Untul se topeste la foc mic intr-un vas, se trage vasul deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu smantana, cu zeama si coaja de portocala, se adauga usor si untul si se omogenizeaza.
Faina se cerne.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul si vanilia ca pentru bezea, apoi...
Blatul: Trebuie sa va spun ca prajitura este spornica, iese inalta, desigur acum depinde cum o veti felia, sa fiu sincera nu stiu sa va spun exact cate portii ies, insa veti bucura destule persoane...
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia ca pentru...
1. Ficateii se spala, se scurg, se curata de pielite, se trag la tigaie in ulei pana sunt pe trei sferturi facuti, se intorc intre timp de cateva ori.
2. Se pune ceapa tocata alaturi de ficatei, se inabusa 1 minut, se adauga laptele si se lasa pana se patrund ficateii, inca cateva...
Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe...
1. Se pregateste o tava cu forme de briose care se ung usor cu unt. Se amesteca drojdia cu laptele batut si zaharul si se lasa deoparte 15 min.
2. Intr-un vas, se incalzeste laptele cu 40 gr unt, pana ce acesta se topeste, apoi se raceste pana devine caldut.
3. Se cerne faina, se pune in...
Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol.
Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia, apoi pana obtinem o bezea, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt.
In tava mare de cuptor tapetata cu foaie de copt se...
Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, se adauga coaja de portocala, faina si pudra de ghimbir si se mixeaza in continuare, cand se formeaza aluatul, se opreste mixerul si se modeleaza o bila care se inveleste in folie si se pune la rece 30 de minute.
Pe o...
Galbenusurile se amesteca intr-un vas, cu amidonul si zaharul, apoi vanilia, se adauga incet un sfert de pahar de lapte, se omogenizeaza si se adauga si restul de lapte, se pune vasul pe foc mic si se tine pana se ingroasa sarlota si a dat cateva clocote. Se trage vasul de pe foc, se lasa usor la...
Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb ca pentru piure, 20 de minute.
Se scurg cand sunt gata, se amesteca cu branza, oul, smantana, amidonul.
In forma de briosa, se asaza felia de cascaval, se pune o lingura sau doua de compozitie si se inveleste cu o alta felie subtire de...
Se prepara extrem de simplu.
Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta compozitia si se topeste untul, se da un singur clocot si se trage de pe ochiul aragazului.
Ouale se...
Din aceasta cantitate, obtinem o tava de fursecuri (tava de cuptor).
Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute, apoi cu vanilia si romul, adaugam si coaja de portocala, se adauga si oul si se omogenizeaza.
Faina se amesteca bine cu praful de copt si cel de sare, apoi se...
Din aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri.
Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul rece dat pe razatoare, siropul de artar, aromele, condimentele, smantana, praful de sare, cel de copt...
Blatul:
Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte.
Albusurile se separa de galbenusuri in boluri de mixer.
Albusurile se mixeaza cu zaharul brun si vanilia pana isi dubleaza volumul....
Mie mi-au iesit in jur de 20 de biscuiti ( depinde cat de mari ii doriti).
Am amestecat untul de cocos cu restul ingredientelor( fara nuca si lingura de faina de ovaz).
Cand aluatul a fost gata l-am infainat usor cu o lingura de faina de ovaz.
Am format biscuitii si i-am asezat in tava...
Branza se amesteca cu ouale, pesmetul, parmezanul razuit, mustarul, turmericul si bicarbonatul.
Intr-o farfurie se pune pesmetul si faina.
Se formeaza buletele si se tavalesc prin faina si pesmet.
Uleiul se incinge intr-o tigaie adanca si in el se prajesc buletele, apoi se scot pe un...
Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece.
Se framanta aluatul, se infaineaza cu o lingura de amidon , se pune in folie si se da la rece, pana se prepara umplutura.
Pentru...
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, painea si apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta compozitia, se formeaza chiftelele, se trec prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti.
Chiftelele se scot pe servet absorbant si se mananca cu pofta!
Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender.
Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se mixeaza timp de 20 de minute( sau pe turbo 10 minute) cu zaharul pudra, se adauga vanilia, apa de...
Untul rece se feliaza, se amesteca cu branza faramitata, cu oul, parmezanul, faina si praful de copt, praful de turmeric si uleiul de masline.
Se framanta aluatul pana la omogenizare, apoi pe o suprafata foarte bine infainata( eu am intins direct pe foaia de copt chiar la dimensiunea ei) se...
Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza.
Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba...
Aluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute.
Intre timp se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si apoi se amesteca cu...
