Am vazut reteta la Dannasb multumesc.....( reteta zilei de post )si am pregatit-o si eu cu ceva modificari...am vazut apoi ca e o prajitura populara( azi am vazut-o si la Inisor, si am aflat si sursa...Laura Sava) ...si daaaa e delicioasa!
Am pregatit merele: le-am spalat si le-am curatat de coaja apoi le-am dat pe razatoare si le-am pus un kg intr-un bol si celalalat kg in alt bol. Am adaugat peste ele esenta de vanilie si scortisoara.
Am amestecat grisul cu zaharul si faina, doua pliculete de vanilie si praful de copt.
Am impartit in doua compozitia.
Untul l-am impartit in doua.... un sfert si trei sferturi. Am taiat marunt fiecare bucata in parte.
Am uns o tava de Jena , apoi am tapetat-o cu pesmet.
Am asezat sfertul de unt la baza, apoi deasupra o jumatate din compozitie.
Deasupra am pus merele din bol( 1kg).
Am pus deasupra restul de compozitie si partea mare de unt.
Am dat la cuptor pentru 35 de minute.
Dupa cele 30 de minute am scos tava si am asezat cealalta parte de mere si am mai dat la cuptor inca zece minute.
Deliciu total!!!
1
Recomand pentru reteta de post inlocuirea untului, cu unt de cocos sau unt de palmier