Minunate spun eu...si-apoi va las pe voi dragi bucatarasi sa le descoperiti ....
Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor.
Separam ouale cu atentie.
Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute)
Galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra ramas( 50 gr.), praful de sare, vanilia, coaja de lamaie si le mixam 3 minute pana se deschid la culoare si devin cremoase. In acest moment vom adauga uleiul usor ca la maioneza, apoi si untul topit si racit. Punem si faina in ploaie si mixam in continuare.
Adaugam jumatate din cantitatea de albus si amestecam tot cu mixerul , usor, pana omogenizam bine totul.
Oprim mixerul si lasam o singura paleta in vas. Vom pune restul de albus si il vom invalui usor in compozitie cu paleta fara sa amestecam foarte mult sau foarte tare.
Punem cu lingura din aluat in formele pe care le-am tapetat cu hartiute de briose. Deasupra asezam visinele, eu nu am pus mai mult de trei bucati, astfel incat sa nu impiedic coacerea.
Coacem prajiturelele la foc potrivit( 190 grade)( sau program de patiserie), in jur de 20 sau 25 de minute pana ce trec testul cu scobitoarea.
Lasam briosele sa se raceasca si apoi daca dorim le decoram cu zahar pudra vanilat.
Briosele sunt dulci suficient, asa ca daca nu va plac deserturile dulci puteti renunta la zaharul pentru decor.
Serviti-le cu placere la micul dejun, sunt un deliciu garantat!
1
Nu este nevoie de agenti de crestere.