarta cu mere si sirop de artar
Blatul dupa cum stiti deja se face extrem de usor: Aceasta este varianta dulce a blatului pentru tarta. Amestecam toate ingredientele si asta se intampla in doua trei minute. Trebuie sa va spun ca miroase delicios! Formam o bila din aluat si dam la rece pana ne ocupam de mere( in jur de 30...
Prajitura dubla cu visine
Mixati in vasul de mixer pe rand ingredientele, ouale cu zaharul, apoi iaurtul, uleiul si untul topit, vanilia, faina, amidonul si sarea plus praful de copt stins cu zeama de lamaie. Tapetam o forma mare rotunda de tort cu foaie de copt si turnam jumatate din compozitie deoarece vom coace doua...
Trufe de ciocolata cu rom si cozonac
Se topeste ciocolata alba la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom( eu am avut si panettone cu vanilie si cu ciocolata si le-am amestecat). Cand se topeste ciocolata alba se amesteca cu panettone si se incorporeaza bine. Se lasa compozitia la racit de formeaza...
Tortulete cu sirop de artar si mascarpone
Blatul: Mixam ouale si zaharul, apoi adaugam aromele( romul, vanilia), faina si amidonul plus praful de copt si praful de sare. Impartim compozitia in doua si in jumatate adaugam cacaoa neagra. Punem foaie de copt in tava( 32/24) si turnam compozitia alba pe care o nivelam cu o spatula( sau...
Inghetata de ciocolata perfecta
Smantana pentru frisca si cacaoa le-am pus intr-un vas mai maricel pe foc si le-am dat intr-un clocot. Am dat deoparte, am pus ciocolata si am amestecat foarte bine sa se topeasca. Deasupra am pus restul de smantana si am omogenizat bine. Intr-o alta craticioara am pus laptele, sarea si...
Prajitura suedeza cu migdale caramelizate
Eu din start am facut o data si jumatate reteta, data viitoare o dublez fara doar si poate...si am copt migdalele pentru a le intensifica gustul. Am preparat blatul: Am copt pentru 6-7 minute migdalele( toate), la 200 de grade ,apoi le-am separat pe cele pentru blat . Le-am racit...
Tort de ciocolata cu frisca si zmeura
Topim ciocolata si o lasam la racit purin adaugam apoi in ea untul moale si amestecam bine. Separam ouale, 4 albusuri si 4 galbenusuri, batem spuma albusurile cu zaharul( 100 gr) pana devine lucioasa si isi tine forma. Peste cele 4 galbenusuri adaugam 2 oua intregi si 75 de grame de zahar.,...
Placinta delicioasa cu branza
Tapetam tava cu foaie pergament( sau metoda clasica cu ulei si faina). Pregatim crema de branza, amestecand la mixer toate felurile de branza cu zaharul, ouale( 1 ou si doua galbenusuri), vanilia si coaja de portocala. Intindem prima foaie Yufka, o ungem uniform pe toata suprafata cu iaurt,...
Inghetata Lassi din mango dulce
Se curata mango si se da pe razatoare. Iaurtul de pune intr-o sita si peste el se adauga mango dat pe razatoare. Se lasa zece minute sa se scurga zeama deasupra unui vas apoi se pune o lingura de miere si se amesteca usor. Se congeleaza rapid intr-un vas de congelator. Dupa o ora...
Desert prajitura cu nuci caramelizate, crema de vanilie si lamaie
Nuca, alunele si migdalele le-am pus in tava tapetata cu pergament si le-am copt in jur de 15 min la 200 de grade sau in functie de cuptor, cu grija, sa nu le ardeti. Cand este gata prajita maruntiti totul la blender si lasati deoparte. Puneti intr-un vas pe foc zaharul si nu plecati...
Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci
Am preparat crema de vanilie, am amestecat ouale cu zaharul, apoi faina si laptele cu vanilia, apoi am pus laptele pe foc, si am adaugat amestecul de ou . Facem crema pe foc mic amestecand tot timpul pana se ingroasa. Dupa 5-6 minute oprim focul si lasam crema la racit. Punem intr-un vas mai...
