Clatite dantelate

de RuxyRux in Prajituri, 28 Sep 2014 | 12201 vizualizari

 

Una dintre cele mai... si mai...si mai...delicioase retete de clatite!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 1 cana de lapte mare
  • 1 pahar de iaurt mare de 400 gr( grecesc 10%)
  • 1/2 cana de apa minerala ( cu bule)
  • 3 sau 4 linguri de zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurita de bicarbonat stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat de clatite
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite dantelate:

Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie,  faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem cu zeama de lamaie  si cautam sa obtinem un aluat mai grosut  pe care-l vom subtia cu apa minerala la sfarsit.

Aerisim compozitia de cateva ori lasand sa curga de sus din polonic inapoi in vas.

Ungem tigaia incinsa cu o lacrima de ulei si punem aluatul si prajim clatitele in stilul propriu desigur :)))

Eu le-am umplut cu gem de prune, de macese, de capsuni si cu iubita nutella.

Va asigur ca au o textura senzationala. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite dantelate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

29.09.2014, 11:33

Multumesc Alina

diaconta 1

30.09.2014, 22:39

Mi-e pofta

RuxyRux 1

30.09.2014, 23:48

Multumesc Diuta scumpa mea!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle)