Impletite cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 1 Feb 2012 | 12247 vizualizari

 

Reteta mea de top...300 Capital...

Te indragostesti iremediabil de aceste impletite......alegeti voi poza pofticioasa care va inspira, eu chiar nu stiam pe care sa o pun pentru ca toate sunt pe gustul meu!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 100 ml iaurt
  • 700 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 3 oua mari
  • vanilie ( dupa gust eu de regula pun multa 1 esenta si 2 plicuri)
  • coaja de portocala
  • 2 pliculete drojdie
  • 1 borcan de ciocolata crema
  • 2 galbenusuri si 2 linguri caimac( am pus eu) se poate pune si lapte
  • zahar brun pentru presarat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletite cu ciocolata:

Untul se topeste la foc mic apoi se amesteca cu iaurtul si cu laptele, o lingura de zahar( din total), si drojdia. Se lasa zece minute.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, esentele apoi se adauga compozitia cu unt si drojdie si faina cate putin, pana se pune toata . Se framanta un aluat frumos ca la soare te poti uita dar la el ba( Miha e ok?). Se lasa la loc cald acoperit cu un servet si creste intr-o ora  si jumatate perfect.

Se rup bucati cat o minge de ping-pong( hai ca am gasit-o =))). Se face din fiecare cate un dreptunghi pe o suprafata unsa cu ulei, se unge cu o lingurita de ciocolata si se face sul. Se impletesc cate doua bucati. Se aseaza in tava de cuptor tapetata cu hartie pergament. Ne ies zece bucati.... se lasa inca 20 de minute la crescut si se ung cu oul batut cu caimac( eu cumpar lapte de la ferma si face un caimac gros ca o smantana). Se presara zaharul brun pe fiecare impletita. Se coc la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 de minute.

Ce sa va mai spun...probati si nu o sa va saturati! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletite cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

ionifabio 1

11.12.2013, 12:45

ce bine arata.am sa o fac si eu saptamana asta.
voiam sa intreb ce este" caimac-ul"?
si cata drojdie proaspata pun? uscata nu am aici....doar proaspata in cuburi de 25 gr
multumesc

RuxyRux 1

11.12.2013, 15:05

Multumesc drojdie poti pune 2 cuburi.... Iar caimacul este pojghita care se formeaza deasupra laptelui gras cand il pui la fiert poti inlocui cu o lingura de lapte si una de smantana grasa sau doua linguri de lapte sper sa iasa si sa iti placa

Aurelia 07_07 1

11.12.2013, 15:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu Nutella