Cosulete cu vanilie si capsuni
Crema: Galbenusurile se amesteca la mixer cu zaharul. Se adauga faina si putin lapte sa subtieze compozitia. Laptele se infierbanta si in el se adauga vanilia, Se toarna in fir subtire compozitia de ou si se tine pe foc pana se ingroasa si devine crema consistenta. In maxim 12 minute putem...
Tort Jofrre de ciocolata
Blatul: Intr-un vas pe foc mic punem apa, cacaoa, si zaharul brun si foarte putin lasam cat sa se dizolve zaharul si amestecam bine, obtinand un sirop gros de ciocolata, apoi lasam la racit. La mixer vom amesteca untul si zaharul pudra, apoi vom pune pe rand cele 6 galbenusuri iar...
New York cheesecake cu capsuni
Am topit untul intr-un vas apoi am pus biscutii facuti pudra la blender si am amestecat bine. Am turnat blatul in forma de tort si am netezit sa uniformizez( am folosit telul pentru piure, multumesc de idee, e geniala Cristi).10 minute la 160 de grade si este gata blatul. Pentru prepararea...
Prajitura cu visine
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem o tava dreptunghiulara cu unt (sau putin ulei). Batem albusurile spuma la mixer. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul, apoi cu laptele in care am pus vanilia, adaugam untul topit si la sfarsit faina si...
Fructe in sirop marocan
Siropul: Punem la fiert pe foc o cana de apa apoi adaugam zaharul, aromele si condimentele. Amestecam bine si lasam pe foc cateva minute. Lasam la racit. Taiem fructele dupa dorinta si le stropim cu sirop din belsug. Eu am adaugat si suc proaspat stors de rodie. Ornam cu menta...
Prajitura " Gabriela"
Se bat bine la mixer( spuma) 5 albusuri cu 200 gr zahar iar la sfarsit se incorporeaza 150 gr nuca macinata. Se unge cu unt tava mare de aragaz se tapeteaza cu foaie de copt( pergament) si se toarna compozitia, se niveleaza in forma tavii si se coace foaia la 180 grade pentru 50 de minute scrie...
Sfintisori
Cernem faina in vasul de framantat. Drojdia o vom lichefia impreuna cu o lingura de zahar si 100 ml lapte apoi o vom turna peste faina. Punem toate ingredientele in vas apoi turnam usor laptele si framantam aluatul in jur de 12 minute. Rupem bucati de dimensiunea unei mingii de ping-pong si...
Chec din faina integrala si nuci
Am pus la mixer ouale si praful de sare, am mixat 1-2 minute si am adaugat zaharul pudra( facut din zahar brun). Se mixeaza zece minute pana creste in volum compozitia si adaugam nuca macinata si extractul de vanilie, turmericul si cardamonul. Intr-un ibric, am topit bucatile de unt de...
Crema inghetata cu mango si portocale
Se pun la blender, bucatile de mango, 3 portocale cu tot cu coaja( bine spalate) si restul suc facut din 3 portocale. Adaugam caju apoi mierea aromele, extractul de portocal, cel de vanilie, untul topit usor la foc mic( maxim 40 grade).( tinem foarte putin pe foc cat sa se...
Desert prajitura cu nuca caramelizata
Desi am promis ca voi fi atenta, am fost foarte nazdravana si am comis si-o gafa de bucataras... am facut blatul si l-am pus la cuptor insa dupa 5 minute mi-am dat seama ca nu am pus nuca in el...si ce era sa fac? L-am refacut rapid...sa fie oare datorita faptului ca sunt vesnic cu capul in nori,...
Batoane cu lapte
Daca folosim drojdie proaspata o amestecam intr-un bol cu o lingurita de zahar si putin lapte. O lasam deoparte zece minute la loc caldut. Daca folosim drojdie uscata o punem direct in vasul de framantat peste faina. Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc. Punem drojdia...
Prajitura cu visine
Untul se topeste. Ouale cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul doua trei minute, se adauga laptele, vanilia, smantana,faina si praful de copt iar la sfarsit untul topit. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza compozitia. Se pun visinele si se da prajitura la cuptor...