Am preparat aluatul in dublu exemplar :)))) desigur pentru cele doua placinte....
Am amestecat intr-un vas ingredientele lichide: iaurtul, ouale, laptele, uleiul, am adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aluatul se framanta usor, obtinem...
Se face simplu si rapid:
Am amestecat smantana cu grisul si am lasat amestecul deoparte timp de 30 de minute.
Branza dulce am mixat-o la la blender.
Ouale le-am mixat cu zaharul pana si-au dublat volumul si apoi am adaugat branza mixata, praful de sare, vanilia si amestecul de...
Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie, faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem cu zeama de lamaie si cautam sa obtinem un aluat mai grosut pe care-l vom subtia cu apa...
Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute.
Se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele, untul rece taiat felii si oul, sarea, vanilia, coaja de portocala, faina plus praful...
Preparam aluatul de tarta : se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, (daca vi se pare prea gros si greu de manevrat adaugati o lingura de apa rece), care se infaineaza usor( idee Ruxy) si se da la rece 30 de minute.
Se intinde aluatul , se aseaza in tava, se decupeaza...
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la rece pentru 30 de minute.( din aceasta cantitate ies doua blaturi( eu am umplut unul cu gem de prune)...
Blatul se prepara usor si rapid:
Untul rece din frigider se taie in feliute subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor, faina, ouale, praful de sare, vanilia si iaurtul grecesc. Se framanta un aluat in 3 sau 4 minute apoi se infaineaza usor si se da la rece pana pregatim crema....
Untul se topeste si se raceste.
Fructele se taie dupa dorinta cubulete, felii...
Batem albusurile spuma cu 100 gr de zahar ca la bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu 200 de grame de zahar( din total), pana se deschid la culoare, apoi lucram pe viteza mica( sa nu stropeasca) sau cu un...
Intr-un vas larg topim untul complet la foc foarte mic si in el vom topi ciocolata. Lasam putin la racit, adaugam zaharul vanilia, praful de sare si mixam bine. Punem vasul intr-un vas cu apa rece si racim compozitia.
Vom adauga ouale pe rand si vom mixa bine dupa fiecare.
Punem si cafeaua(...
Se prepara crema de vanilie:
Laptele se pune la foc impreuna cu vanilia intr-un vas larg.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, faina si o cana de lapte( din total).
Cand laptele este fierbinte se toarna peste el in fir subtire compozitia de oua si se mixeaza bine cu un tel, va incepe...
Frisca se mixeaza si se indulceste cu zahar pudra vanilat( dupa gust).
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu mierea si vanilia, se lasa la racit.
In pahar se pune frisca( 3, 4 linguri), apoi se adauga ciocolata topita( doua trei linguri sau dupa inspiratie, cata dorim) si...
Cernem faina intr-un vas.
Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie.
Framantam aluatul atat cat se se omogenizeze toate ingredientele. bila rezultata o invelim in folie si o...
In 50 gr unt topim ciocolata si o lasam la racit.
Combinam intr-un vas, faina sarea si praful de copt.
Untul moale( 150 gr) la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia( 30 de secunde), se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare pana la omogenizare....
Preinaclzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri.
Albusurile le batem spuma 1 minut.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra si vanilia 1 minut pana devin cremoase. Adaugam faina in ploaie si mai amestecam 30 de secunde.
Oprim mixerul si...
Am topit untul intr-un vas la foc mic apoi in el am topit ciocolata, am lasat sa se raceasca usor.
Ouale le-am mixat 3 minute cu zaharul brun si vanilia.
In crema de ciocolata inca calduta am pus untul de arahide si am amestecat.
Am turnat crema de ciocolata peste compozitia...
Topim untul si-l dam deoparte sa se raceasca.
Mixam ouale intregi 1 minut, apoi impreuna cu untul topit si racit inca 1 minut. Adaugam zaharul pudra si coaja de lamaie si mai mixam 1 minut.
Urmeaza sa punem faina in ploaie impreuna cu praful de copt si cel de sare. Compozitia va incepe sa...
Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor.
Separam ouale cu atentie.
Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute)
Galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra ramas( 50 gr.),...
Se cerne faina si se pune intr-un vas, urmeaza drojdia in mijloc, iar peste ea zaharul, aromele, galbenusurile, apoi un praf de sare pe margine.
