Prajitura " Greta Garbo"

de RuxyRux in Prajituri, 15 Noi 2011 | 17379 vizualizari

 

Am descoperit aceasta prajiturica delicioasa la Lili( Gospodini) cu mici modificari in functie de ce ingrediente am avut in casa si vreau sa ii multumesc mult...nu stiu de ce are aceasta denumire( probabil ca i-a fost dedicata Gretei"...eu i-as fi spus " parfum de toamna" ca tare bine se mai potriveste cu acest anotimp frumos ...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • vanilie
  • 250 ml smantana
  • 100 gr zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • faina cat cuprinde spune Lili, (eu am masurat si au intrat 700 gr)
  • Umplutura:
  • 2 borcane de gem de prune (am pus mai mult in jur de 500 gr)
  • vanilie
  • 350 gr zahar( la Lili gasim 400 gr)
  • 500 nuca si migdale macinate( nu am avut toata cantitatea de nuca)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Greta Garbo":

Preparam folie care se fac destul de usor si sunt foarte foarte gustoase astfel ca le voi mai folosi si la alte prajituri.

Am amestecat intr-un vas, drojdia cu ouale si zaharul, am pus si vanilia.

Apoi am topit untul.

Am adaugat in compozitie smantana, apoi untul topit si la urma faina.

Dupa ce am framantat bine aluatul l-am lasat sa dospeasca la loc caldut( de regula langa aragaz).

Am pregatit umplutura macinand nucile, migdalele si apoi amestecandu-le cu zaharul si vanilia( yamyyy ce aroma).

Impartim aluatul in patru si intindem foile.

Am pus foaie, apoi gem desupra si la urma nuca macinata, am procedat asa pana la ultima foaie pe care am lasat-o neacoperita.

Coacem pana se rumeneste frumos.

O taiem cand se raceste si o servim dupa dorinta...mie mi-a ramas nuca si am presarat deasupra...e o prajitura splendida...imi aduce aminte de copilarie si de prajiturile mamei cu foi, gem si nuca care nu stiu cum se numeau insa erau delicioase....

 

TIPS-URI

1

Am intins fiecare foaie direct pe hartia de copt( pergament) cu folie de prospetime deasupra,  asta face munca mult mai usoara iar foile sunt in siguranta si nu se rup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Greta Garbo"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Mitinita 1

03.12.2011, 23:14

Stii ca n-am facut niciodata prajituri cu foi la rabdarea mea foi imi mai trebuie

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:21

pai tu crezi ca eu am prea multa?

babi5 1

20.06.2013, 18:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Greta Garbo reinventată