Tarta de lamaie si ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 9 Sep 2014 | 4454 vizualizari

 

O prajitura senzationala...o combinatie grozava de gusturi ..lamaie si ciocolata....un deliciu de neuitat! :)
Am gasit reteta la Gordon prea bine cunoscutul magician in bucatarie.......si-am zis sa mai adaug si cate ceva dupa gustul si ideile mele ....deci sa vedem ce a iesit din duetul Gordon si Ruxy :))))))

 

INGREDIENTE

Crema:

  • 50 gr ciocolata neagra( asa e la Gordon) si 50 gr ciocolata cu lapte( plus o lingura de Nutella - idee Ruxy)
  • 2 oua si 4 galbenusuri
  • sucul de la doua lamai( in jur de 120 ml )
  • 160 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca lichida neindulcita( eu am pus smantana grasa 20%)
  • coaja razuita de la o lamaie( idee Ruxy)
  • Vanilie( idee Ruxy)

Aluat de tarta:

  • 125 gr unt nesarat
  • 90 gr zahar pudra
  • vanilie( idee Ruxy
  • coaja de lamaie( idee Ruxy)
  • 1 ou
  • 250 gr faina

Ciocolata pentru decor si frunzulite de menta( idee Ruxy):

  • o lingura de unt
  • 1/4 ciocolata neagra

sau zahar pudra pe care-l veti carameliza cu pistol special( idee Gordon)

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de lamaie si ciocolata:

Preparam aluatul de tarta : se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, (daca vi se pare prea gros si greu de manevrat adaugati o lingura de apa rece),  care se infaineaza usor( idee Ruxy) si se da la rece 30 de minute.

Se intinde aluatul , se aseaza in tava, se decupeaza marginile si se da din nou la rece pentru 20 de minute.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 grade.....( eu am facut asta , calculand exact timpul astfel incat sa o scot de la rece si sa o pun direct la cuptor. Am pus deasupra o foaie de copt cu boabe de fasole. Se coace blatul 15 minute, se scoate foaia cu boabele de fasole si se mai lasa inca 5 minute. Se lasa la racit.

Intre timp se topeste ciocolata si cu ea se va unge baza tartei apoi, se lasa la racit.

Am deschis in acest moment usa cuptorului oprit deja, sa se raceasca pentru ca vom coace tarta la 110 grade in pasul urmator.

Se amesteca intr-un bol, ouale, galbenusurile si zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, vanilia, si praful de sare, se pune si smantana( frisca dupa caz) si se mixeaza usor.

Se toarna compozitia in forma si se coace aproximativ 60 de minute.

Intre timp( cand tarta este aproape gata) se prepara sosul de ciocolata.

Scoatem tarta, o racim cateva minute si apoi punem sosul de ciocolata( dupa inspiratie).

Daca preferati varianta cu zaharul caramelizat, lasati tarta sa se raceasca perfect si apoi decorati cu zaharul pudra pe care-l veti carameliza cu un pistol special.

Tarta se va lasa la rece cateva ore sau peste noapte.

O minunatie!

 Poate va inspira mai mult cum arata la el :D....desigur e mult mai expert ca doar e Chef :))))

 

http://dailydelicious.blogspot.ro/2008/11/winning-recipe-gordon-ramsays-lemon.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de lamaie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata