Se prepara usor, rapid si simplu...
Drojdia se lichefiaza intr-un bol, complet cu 3 linguri de lapte, se adauga o lingurita de faina si una de zahar si se amesteca, apoi se lasa la crescut 10 minute.
Faina cernuta se amesteca intr-un vas cu sarea si praful de copt.
Laptele (200 ml)...
In doua linguri de masline, punem ciupercile spalate cu partea interioara in jos, punem capacul si le lasam 2 minute sa se inmoaie.
Intoarcem ciupercile, luam tigaia de pe foc, punem in fiecare ciuperca, putin sare, o bucatica de unt, cascaval, o lingurita de smantana, piper, apoi punem tigaia...
Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste.
Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa vasul la foc mic sa fiarba, se pune coaja razuita de lamaie, zaharul si vanilia si se amesteca...
Crema:
Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul.
Galbenusurile se amesteca cu amidonul, cu zaharul si frisca lichida, esenta de rom, se pune si cacaua, se mixeaza, apoi se toarna din...
Galbenusul cleios se freaca cu o lingura de apa rece, se adauga o lingura de ulei de masline ca la maioneza, apoi se pune mustarul, zeama de lamaie si din nou, cealalta lingura de ulei in fir subtire, ca la maioneza.
Ouale fierte tari si avocado se toaca in cubulete. Se taie si gogosarul...
1. Untul se topeste intr-un vas la foc mic.
2. Iaurtul se amesteca cu branza dulce, se adauga untul topit si se omogenizeaza.
3. Ouale se bat cu un praf de sare cu zaharul si vanilia pana ce isi tripleaza volumul.
4. Peste compozitia de oua si zahar se pune cea de branza, unt si...
Pieptul de pui se spala, se taie in doua, apoi fiecare bucata se feliaza si se deschide un buzunar. Eu am avut piepti mari de pui, astfel ca am reusit sa scot 5 bucati.
Untul moale se freaca cu 5 catei zdrobiti de usturoi.
Baconul se prajeste cateva secunde pe ambele parti.
In buzunarul...
Intr-un ibric maricel, se pune apa impreuna cu zaharul si se fierbe pana se leaga siropul, in jur de 10 minute, la foc mic, se adauga romul si vanilia si se trage vasul de pe foc. Se pune untul bucati, se amesteca bine.
Intr-un lighenas ( eu am unul in care prepar aluatul de paine), se...
Spanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la foc mic timp de 6 sau 7 minute.
Se adauga laptele si se lasa sa scada inca 7 minute, se pune untul,...
Untul rece taiat felii se lasa putin la temperatura camerei, apoi se mixeaza intr-un bol impreuna cu zaharul si vanilia 3 minute. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza dupa fiecare.
Se amesteca ingredientele uscate, faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea si se adauga in...
Pieptul de pui se spala, se feliaza in fasii care se scurg putin de apa.
Se pune ulei in tigaie, apoi fasiile de pui si se trag la tigaie pana se albesc, se pun condimentele, busuiocul, zeama de lamaie, mustarul si se amesteca, se pune capacul si se lasa pana ce pieptul este moale si fraged....
Reteta de preparare a papanasilor
Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi.
Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate: faina cernuta cu praful de copt, amidonul, grisul.
Intr-un bol, punem branza dulce, iaurtul, oul si galbenusul, vanilia, coaja...
Faina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt.
Se framanta aluatul pana ce se omogenizeaza perfect, se infaineaza( eu am pus amidon), se pune la rece pana se prepara...
Feliile de curcan se spala, se zvanta intr-un prosop de hartie absorbant, se bat cu ciocanul de snitele usor sa nu se rupa, se sareaza usor.
Se pregatesc trei vase, unul cu pesmet, unul cu faina si unul cu ouale batute cu sare si lapte.
Se pune pe fiecare felie de piept, cate o felie de...
Se pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte.