Se topeste untul si se adauga peste el iaurtul rece din frigider, se amesteca bine si astfel compozitia va deveni calduta. Se toarna lichidul...
Un mod de preparare simplu si rapid:
Amestecam toate ingredientele intr-un vas larg: faina cernuta, zaharul pudra, galbenusul, aromele si praful de copt. Amestecam si facem firmiturile cu degetele., practic ne jucam cu aluatul asemenea unor copii...dureaza doua minute si e gata :)
Tapetam o...
Intr-un vas se amesteca branza dulce cu smantana, ouale, zaharul pudra vanilia si aromele. Se mixeaza bine sa se faramiteze branza dulce.
Se adauga amidonul si praful de copt.
Se pune compozitia in forme la mijloc asezam o lingurita de dulceata.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si...
Tarta se prepara foarte foarte usor:
Se macina la robot migdalele foarte fin.
Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia in jur de 3 minute pana devin cremoase, in acest moment se adauga coaja de citrice si esentele.
Urmeaza sa adaugam migdalele fin macinate....
Din aceasta cantitate ne ies doua bucati si fac precizarea ca sosul caramel ajunge doar pentru o pasca:
Topim la foc mic untul.
Separam ouale pentru blat: punem albusurile intr-un bol si le batem spuma impreuna cu o lingura de zahar pudra.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de...
Intr-un ibric topim untul si-l lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile ca la bezea cu o lingura de zahar pudra vanilat.
Mixam ouale( cele 3) cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia timp de 3 minute, pana devin spumoase, adaugam iaurtul si mixam in continuare...
Simple rapide si delicioase:
Topim untul intr-un ibric si in el topim ciocolata, apoi racim usor compozitia.
Ouale le batem cu zaharul si vanilia timp de 3 minute la mixer.
Peste compozitia de oua, turnam crema de ciocolata, si mxam in continuare, urmeaza sa adaugam faina, praful de sare...
Untul la temperatura camerei se amesteca la mixer pana devine cremos, apoi urmeaza zaharul si vanilia, mixam in continuare( 3 minute).
Urmeaza sa adaugam ouale pe rand, mixam bine dupa fiecare, apoi faina, sarea si praful de copt.
Se pune cate o lingura din compozitie in forme, se adauga...
Blatul acesta senzational se prepara simplu :
Cernem faina si amidonul intr-un vas, punem restul ingredientelor, untul trebuie sa fie rece si taiat felii subtirele( se va inmuia nu va speriati).
Vom framanta aluatul, nu dureaza foarte mult si vom obtine o coca pe care o vom infaina cu...
Modul de preparare este unul extrem de simplu:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cantarim zaharul, faina, adaugam si sarea.
Intr-un vas largut care se poate pune usor la baie de aburi intr-un alt vas, se pune untul si ciocolata, se lasa la foc mic pana se topeste, intre timp...
Din aceasta cantitate vor iesi doua bucati de aluat pentru doua tarte.
Pentru a prepara acest blat, untul rece scos din frigider il vom da pe razatoarea mare si-l vom pune direct in vasul de framantat.
Adaugam pe rand restul ingredientelor si framantam un aluat fraged pe care-l infainam...
Preparam crema, care este de fapt crema mea preferata de cremsnit si este un deliciu, o recomand cu drag!
Intr-un vas adanc punem laptele si vanilia si lasam sa se infierbante la foc potrivit.
Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul, faina si o cana de lapte caldut( din total,...
Preparam aluatul:
Fierbem cartofii, taiati ca pentru piure, apoi scurgem apa si ii zdrobim cu un tel.
Se prepara maiaua: amestecam drojdia intr-un vas cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de lapte. Lasam la cald pana dospeste( 15 min.)
Intr-un lighean pentru aluat se cerne faina, se pun...
Placinta cu branza dulce-sarata
Am preparat aluatul in dublu exemplar :)))) desigur pentru cele doua placinte.... Am amestecat intr-un vas ingredientele lichide: iaurtul, ouale, laptele, uleiul, am adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aluatul se framanta usor, obtinem...
Placinta ruseasca cu branza si merisoare
Se face simplu si rapid: Am amestecat smantana cu grisul si am lasat amestecul deoparte timp de 30 de minute. Branza dulce am mixat-o la la blender. Ouale le-am mixat cu zaharul pana si-au dublat volumul si apoi am adaugat branza mixata, praful de sare, vanilia si amestecul de...