Pastele se fierb in apa putin sarata conform indicatiilor de pe pachet 1 minut. Se scurge apa prin strecuratoare, se pun inapoi in vas si se adauga untul, se amesteca pana ce acesta se topeste, se adauga branza si se omogenizeaza.
Intr-un vas, se pun ouale si smantana, mustarul, se adauga...
Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi.
Am cernut faina, am pus drojdia in mijloc, galbenusurile pe margine si praful de sare.
Intr-un...
Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am amestecat bine compozitia.
Albusurile le-am separat de galbenusuri in doua vase diferite.
Peste...
Pieptul de pui se feliaza si se marineaza minim o ora in ulei de masline, condimente si sare. Carnaciorii se taie in bucati, la fel si ardeiul.
Se prepara frigaruile, se infig pe rand carnea, ardeiul si carnaciorii si se pun pe gratar. Se intorc pe toate partile pana cand sunt gata.
Se...
Reteta prevede 1/4 lingurita cream tartar, eu am inlocuit cu 3 lingurite zeama de lamaie.
Eu nu am avut crema de branza dar am preparat-o dintr-o bucatica de branza cremoasa si doua linguri de mascarpone.
Se separa ouale cu atentie in doua vase.
Peste galbenusuri se pune crema de branza...
Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase.
Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie.
Albusurile le-am mixat cateva secunde cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul pudra, am...
Am amestecat toate ingredientele pentru foi intr-un vas sau lighean( special de framantat), aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine apoi am framantat un aluat pe care l-am pus la rece minim 30 de minute( intre timp am fugit la...
Untul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt.
Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se infoliaza si se da la rece aproximativ trei sferturi de ora.
Aluatul se scoate de la frigider si se...
Din aceasta cantitate ne ies doua checuri.
Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.
Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia....
Chec cu portocala si ciocolata
Untul se topeste la foc mic intr-un vas, se trage vasul deoparte. Galbenusurile se amesteca cu smantana, cu zeama si coaja de portocala, se adauga usor si untul si se omogenizeaza. Faina se cerne. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul si vanilia ca pentru bezea, apoi...
Prajitura cu crema de lamaie
Blatul: Trebuie sa va spun ca prajitura este spornica, iese inalta, desigur acum depinde cum o veti felia, sa fiu sincera nu stiu sa va spun exact cate portii ies, insa veti bucura destule persoane... Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia ca pentru...
Terina rapida de ficat de pui
1. Ficateii se spala, se scurg, se curata de pielite, se trag la tigaie in ulei pana sunt pe trei sferturi facuti, se intorc intre timp de cateva ori. 2. Se pune ceapa tocata alaturi de ficatei, se inabusa 1 minut, se adauga laptele si se lasa pana se patrund ficateii, inca cateva...
Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata
Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe...
Chifle americane- New England Fantan
1. Se pregateste o tava cu forme de briose care se ung usor cu unt. Se amesteca drojdia cu laptele batut si zaharul si se lasa deoparte 15 min. 2. Intr-un vas, se incalzeste laptele cu 40 gr unt, pana ce acesta se topeste, apoi se raceste pana devine caldut. 3. Se cerne faina, se pune in...
Buturuga de Craciun
Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia, apoi pana obtinem o bezea, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt. In tava mare de cuptor tapetata cu foaie de copt se...
Fursecuri cu portocala si ghimbir
Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, se adauga coaja de portocala, faina si pudra de ghimbir si se mixeaza in continuare, cand se formeaza aluatul, se opreste mixerul si se modeleaza o bila care se inveleste in folie si se pune la rece 30 de minute. Pe o...
Sarlota de vanilie si sirop de rodie
Galbenusurile se amesteca intr-un vas, cu amidonul si zaharul, apoi vanilia, se adauga incet un sfert de pahar de lapte, se omogenizeaza si se adauga si restul de lapte, se pune vasul pe foc mic si se tine pana se ingroasa sarlota si a dat cateva clocote. Se trage vasul de pe foc, se lasa usor la...
Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval
Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb ca pentru piure, 20 de minute. Se scurg cand sunt gata, se amesteca cu branza, oul, smantana, amidonul. In forma de briosa, se asaza felia de cascaval, se pune o lingura sau doua de compozitie si se inveleste cu o alta felie subtire de...
Clafoutis cu lamaie si fructe de padure
Se prepara extrem de simplu. Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta compozitia si se topeste untul, se da un singur clocot si se trage de pe ochiul aragazului. Ouale se...
