Clatite dantelate

de RuxyRux in Prajituri, 28 Sep 2014 | 11910 vizualizari

 

Una dintre cele mai... si mai...si mai...delicioase retete de clatite!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 1 cana de lapte mare
  • 1 pahar de iaurt mare de 400 gr( grecesc 10%)
  • 1/2 cana de apa minerala ( cu bule)
  • 3 sau 4 linguri de zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurita de bicarbonat stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat de clatite
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite dantelate:

Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie,  faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem cu zeama de lamaie  si cautam sa obtinem un aluat mai grosut  pe care-l vom subtia cu apa minerala la sfarsit.

Aerisim compozitia de cateva ori lasand sa curga de sus din polonic inapoi in vas.

Ungem tigaia incinsa cu o lacrima de ulei si punem aluatul si prajim clatitele in stilul propriu desigur :)))

Eu le-am umplut cu gem de prune, de macese, de capsuni si cu iubita nutella.

Va asigur ca au o textura senzationala. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite dantelate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

29.09.2014, 11:33

Multumesc Alina

diaconta 1

30.09.2014, 22:39

Mi-e pofta

RuxyRux 1

30.09.2014, 23:48

Multumesc Diuta scumpa mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune