Va invit la rasfat delicios!
Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase.
Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie.
Albusurile le-am mixat cateva secunde cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul pudra, am adaugat branza dulce, esenta de rom si am omogenizat, am pus treptat compozitia de galbenusuri si la final faina cernuta, am amestecat usor.
La baza formei mari de tort am pus biscuitii in doua straturi si apoi am turnat compozitia de branza.
Am topit intr-un vas cele 50 g unt si apoi in el am topit ciocolata, am amestecat sa se omogenizeze.
Ciocolata am turnat-o din loc in loc peste branza. Cu un betisor de lemn am facut formele de deasupra si am pus prajitura la cuptor.
Eu am tinut prajitura 30 de minute la 180 de grade, apoi am redus temperatura la 170 de grade si am mai lasat-o inca 30 de minute. Nu tineti prajitura mai mult de o ora.
Eu am scos-o de la cuptor, am lasat-o 15 minute pe un grilaj la racit, apoi am pus un platou deasupra, am intors-o, am scos baza tortului si am rasturnat-o pe alt platou.
Am mai lasat prajitura 30 de minute la rece si apoi ne-am rasfatat pe deplin.
Delicioasa!