Clatite dantelate
Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie, faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem cu zeama de lamaie si cautam sa obtinem un aluat mai grosut pe care-l vom subtia cu apa...
Cosulete cu gem
Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute. Se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele, untul rece taiat felii si oul, sarea, vanilia, coaja de portocala, faina plus praful...
Tarta de lamaie si ciocolata
Preparam aluatul de tarta : se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, (daca vi se pare prea gros si greu de manevrat adaugati o lingura de apa rece), care se infaineaza usor( idee Ruxy) si se da la rece 30 de minute. Se intinde aluatul , se aseaza in tava, se decupeaza...
Tarta de ciocolata cu frisca
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la rece pentru 30 de minute.( din aceasta cantitate ies doua blaturi( eu am umplut unul cu gem de prune)...
Flan cu crema de vanilie si fructe
Blatul se prepara usor si rapid: Untul rece din frigider se taie in feliute subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor, faina, ouale, praful de sare, vanilia si iaurtul grecesc. Se framanta un aluat in 3 sau 4 minute apoi se infaineaza usor si se da la rece pana pregatim crema....
Prajitura cu lamaie si fructe
Untul se topeste si se raceste. Fructele se taie dupa dorinta cubulete, felii... Batem albusurile spuma cu 100 gr de zahar ca la bezea. Galbenusurile se mixeaza cu 200 de grame de zahar( din total), pana se deschid la culoare, apoi lucram pe viteza mica( sa nu stropeasca) sau cu un...
Negresa cu cafea
Intr-un vas larg topim untul complet la foc foarte mic si in el vom topi ciocolata. Lasam putin la racit, adaugam zaharul vanilia, praful de sare si mixam bine. Punem vasul intr-un vas cu apa rece si racim compozitia. Vom adauga ouale pe rand si vom mixa bine dupa fiecare. Punem si cafeaua(...
Cremsnit
Se prepara crema de vanilie: Laptele se pune la foc impreuna cu vanilia intr-un vas larg. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, faina si o cana de lapte( din total). Cand laptele este fierbinte se toarna peste el in fir subtire compozitia de oua si se mixeaza bine cu un tel, va incepe...
Desert cu ciocolata si frisca
Frisca se mixeaza si se indulceste cu zahar pudra vanilat( dupa gust). Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu mierea si vanilia, se lasa la racit. In pahar se pune frisca( 3, 4 linguri), apoi se adauga ciocolata topita( doua trei linguri sau dupa inspiratie, cata dorim) si...
Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata
Cernem faina intr-un vas. Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie. Framantam aluatul atat cat se se omogenizeze toate ingredientele. bila rezultata o invelim in folie si o...
Prajitura lipicioasa de ciocolata
In 50 gr unt topim ciocolata si o lasam la racit. Combinam intr-un vas, faina sarea si praful de copt. Untul moale( 150 gr) la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia( 30 de secunde), se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare pana la omogenizare....
Briose pandispan cu nutella
Preinaclzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri. Albusurile le batem spuma 1 minut. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra si vanilia 1 minut pana devin cremoase. Adaugam faina in ploaie si mai amestecam 30 de secunde. Oprim mixerul si...
Brownies cu unt de arahide
Am topit untul intr-un vas la foc mic apoi in el am topit ciocolata, am lasat sa se raceasca usor. Ouale le-am mixat 3 minute cu zaharul brun si vanilia. In crema de ciocolata inca calduta am pus untul de arahide si am amestecat. Am turnat crema de ciocolata peste compozitia...
Prajitura cu sirop de lamaie
Topim untul si-l dam deoparte sa se raceasca. Mixam ouale intregi 1 minut, apoi impreuna cu untul topit si racit inca 1 minut. Adaugam zaharul pudra si coaja de lamaie si mai mixam 1 minut. Urmeaza sa punem faina in ploaie impreuna cu praful de copt si cel de sare. Compozitia va incepe sa...
Briose cu visine
Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor. Separam ouale cu atentie. Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute) Galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra ramas( 50 gr.),...
Scovergi cu iaurt
Se cerne faina si se pune intr-un vas, urmeaza drojdia in mijloc, iar peste ea zaharul, aromele, galbenusurile, apoi un praf de sare pe margine. Se topeste untul si se adauga peste el iaurtul rece din frigider, se amesteca bine si astfel compozitia va deveni calduta. Se toarna lichidul...
Prajitura cu firmituri si mere
Un mod de preparare simplu si rapid: Amestecam toate ingredientele intr-un vas larg: faina cernuta, zaharul pudra, galbenusul, aromele si praful de copt. Amestecam si facem firmiturile cu degetele., practic ne jucam cu aluatul asemenea unor copii...dureaza doua minute si e gata :) Tapetam o...
Prajiturele cu branza dulce si dulceata de piersici
Intr-un vas se amesteca branza dulce cu smantana, ouale, zaharul pudra vanilia si aromele. Se mixeaza bine sa se faramiteze branza dulce. Se adauga amidonul si praful de copt. Se pune compozitia in forme la mijloc asezam o lingurita de dulceata. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si...
Tarta de Santiago
Tarta se prepara foarte foarte usor: Se macina la robot migdalele foarte fin. Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia in jur de 3 minute pana devin cremoase, in acest moment se adauga coaja de citrice si esentele. Urmeaza sa adaugam migdalele fin macinate....
Pasca caramel
Din aceasta cantitate ne ies doua bucati si fac precizarea ca sosul caramel ajunge doar pentru o pasca: Topim la foc mic untul. Separam ouale pentru blat: punem albusurile intr-un bol si le batem spuma impreuna cu o lingura de zahar pudra. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de...
Prajitura cu branza dulce si iaurt
Intr-un ibric topim untul si-l lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile ca la bezea cu o lingura de zahar pudra vanilat. Mixam ouale( cele 3) cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia timp de 3 minute, pana devin spumoase, adaugam iaurtul si mixam in continuare...
Briose cu ciocolata
Simple rapide si delicioase: Topim untul intr-un ibric si in el topim ciocolata, apoi racim usor compozitia. Ouale le batem cu zaharul si vanilia timp de 3 minute la mixer. Peste compozitia de oua, turnam crema de ciocolata, si mxam in continuare, urmeaza sa adaugam faina, praful de sare...
Briose cu ciocolata
Untul la temperatura camerei se amesteca la mixer pana devine cremos, apoi urmeaza zaharul si vanilia, mixam in continuare( 3 minute). Urmeaza sa adaugam ouale pe rand, mixam bine dupa fiecare, apoi faina, sarea si praful de copt. Se pune cate o lingura din compozitie in forme, se adauga...
Tarta cu ciocolata si frisca
Blatul acesta senzational se prepara simplu : Cernem faina si amidonul intr-un vas, punem restul ingredientelor, untul trebuie sa fie rece si taiat felii subtirele( se va inmuia nu va speriati). Vom framanta aluatul, nu dureaza foarte mult si vom obtine o coca pe care o vom infaina cu...
Muffins cu ciocolata
Modul de preparare este unul extrem de simplu: Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Cantarim zaharul, faina, adaugam si sarea. Intr-un vas largut care se poate pune usor la baie de aburi intr-un alt vas, se pune untul si ciocolata, se lasa la foc mic pana se topeste, intre timp...
Tarta rustica cu mere si Amaretto
Din aceasta cantitate vor iesi doua bucati de aluat pentru doua tarte. Pentru a prepara acest blat, untul rece scos din frigider il vom da pe razatoarea mare si-l vom pune direct in vasul de framantat. Adaugam pe rand restul ingredientelor si framantam un aluat fraged pe care-l infainam...
Prajitura cu piscoturi, vanilie si ciocolata
Preparam crema, care este de fapt crema mea preferata de cremsnit si este un deliciu, o recomand cu drag! Intr-un vas adanc punem laptele si vanilia si lasam sa se infierbante la foc potrivit. Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul, faina si o cana de lapte caldut( din total,...
Placinta cu branza
Preparam aluatul: Fierbem cartofii, taiati ca pentru piure, apoi scurgem apa si ii zdrobim cu un tel. Se prepara maiaua: amestecam drojdia intr-un vas cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de lapte. Lasam la cald pana dospeste( 15 min.) Intr-un lighean pentru aluat se cerne faina, se pun...