Nutellate
Din aceasta cantitate, obtinem o tava de fursecuri (tava de cuptor). Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute, apoi cu vanilia si romul, adaugam si coaja de portocala, se adauga si oul si se omogenizeaza. Faina se amesteca bine cu praful de copt si cel de sare, apoi se...
Fursecuri Linzer cu gem de piersici
Din aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri. Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul rece dat pe razatoare, siropul de artar, aromele, condimentele, smantana, praful de sare, cel de copt...
Tort de ciocolata
Blatul: Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte. Albusurile se separa de galbenusuri in boluri de mixer. Albusurile se mixeaza cu zaharul brun si vanilia pana isi dubleaza volumul....
Biscuiti cu unt de cocos si nuci
Mie mi-au iesit in jur de 20 de biscuiti ( depinde cat de mari ii doriti). Am amestecat untul de cocos cu restul ingredientelor( fara nuca si lingura de faina de ovaz). Cand aluatul a fost gata l-am infainat usor cu o lingura de faina de ovaz. Am format biscuitii si i-am asezat in tava...
Bulete de branza
Branza se amesteca cu ouale, pesmetul, parmezanul razuit, mustarul, turmericul si bicarbonatul. Intr-o farfurie se pune pesmetul si faina. Se formeaza buletele si se tavalesc prin faina si pesmet. Uleiul se incinge intr-o tigaie adanca si in el se prajesc buletele, apoi se scot pe un...
Prajitura cu branza dulce
Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece. Se framanta aluatul, se infaineaza cu o lingura de amidon , se pune in folie si se da la rece, pana se prepara umplutura. Pentru...
Chiftele de pui ca la mama acasa
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, painea si apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta compozitia, se formeaza chiftelele, se trec prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti. Chiftelele se scot pe servet absorbant si se mananca cu pofta!
Kourampiedes
Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender. Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se mixeaza timp de 20 de minute( sau pe turbo 10 minute) cu zaharul pudra, se adauga vanilia, apa de...
Saleuri grecesti cu masline
Untul rece se feliaza, se amesteca cu branza faramitata, cu oul, parmezanul, faina si praful de copt, praful de turmeric si uleiul de masline. Se framanta aluatul pana la omogenizare, apoi pe o suprafata foarte bine infainata( eu am intins direct pe foaia de copt chiar la dimensiunea ei) se...
Prajitura duo chocolat cu zmeura
Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza. Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba...
Placinta rustica cu carne si susan
Aluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute. Intre timp se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si apoi se amesteca cu...
Budinca de fidea cu branza sarata
Pastele se fierb in apa putin sarata conform indicatiilor de pe pachet 1 minut. Se scurge apa prin strecuratoare, se pun inapoi in vas si se adauga untul, se amesteca pana ce acesta se topeste, se adauga branza si se omogenizeaza. Intr-un vas, se pun ouale si smantana, mustarul, se adauga...
Lichiu cu smantana si pere
Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi. Am cernut faina, am pus drojdia in mijloc, galbenusurile pe margine si praful de sare. Intr-un...
Chec trufa de ciocolata
Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am amestecat bine compozitia. Albusurile le-am separat de galbenusuri in doua vase diferite. Peste...
Frigarui de pui cu carnaciori afumati
Pieptul de pui se feliaza si se marineaza minim o ora in ulei de masline, condimente si sare. Carnaciorii se taie in bucati, la fel si ardeiul. Se prepara frigaruile, se infig pe rand carnea, ardeiul si carnaciorii si se pun pe gratar. Se intorc pe toate partile pana cand sunt gata. Se...
Painici norisor
Reteta prevede 1/4 lingurita cream tartar, eu am inlocuit cu 3 lingurite zeama de lamaie. Eu nu am avut crema de branza dar am preparat-o dintr-o bucatica de branza cremoasa si doua linguri de mascarpone. Se separa ouale cu atentie in doua vase. Peste galbenusuri se pune crema de branza...
Cheesecake cu ciocolata
Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie. Albusurile le-am mixat cateva secunde cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul pudra, am...
Prajitura cu branza dulce si stafide
Am amestecat toate ingredientele pentru foi intr-un vas sau lighean( special de framantat), aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine apoi am framantat un aluat pe care l-am pus la rece minim 30 de minute( intre timp am fugit la...
Flori de mar
Untul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt. Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se infoliaza si se da la rece aproximativ trei sferturi de ora. Aluatul se scoate de la frigider si se...
Chec tiramisu cu ciocolata
Din aceasta cantitate ne ies doua checuri. Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti. Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia....