Melci cozonacei cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 16 Noi 2011 | 6207 vizualizari

 

O reteta delicioasa de melci cozonacei cu branza dulce- sarata pe care o recomand cu drag...este perfecta si pentru cozonacii de sarbatori( tot testez retete pentru Craciun)....By Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina
  • 375 gr iaurt
  • 4 oua mari
  • 200 gr unt
  • 300 ml lapte 
  • 350 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • un praf de sare
  • 2 pliculete drojdie uscata( 14 gr)
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 600 gr telemea sarata de vaca
  • 200 gr smantana mai grasa
  • 200-250 gr zahar( in functie de gustul personal)
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • Pentru uns:
  • 3 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cozonacei cu branza:

Cernem faina, In vasul de framantat, adaugam pe rand ingredientele uscate.

Amestecam untul topit cu laptele caldut, vanilie si zahar.

Punem iaurtul in vas peste faina, ouale si apoi laptele cu unt si zahar si coaja de portocala. Framantam un aluat bun pana nu se mai lipeste de maini. 

Lasam la crescut acoperit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Impartim coca in trei.

Intre timp am pregatit branza framantand telemeaua cu zahar si vanilie( aveti grija sa o scurgeti de apa), apoi adaugam ouale.

Intindem o foaie cu mana, presaram foaia cu branza si apoi o rulam. Taiem bucati de aluat si le intoarcem pe foaia de copt gata pregatita in tava.

Ungem cu galbenus si gata la cuptor fuguta la 180 grade pentru 25-30 de minute.

Eu am facut si un cozonacel cu nuca cacao si migdale( aveam ramasa de la pragitura Greta).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cozonacei cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trandafir cu mac