Foaaaaaaaaaaarte delicioasa!
Topim untul si-l dam deoparte sa se raceasca.
Mixam ouale intregi 1 minut, apoi impreuna cu untul topit si racit inca 1 minut. Adaugam zaharul pudra si coaja de lamaie si mai mixam 1 minut.
Urmeaza sa punem faina in ploaie impreuna cu praful de copt si cel de sare. Compozitia va incepe sa se ingroase si o vom subtia la final cu laptele.
Amestecam bine sa se omogenizeze si pregatim forma.
Forma o vom unge foarte bine cu unt. Punem aluatul si coacem prajitura pana trece testul cu scobitoarea, la 180 de grade. La mine a stat in cuptorul setat pe programul de patiserie in jur de 40 de minute.
Scoatem forma de la cuptor o punem pe un gratar si ne ocupam de sirop.
Zeama de lamaie se pune pe foc intr-un ibric impreuna cu zaharul pudra si vanilia si se da un clocot.
Siropul se va turna imediat fierbinte peste prajitura in doua etape pentru a-l poata absorbi complet.
Vom lasa prajitura sa se raceasca si apoi o vom pudra si felia.
Este foarte, foarte delicioasa si o recomand cu drag!