Va ies multe portii din aceasta cantitate...eu am si daruit din prajitura mai bine de jumatate..deci daca faceti pentru mai putine persoane,, reduceti cantitatile!
Prima data am preparat crema de vanilie :
Laptele l-am pus pe foc cu vanilia si l-am infierbantat..
Ouale le-am mixat cu...
Aluatul este cel de foietaj rapid preparat in casa si descoperit de mine de curand .... il fac si-l refac mereu...chiar nu e de renuntat la el :)))) Buuuun!
Am intins cat am putut de subtire doua foi din aluatul foietaj si le-am copt pe rand la 200 de grade si apoi le-am lasat la racit....
Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute, sau pana nu se mai simte zaharul inte degete.
Se pune cacaoa cernuta, vanilia, otetul balsamic si se amesteca usor cu o spatula prin invaluire astef...
Se separa ouale, se pun albusurile intr-un vas (eu cu galbenusurile am preparat o praji delicioasa cu visine).
Se ia o farfurie cu diametrul de 21, 3 cm... se asaza cu fata in jos pe o hartie pergament si se traseaza un cerc urmarind marginea ei.
Pergamentul se intoarce cu fata...
Aluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati.
Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti vedea ca aluatul merge impreuna cu sucitorul.
Daca vi se pare ca se lipeste ridicati usor foaia...
Intr-un vas de framantat, cernem faina. Adaugam untul rece taiat in feliute. si incepem sa framantam usor pana se formeaza firmiturile(ca la crumble) si aluatul devine nisipos.
Daca preparati un desert cu el, va recomand sa folositi lapte, iar daca alegeti un aperitiv sarat atunci puneti...
Se razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min).
Crema:
Laptele se infierbanta intr-un vas impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se amesteca cu mixerul...
Preparam mai intai crema:
Razuim lamaia si lime si apoi stoarcem zeama lor.
Infierbantam laptele intr-un vas in care punem coaja de lamaie si lime si vanilia.
Ouale le mixam cu zaharul, faina si o canita de lapte oprita din total.
Cand laptele este fierbinte turnam crema de ou si...
Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine.
Am udat mainile cu putina apa, cele doua linguri si am uns painica apoi i-am dat forma si am pus-o in tava rotunda. Crestam usor...
Untul se topeste intr-un ibric si apoi se raceste brusc.( eu pun un vas cu apa rece si asez ibricul in el).
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca usor ca la o maioneza cu untul topit si racit, pana se ingroasa apoi se lasa deoparte.
Branza dulce se amesteca bine cu...
Incepem cu prunele uscate, le verificam sa nu aiba totusi din neatentie samburi, apoi le punem in blender.
Fulgii de ovaz i-am rasnit in masina de cafea si am obtinut pudra, apoi am adaugat 5 lingurite in blender, am pus mierea si vanilia. Am mixat pana s-a omogenizat usor si am adaugat...
Laptele de cocos gata preparat (eu il prepar intotdeauna in casa), dar desigur se poate folosi si cel din comert, se amesteca intr-un bol cu orezul si aromele, coaja rasa de portocala, apoi se indulceste cu miere dupa gust. Desigur daca va plac si fulgii de cocos puteti sa-i presarati deasupra!...
Preparare Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres
Primul pas este sa cernem faina.
Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita. Punem drojdia si deasupra doua linguri de zahar, apoi 50 ml lapte caldut din total. Amestecam putin...
Untul rece scos din frigider se da pe razatoare si se amesteca intr-un vas cu coaja de lamaie si portocala,cu iaurtul si smantana, cu zaharul pudra,vanilia, praful de sare, cu ouale si faina, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Amestecam bine toate ingredientele si framantam aluatul,...
Untul se topeste intr-un vas si se da deoparte. Se adauga 50 ml lapte si se amesteca usor.
Zaharul( facut pudra in casa la masina de cafea), impreuna cu vanilia se mixeaza 5 minute cu ouale pana isi dubleaza volumul, se adauga usor untul amestecat cu lapte apoi, se mai mixeaza putin,...
Din aceasta cantitate iese o tava de biscuiti( tava de cuptor).
Se cerne faina( sau nu, cum doriti) si se da deoparte, untul rece se da pe razatoarea mare, intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor, zaharul pudra, vanilia, galbenusurile, smantana, zeama si coaja de lamaie,...
Intr-un vas mic( ibric) topim untul, il dam deoparte, topim in el ciocolata, amestecam sa se topeasca si adaugam smantana, omogenizam bine.
Ouale le mixam cu vanilia si zaharul brun 10 minute pana isi dubleaza volumul.
