1. Pentru a prepara aluatul, cerneti faina intr-un vas, adaugati un praf de sare si zaharul pudra, amestecati apoi cu untul rece dar moale, taiat felii subtiri si formati firmiturile.
2. Bateti oul si galbenusul cu vanilia, apoi turnati in centrul mixului de faina. Framantati un aluat de tarta...
Blatul se prepara simplu amestecand untul rece( dat pe razatoare) cu restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se pune la rece intr-o folie pentru 20 de minute.
Intre timp se prepara crema: Se pregatesc ingredientele si se mixeaza. Se opreste o cana din compozitie in care se pune faina...
Eu de regula cand ma apuc de prajituri, niciodata nu cantaresc ingredientele pentru ca le prepar din ochi...insa pentru bucataras...musai le cantaresc sa le vin in ajutor celor ce sunt la inceput in ale bucatariei :)...
Se da untul rece pe razatoare( sau daca doriti sa il lasati din timp sa se...
Blatul:
Mixam bine ouale cu zaharul si vanilia pana omogenizam bine compozitia. Mutam vasul la baie de aburi( eu am vas de mixer metalic si se preteaza) si tinem pe foc pana se ingroasa usor( nu trebuie sa clocoteasca)....luam apoi vasul de pe foc si mixam timp de 5 minute compozitia. Adaugam...
Biscuitii se pun intr-un vas mare si se zdrobesc.
Laptele se infierbanta si in el se pune vanilia.
Ouale se mixeaza cu zaharul si cu faina si o cana de lapte( din total), apoi se toarna in fir subtire in laptele din vas. Se lasa cateva minute pe foc compozitia si se amesteca pana se...
Cred ca daca ati citit ingredientele v-ati dat seama ca este crema de la prajitura minunata Carpati( multumesc Merisor drag) e a doua oara cand o prepar :) in cazul de fata am injumatatit cantitatile.
Am preparat mai intai crema pentru a avea timp sa se raceasca :)
Am caramelizat zaharul cu...
Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate lucra...asa ca va trebui sa aveti tot timpul frigiderul la dispozitie, aluatul sa fie impartit in mai multe...
O portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete.
Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot. Zaharul se face pudra la masina de cafea.
Se combina toate ingredientele si se framanta un aluat, nu foarte tare si destul de sfaramicios, pe...
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele si framantand un aluat de tarta( nu dureaza mult, in jur de 5 minute), pe care-l vom infaina cu amidon si-l vom pune la rece in folie pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati.
Intindem aluatul cu...
Din aceasta cantitate ies doua checuri. Eu am avut o forma mai mica de silicon si una mai mare normala.
Formele de chec se vor tapeta cu folie de prospetime.
1. Punem laptele( 400 ml din total) in care am adaugat vanilia si esentele de rom la foc mic intr-un vas larg.
2. Mixam ouale cu...
Aluatul nu este unul complicat, din contra extrem de simplu.
Cernem faina intr-un lighean pentru cozonac. Punem zaharul deasupra, praful de copt si drojdia uscata.
Ne ocupam de ingredientele lichide.
Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu o furculita( tel) le mixam bine....
Infierbantam laptele si adaugam vanilia, lasam deoparte vasul.
Mixam ouale( eu am folosit un tel), cu praful de sare si zaharul, adaugam si iaurtul. Amestecam bine sa se omogenizeze, urmeaza sa adaugam faina.
Cernem faina si o cantarim.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina, apoi...
Blaturile se prepara extrem de simplu:
Se cantaresc si apoi se cern ingredientele uscate intr-un vas. Se amesteca bine( eu am folosit un tel).
Peste ele se adauga ingredientele lichide. Se mixeaza bine.
Se cantareste compozitia si se imparte in doua( in doua vase).
Blaturile se coc...
In 50 ml lapte caldut, topim 150 gr unt si apoi adaugam si ciocolata. Amestecam bine, nu trebuie sa dea in clocot ci doar sa fie fierbinte sa se poata topi ciocolata, punem si esenta de rom. Lasam putin la racit vasul.
Mixam ouale cu zaharul, vanilia si praful de sare, adaugam in cateva transe...
Foile se prepara destul de usor, cernem faina( oprim o mana, este posibil sa nu intre toata, depinde de tipul de faina, de marimea oualor), apoi o amestecam cu bicarbonatul si praful de copt pe care le vom stinge cu zeama de lamaie.