Punem pudra de migdale, coaja de lamaie, apoi compozitia de...
Din aceasta cantitate ies doua tavi de fursecuri.
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen, care se infaineaza usor.
Tapetam tava cu foaie de copt.
Se formeaza fursecurile, se modeleaza in forma dorita si se aseaza in tava.
Ciocolata rupta, taiata in bucati,...
Prajitura cere timp pentru preparare, asa ca va trebui sa va inarmati cu rabdare!
Blat: Topim untul, stingem focul si punem ciocolata rupta in bucati, amestecam bine si lasam la racit. Adaugam smantana si omogenizam compozitia.
Mixam ouale cu zaharul si vanilia 10 minute pana isi...
Negresa se prepara extraordinar de simplu:
Incalzim nutella intr-un vas pe foc mic pana o infierbantam usor si o aducem la stadiul fluid. Avem grija sa nu o dam in clocot sub nicio forma! O lasam deoparte la cald pana mixam ouale.
Se mixeaza ouale extrem de bine undeva in jur de 15 minute...
Aluatul se prepara foarte usor:
Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru.
Faina si untul moale se amesteca bine, eventual se incalzesc putin pentru a se inmuia usor....
Simplu si rapid de preparat :
Intr-un vas mic( ibric) topim untul si-l dam deoparte de pe foc, amestecand in el si ciocolata rupta bucati. Amestecam cu un tel mic. Punem vanilia si untul de arahide si omogenizam bine.
Ouale se mixeaza 3 minute cu zaharul, apoi se adauga treptat...
Mixam frisca intr-un vas mare de mixer si o scoatem apoi intr-un bol.
Tot in vasul de mixer punem branza dulce, smantana, laptele condensat, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam usor zeama de lamaie si coaja, apoi limoncello si la sfarsit cu o spatula...
Prajitura asta merita din plin sa va faceti timp pentru ea!
Intai de toate mi-am pregatit ingredientele pentru blat: Am separat ouale, am mixat albusurile intr-un bol cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana a rezultat o bezea.
Am amestecat intr-un bol galbenusurile cu uleiul...
1. Separam ouale.
2. Mixam albusurile cu o lingura de zahar pudra ca pentru bezea.
3. Topim untul, avem grija sa nu dea in clocot, tragem vasul deoparte si adaugam iaurtul rece si apoi laptele rece direct din frigider si apoi vanilia.
4. Amestecam branza dulce cu galbenusurile...
Din aceasta cantitate vor iesi doua tarte delicioase:
Modul de preparare este unul extrem de simplu: Untul rece direct din frigider se da pe razatoarea mare si se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se framanta in 4 sau 5 minute un aluat de tarta foarte bun care se infaineaza usor...
Eu am dublat din start reteta...si nu-mi pare rau! :)))
Am separat albusurile de galbenusuri, am pus albusurile la rece.
Am topit untul intr-un vas si l-am lasat deoparte.
Albusurile se mixeaza spuma ca la bezea.
Se amesteca cu mixerul branza dulce si zaharul, smantana, vanilia, coaja...
Dovleacul razuit il punem intr-o tigaie impreuna cu o cana mare de zahar si scortisoara( daca va place mai dulce, puneti dupa gust) si-l lasam la foc mic timp de cinci- sase minute doar cat sa dea intr-un clocot...mie personal nu-mi place sa-l calesc foarte mult...dar daca doriti aveti...
Din aluatul de foietaj intindem 4 foi cat tava de cuptor...le coacem pe rand si le lasam la racit.
Intre timp preparam cremele, este mai bine daca le aveti gata cu o zi sau macar cu cateva ore inainte.
Crema de vanilie:
Punem laptele pe foc intr-un vas impreuna cu vanilia si il...
Punem zaharul si apa la fiert intr-un ibric la foc mic timp de 12 minute.
Tragem vasul de pe aragaz si adaugam untul taiat felii si bucatile de ciocolata. Amestecam pana se topesc untul si ciocolata si turnam laptele praf, vanilia si cacaoa, din nou amestecam bine cu un tel si adaugam frisca...
Prajitura "Capsunica"
Va ies multe portii din aceasta cantitate...eu am si daruit din prajitura mai bine de jumatate..deci daca faceti pentru mai putine persoane,, reduceti cantitatile! Prima data am preparat crema de vanilie : Laptele l-am pus pe foc cu vanilia si l-am infierbantat.. Ouale le-am mixat cu...