Untul se topeste si apoi se lasa putin la racit, se adauga,...
Apa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti testa cu o lingurita, luati putin sirop si dati-i drumul sa curga inapoi in vas, ultima picatura care...
La prima vedere mi s-a parut o reteta complicata, insa am descoperit pe masura ce am preparat-o cat este de simpla :)
1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
2. Se tapeteaza o forma( in reteta este prevazuta una de 23 cm in diametru eu am avut una de 26)
3. Se amesteca intr-un vas...
Eu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :)
Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect reteta). Am lasat la dospit maiaua la loc cald in bucatarie.
Faina am cernut-o intr-un vas mare si am...
Se pregatesc ingredientele uscate si se pun toate intr-un vas.
Galbensurile se amesteca cu zaharul, apoi cu uleiul, iaurtul, jumatate din cantitatea de ingrediente uscate, laptele si restul de ingrediente uscate.
Albusurile se bat spuma si se pun prin invaluire in compozitie.
Se...
Blatul se prepara destul de usor, din toate ingredientele, se framanta un aluat care se pune la rece invelit intr-o folie de prospetime, cat timp preparam crema.
Untul se topeste la foc mic si se lasa putin la racit. Peste el se adauga frisca.
Ouale se amesteca cu un tel, cu...
E ceva de munca la el insa merita din plin, mie mi-a luat 3 ore( cu tot cu spalatul vaselor :D )
Cuptorul se va preincalzi la 170 de grade si desigur vom pregati din timp si ingredientele pentru cele 3 blaturi.
Puneti alunele la blender si le faceti pudra. Lasati untul la temperatura...
Se preincalzeste cuptorul la 210 grade.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi, apoi se lasa vasul deoparte sa se raceasca usor.
Se ung formele cu unt( daca aveti si doriti sa le faceti in cupe individuale, folositi-le pe cele ceramice de sufleu). Eu am avut forme de silicon.
Se mixeaza...
Daca avem aluatul dinainte pregatit este mult mai usor, daca nu orcium este un cremsnit rapid...mai greu cu asteptarea, va trebui sa se raceasca bine :)
Foile:
Impartim bucata de aluat in doua si intindem doua foi subtiri cat tava.
Coacem foile pana se rumenesc frumos la 200 de grade....
Cum se prepara Reteta de baza pentru aluat de foietaj
Am framantat intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece( la temperatura camerei), 4 linguri de ulei si un praf de sare. Nu dureaza mult pana incorporam toate ingredientele si iese perfect.
Am taiat untul in felii intr-un vas...
Laptele se incalzeste usor si in el se pune vanilia.
Untul moale se mixeaza cu galbenusurile si zaharul pudra in jur de 12 minute pana zaharul este topit complet apoi se adauga coaja razuita de portocala.
Faina se cantareste si apoi se cerne.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare....
Formele de silicon se ung cu unt.
Untul se topeste intr-un vas si cand este gata se adauga peste el smantana, se amesteca bine si se pune si coaja de portocala si vanilia. Se lasa deoparte.
Ouale se mixeaza cu praful de sare si cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia devine...
Untul rece se taie felii si se lasa in vas pana se inmoaie. Se adauga oul bine amestecat cu lapte si smantana, zaharul ( facut pudra la masina), faina plus praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea, si aromele( vanilia), coaja de portocala si lamaie. Se framanta un aluat fraged( nu dureaza...
Blatul dupa cum stiti deja se prepara extrem de rapid, numai ca aici e un pic mai migalos( putin, nu va speriati)...
Se amesteca ingredientele pentru blat si in doua minute obtinem firmiturile.
Intindem in tava ( cea mare de cuptor), o foaie pergament si punem jumatate din cantitate.
Cu...
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.
Crema de vanilie:
Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc...
Aluatul este unul foarte bun si manevrabil.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, rezulta o coca elastica care se va lasa la crescut pana isi va dubla volumul( depinde cat este de cald in bucatarie, poate dura si o ora si jumatate).
Se amesteca ingredientele pentru...
Tarta cu ciocolata
1. Pentru a prepara aluatul, cerneti faina intr-un vas, adaugati un praf de sare si zaharul pudra, amestecati apoi cu untul rece dar moale, taiat felii subtiri si formati firmiturile. 2. Bateti oul si galbenusul cu vanilia, apoi turnati in centrul mixului de faina. Framantati un aluat de tarta...
Tarta cu crema de lamaie si bezea
Blatul se prepara simplu amestecand untul rece( dat pe razatoare) cu restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se pune la rece intr-o folie pentru 20 de minute. Intre timp se prepara crema: Se pregatesc ingredientele si se mixeaza. Se opreste o cana din compozitie in care se pune faina...
Prajitura cu mere
Eu de regula cand ma apuc de prajituri, niciodata nu cantaresc ingredientele pentru ca le prepar din ochi...insa pentru bucataras...musai le cantaresc sa le vin in ajutor celor ce sunt la inceput in ale bucatariei :)... Se da untul rece pe razatoare( sau daca doriti sa il lasati din timp sa se...
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata
Blatul: Mixam bine ouale cu zaharul si vanilia pana omogenizam bine compozitia. Mutam vasul la baie de aburi( eu am vas de mixer metalic si se preteaza) si tinem pe foc pana se ingroasa usor( nu trebuie sa clocoteasca)....luam apoi vasul de pe foc si mixam timp de 5 minute compozitia. Adaugam...
Tort de biscuiti
Biscuitii se pun intr-un vas mare si se zdrobesc. Laptele se infierbanta si in el se pune vanilia. Ouale se mixeaza cu zaharul si cu faina si o cana de lapte( din total), apoi se toarna in fir subtire in laptele din vas. Se lasa cateva minute pe foc compozitia si se amesteca pana se...
Buturuga de Craciun
Cred ca daca ati citit ingredientele v-ati dat seama ca este crema de la prajitura minunata Carpati( multumesc Merisor drag) e a doua oara cand o prepar :) in cazul de fata am injumatatit cantitatile. Am preparat mai intai crema pentru a avea timp sa se raceasca :) Am caramelizat zaharul cu...
Braduti cu ciocolata
Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate lucra...asa ca va trebui sa aveti tot timpul frigiderul la dispozitie, aluatul sa fie impartit in mai multe...
Cornulete vanilate cu nuca
O portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete. Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot. Zaharul se face pudra la masina de cafea. Se combina toate ingredientele si se framanta un aluat, nu foarte tare si destul de sfaramicios, pe...
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele si framantand un aluat de tarta( nu dureaza mult, in jur de 5 minute), pe care-l vom infaina cu amidon si-l vom pune la rece in folie pentru 30 de minute. Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati. Intindem aluatul cu...
Chec de biscuiti cu ciocolata
Din aceasta cantitate ies doua checuri. Eu am avut o forma mai mica de silicon si una mai mare normala. Formele de chec se vor tapeta cu folie de prospetime. 1. Punem laptele( 400 ml din total) in care am adaugat vanilia si esentele de rom la foc mic intr-un vas larg. 2. Mixam ouale cu...
Placinte cu branza
Aluatul nu este unul complicat, din contra extrem de simplu. Cernem faina intr-un lighean pentru cozonac. Punem zaharul deasupra, praful de copt si drojdia uscata. Ne ocupam de ingredientele lichide. Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu o furculita( tel) le mixam bine....
Clatite cu iaurt si Nutella
Infierbantam laptele si adaugam vanilia, lasam deoparte vasul. Mixam ouale( eu am folosit un tel), cu praful de sare si zaharul, adaugam si iaurtul. Amestecam bine sa se omogenizeze, urmeaza sa adaugam faina. Cernem faina si o cantarim. Adaugam jumatate din cantitatea de faina, apoi...
Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!
Blaturile se prepara extrem de simplu: Se cantaresc si apoi se cern ingredientele uscate intr-un vas. Se amesteca bine( eu am folosit un tel). Peste ele se adauga ingredientele lichide. Se mixeaza bine. Se cantareste compozitia si se imparte in doua( in doua vase). Blaturile se coc...
Briose cu ciocolata si rom
In 50 ml lapte caldut, topim 150 gr unt si apoi adaugam si ciocolata. Amestecam bine, nu trebuie sa dea in clocot ci doar sa fie fierbinte sa se poata topi ciocolata, punem si esenta de rom. Lasam putin la racit vasul. Mixam ouale cu zaharul, vanilia si praful de sare, adaugam in cateva transe...
Prajitura cu miere si gem
Foile se prepara destul de usor, cernem faina( oprim o mana, este posibil sa nu intre toata, depinde de tipul de faina, de marimea oualor), apoi o amestecam cu bicarbonatul si praful de copt pe care le vom stinge cu zeama de lamaie. Untul se topeste si apoi se lasa putin la racit, se adauga,...
Ciocolata de casa
Apa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti testa cu o lingurita, luati putin sirop si dati-i drumul sa curga inapoi in vas, ultima picatura care...
Tort de ciocolata si reteta cu nr. 800 pe bucataras.ro
La prima vedere mi s-a parut o reteta complicata, insa am descoperit pe masura ce am preparat-o cat este de simpla :) 1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. 2. Se tapeteaza o forma( in reteta este prevazuta una de 23 cm in diametru eu am avut una de 26) 3. Se amesteca intr-un vas...
Cornulete fragede cu gem
Eu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :) Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect reteta). Am lasat la dospit maiaua la loc cald in bucatarie. Faina am cernut-o intr-un vas mare si am...
Malai dulce in sirop de portocale
Se pregatesc ingredientele uscate si se pun toate intr-un vas. Galbensurile se amesteca cu zaharul, apoi cu uleiul, iaurtul, jumatate din cantitatea de ingrediente uscate, laptele si restul de ingrediente uscate. Albusurile se bat spuma si se pun prin invaluire in compozitie. Se...
Tarta cu crema de lime si lamaie
Blatul se prepara destul de usor, din toate ingredientele, se framanta un aluat care se pune la rece invelit intr-o folie de prospetime, cat timp preparam crema. Untul se topeste la foc mic si se lasa putin la racit. Peste el se adauga frisca. Ouale se amesteca cu un tel, cu...
Tort egiptean
E ceva de munca la el insa merita din plin, mie mi-a luat 3 ore( cu tot cu spalatul vaselor :D ) Cuptorul se va preincalzi la 170 de grade si desigur vom pregati din timp si ingredientele pentru cele 3 blaturi. Puneti alunele la blender si le faceti pudra. Lasati untul la temperatura...
Moelleux au chocolat
Se preincalzeste cuptorul la 210 grade. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, apoi se lasa vasul deoparte sa se raceasca usor. Se ung formele cu unt( daca aveti si doriti sa le faceti in cupe individuale, folositi-le pe cele ceramice de sufleu). Eu am avut forme de silicon. Se mixeaza...
Cremsnit
Daca avem aluatul dinainte pregatit este mult mai usor, daca nu orcium este un cremsnit rapid...mai greu cu asteptarea, va trebui sa se raceasca bine :) Foile: Impartim bucata de aluat in doua si intindem doua foi subtiri cat tava. Coacem foile pana se rumenesc frumos la 200 de grade....
Reteta de baza pentru aluat de foietaj
Cum se prepara Reteta de baza pentru aluat de foietaj Am framantat intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece( la temperatura camerei), 4 linguri de ulei si un praf de sare. Nu dureaza mult pana incorporam toate ingredientele si iese perfect. Am taiat untul in felii intr-un vas...
3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori
Laptele se incalzeste usor si in el se pune vanilia. Untul moale se mixeaza cu galbenusurile si zaharul pudra in jur de 12 minute pana zaharul este topit complet apoi se adauga coaja razuita de portocala. Faina se cantareste si apoi se cerne. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare....
Briose cu cacao si nuci
Formele de silicon se ung cu unt. Untul se topeste intr-un vas si cand este gata se adauga peste el smantana, se amesteca bine si se pune si coaja de portocala si vanilia. Se lasa deoparte. Ouale se mixeaza cu praful de sare si cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia devine...
Tarta rustica cu mere si gem de mere
Untul rece se taie felii si se lasa in vas pana se inmoaie. Se adauga oul bine amestecat cu lapte si smantana, zaharul ( facut pudra la masina), faina plus praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea, si aromele( vanilia), coaja de portocala si lamaie. Se framanta un aluat fraged( nu dureaza...
Prajitura cu vanilie si cafea
Blatul dupa cum stiti deja se prepara extrem de rapid, numai ca aici e un pic mai migalos( putin, nu va speriati)... Se amesteca ingredientele pentru blat si in doua minute obtinem firmiturile. Intindem in tava ( cea mare de cuptor), o foaie pergament si punem jumatate din cantitate. Cu...
Tarta cu pere si crema de vanilie
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie. Crema de vanilie: Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc...
Placinta rasucita cu branza
Aluatul este unul foarte bun si manevrabil. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, rezulta o coca elastica care se va lasa la crescut pana isi va dubla volumul( depinde cat este de cald in bucatarie, poate dura si o ora si jumatate). Se amesteca ingredientele pentru...