Cremsnit cu fructe de padure si capsuni
Aluatul este cel de foietaj rapid preparat in casa si descoperit de mine de curand .... il fac si-l refac mereu...chiar nu e de renuntat la el :)))) Buuuun! Am intins cat am putut de subtire doua foi din aluatul foietaj si le-am copt pe rand la 200 de grade si apoi le-am lasat la racit....
Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni
Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute, sau pana nu se mai simte zaharul inte degete. Se pune cacaoa cernuta, vanilia, otetul balsamic si se amesteca usor cu o spatula prin invaluire astef...
Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni
Se separa ouale, se pun albusurile intr-un vas (eu cu galbenusurile am preparat o praji delicioasa cu visine). Se ia o farfurie cu diametrul de 21, 3 cm... se asaza cu fata in jos pe o hartie pergament si se traseaza un cerc urmarind marginea ei. Pergamentul se intoarce cu fata...
Placinta cu aluat foietaj si branza sarata
Aluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti vedea ca aluatul merge impreuna cu sucitorul. Daca vi se pare ca se lipeste ridicati usor foaia...
Aluat de foietaj rapid
Intr-un vas de framantat, cernem faina. Adaugam untul rece taiat in feliute. si incepem sa framantam usor pana se formeaza firmiturile(ca la crumble) si aluatul devine nisipos. Daca preparati un desert cu el, va recomand sa folositi lapte, iar daca alegeti un aperitiv sarat atunci puneti...
Tarta cu vanilie si capsuni
Se razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min). Crema: Laptele se infierbanta intr-un vas impreuna cu vanilia. Galbenusurile se amesteca cu mixerul...
Rulada cu crema de lamaie si lime
Preparam mai intai crema: Razuim lamaia si lime si apoi stoarcem zeama lor. Infierbantam laptele intr-un vas in care punem coaja de lamaie si lime si vanilia. Ouale le mixam cu zaharul, faina si o canita de lapte oprita din total. Cand laptele este fierbinte turnam crema de ou si...
Paine irlandeza cu cereale
Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine. Am udat mainile cu putina apa, cele doua linguri si am uns painica apoi i-am dat forma si am pus-o in tava rotunda. Crestam usor...
Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie
Untul se topeste intr-un ibric si apoi se raceste brusc.( eu pun un vas cu apa rece si asez ibricul in el). Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca usor ca la o maioneza cu untul topit si racit, pana se ingroasa apoi se lasa deoparte. Branza dulce se amesteca bine cu...
Desert cu prune uscate
Incepem cu prunele uscate, le verificam sa nu aiba totusi din neatentie samburi, apoi le punem in blender. Fulgii de ovaz i-am rasnit in masina de cafea si am obtinut pudra, apoi am adaugat 5 lingurite in blender, am pus mierea si vanilia. Am mixat pana s-a omogenizat usor si am adaugat...
Orez cu lapte de cocos vanilat
Laptele de cocos gata preparat (eu il prepar intotdeauna in casa), dar desigur se poate folosi si cel din comert, se amesteca intr-un bol cu orezul si aromele, coaja rasa de portocala, apoi se indulceste cu miere dupa gust. Desigur daca va plac si fulgii de cocos puteti sa-i presarati deasupra!...
Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres
Preparare Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres Primul pas este sa cernem faina. Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita. Punem drojdia si deasupra doua linguri de zahar, apoi 50 ml lapte caldut din total. Amestecam putin...
Prajitura cu mere si scortisoara
Untul rece scos din frigider se da pe razatoare si se amesteca intr-un vas cu coaja de lamaie si portocala,cu iaurtul si smantana, cu zaharul pudra,vanilia, praful de sare, cu ouale si faina, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam bine toate ingredientele si framantam aluatul,...
Briose cu cacao si cafea
Untul se topeste intr-un vas si se da deoparte. Se adauga 50 ml lapte si se amesteca usor. Zaharul( facut pudra in casa la masina de cafea), impreuna cu vanilia se mixeaza 5 minute cu ouale pana isi dubleaza volumul, se adauga usor untul amestecat cu lapte apoi, se mai mixeaza putin,...
Biscuiti vanilati cu lamaie
Din aceasta cantitate iese o tava de biscuiti( tava de cuptor). Se cerne faina( sau nu, cum doriti) si se da deoparte, untul rece se da pe razatoarea mare, intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor, zaharul pudra, vanilia, galbenusurile, smantana, zeama si coaja de lamaie,...
Prajitura cu ciocolata si alune
Intr-un vas mic( ibric) topim untul, il dam deoparte, topim in el ciocolata, amestecam sa se topeasca si adaugam smantana, omogenizam bine. Ouale le mixam cu vanilia si zaharul brun 10 minute pana isi dubleaza volumul. Punem pudra de migdale, coaja de lamaie, apoi compozitia de...
Fursecuri americane
Din aceasta cantitate ies doua tavi de fursecuri. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen, care se infaineaza usor. Tapetam tava cu foaie de copt. Se formeaza fursecurile, se modeleaza in forma dorita si se aseaza in tava. Ciocolata rupta, taiata in bucati,...
Desert prajitura cu ciocolata si crema de cafea
Prajitura cere timp pentru preparare, asa ca va trebui sa va inarmati cu rabdare! Blat: Topim untul, stingem focul si punem ciocolata rupta in bucati, amestecam bine si lasam la racit. Adaugam smantana si omogenizam compozitia. Mixam ouale cu zaharul si vanilia 10 minute pana isi...
Desert brownies Nutella
Negresa se prepara extraordinar de simplu: Incalzim nutella intr-un vas pe foc mic pana o infierbantam usor si o aducem la stadiul fluid. Avem grija sa nu o dam in clocot sub nicio forma! O lasam deoparte la cald pana mixam ouale. Se mixeaza ouale extrem de bine undeva in jur de 15 minute...
Cremsnit
Aluatul se prepara foarte usor: Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru. Faina si untul moale se amesteca bine, eventual se incalzesc putin pentru a se inmuia usor....
Muffins cu unt de arahide
Simplu si rapid de preparat : Intr-un vas mic( ibric) topim untul si-l dam deoparte de pe foc, amestecand in el si ciocolata rupta bucati. Amestecam cu un tel mic. Punem vanilia si untul de arahide si omogenizam bine. Ouale se mixeaza 3 minute cu zaharul, apoi se adauga treptat...
Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello
Mixam frisca intr-un vas mare de mixer si o scoatem apoi intr-un bol. Tot in vasul de mixer punem branza dulce, smantana, laptele condensat, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam usor zeama de lamaie si coaja, apoi limoncello si la sfarsit cu o spatula...
Prajitura cu crema de lamaie
Prajitura asta merita din plin sa va faceti timp pentru ea! Intai de toate mi-am pregatit ingredientele pentru blat: Am separat ouale, am mixat albusurile intr-un bol cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana a rezultat o bezea. Am amestecat intr-un bol galbenusurile cu uleiul...
Prajitura cu branza dulce si ciocolata
1. Separam ouale. 2. Mixam albusurile cu o lingura de zahar pudra ca pentru bezea. 3. Topim untul, avem grija sa nu dea in clocot, tragem vasul deoparte si adaugam iaurtul rece si apoi laptele rece direct din frigider si apoi vanilia. 4. Amestecam branza dulce cu galbenusurile...
Tarta cu mere si gem de gutui
Din aceasta cantitate vor iesi doua tarte delicioase: Modul de preparare este unul extrem de simplu: Untul rece direct din frigider se da pe razatoarea mare si se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se framanta in 4 sau 5 minute un aluat de tarta foarte bun care se infaineaza usor...
Prajitura japoneza cu branza dulce
Eu am dublat din start reteta...si nu-mi pare rau! :))) Am separat albusurile de galbenusuri, am pus albusurile la rece. Am topit untul intr-un vas si l-am lasat deoparte. Albusurile se mixeaza spuma ca la bezea. Se amesteca cu mixerul branza dulce si zaharul, smantana, vanilia, coaja...
Placinta cu dovleac si iaurt
Dovleacul razuit il punem intr-o tigaie impreuna cu o cana mare de zahar si scortisoara( daca va place mai dulce, puneti dupa gust) si-l lasam la foc mic timp de cinci- sase minute doar cat sa dea intr-un clocot...mie personal nu-mi place sa-l calesc foarte mult...dar daca doriti aveti...
Cremsnit cu lamaie
Din aluatul de foietaj intindem 4 foi cat tava de cuptor...le coacem pe rand si le lasam la racit. Intre timp preparam cremele, este mai bine daca le aveti gata cu o zi sau macar cu cateva ore inainte. Crema de vanilie: Punem laptele pe foc intr-un vas impreuna cu vanilia si il...
Fudge de ciocolata cu sirop de artar
Punem zaharul si apa la fiert intr-un ibric la foc mic timp de 12 minute. Tragem vasul de pe aragaz si adaugam untul taiat felii si bucatile de ciocolata. Amestecam pana se topesc untul si ciocolata si turnam laptele praf, vanilia si cacaoa, din nou amestecam bine cu un tel si adaugam frisca...