Se cerne faina, apoi se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul, cuisoarele, se face o gaura in mijloc, se adauga untul topit, apoi laptele, oul si se amesteca, se pune...
Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului.
Se cresteaza adanc in forma de cruce si se acopera cu un servet. Se lasa aluatul la loc cald pana creste si isi dubleaza volumul. Aluatul se...
Se prepara destul de usor.
Foile congelate se dezgheata la temperatura camerei.
Untul se topeste intr-un vas la foc mic, se trage vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca putin si se adauga sucul de portocala, se amesteca, se lasa deoparte.
Ouale se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute...
In mai putin de 30 de minute, va veti bucura de zece langosi incredibili...asa ca la treaba!
Se pune branza cremoasa intr-un vas, apoi ouale, iaurtul, si la final, faina si praful de copt si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul.
Pe o suprafata infainata (eu am folosit amidon), punem...
Hreanul, morcovul, sfecla se dau pe razatoare, asa cum doriti, eu combin si pe cea mare, dar si pe cea mica.
Avocado se taie in cubulete mici si totul se amesteca intr-un bol, se pune praful de sare, uleiul de masline si otetul de Modena si se amesteca.
Se serveste imediat.
Este foarte...
Eu am tocat ceapa impreuna cu carnea, am pus compozitia intr-o cratita maricica, in uleiul incins si am tinut-o pana s-a albit complet...desigur am amestecat permanent, am intors carnea, apoi am pus apa, fix cat sa o acopere si am lasat-o sa fiarba in jur de 10 minute.
Am adaugat busuiocul,...
1. Se amesteca cu un tel ouale cu praful de sare, zaharul pudra, vanilia si siropul de artar.
2. Se adauga faina cernuta in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza perfect, se pune si iaurtul iar la final scortisoara, se amesteca bine.
3. Feliile de mar curatate de mijloc se tavalesc prin...
Untul se topeste si se lasa deoparte.
Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice (lamaia, lime, portocala stoarse), cu coaja de citrice (eu am pastrat coaja de lime pentru decor). Se...
Eu am pornit de la reteta Laurei Adamache de crostoli pe care am modificat-o, adaugand cacao si desigur, nutella.
Puneti frisca lichida intr-un vas, adaugati treptat faina si apoi cacaua...aici aveti grija daca vi se pare ca se mai cere faina, mai adaugati cacao, omogenizati aluatul....
Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult.
Mixam ouale cu praful de sare , cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana obtinem o bezea, adaugam usor, compozitia...
Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul.
Cand...
Se cerne faina intr-un lighean, se pune drojdia in mijloc, pe margine sarea, se toarna apa calduta si se framanta aluatul cateva minute. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in bucatarie.
Cand si-a dublat volumul se rastoarna aluatul pe masa infainata si se modeleaza painea....
Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda.
Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu mana pana ce obtinem un fel de pesmet fin.
Se adauga zaharul, vanilia si fructele uscate, treptat...
Se pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana incepe sa se umfle.
Faina se cerne, untul se taie bucati, ouale se bat usor.
Intr-un vas, se...
Din aceasta cantitate, ne iese un chec mare.
Albusurile le mixam cu un praf de sare si cu zaharul si vanilia pana devin ferme (dureaza putin, insa merita).
Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza, apoi cu laptele, adaugam nuca macinata, o jumatate din cantitatea de albus,...
Checul necesita timp si rabdare...desi nu e chiar complicat.
Pentru ca mi-a placut asa de mult blatul de la prajitura cu lamaie, am folosit reteta cu ceva modificari.
Am separat ouale, am mixat albusurile cu sarea 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana am obtinut o bezea....
Langosi cu urda si branza dulce
Se prepara usor, rapid si simplu... Drojdia se lichefiaza intr-un bol, complet cu 3 linguri de lapte, se adauga o lingurita de faina si una de zahar si se amesteca, apoi se lasa la crescut 10 minute. Faina cernuta se amesteca intr-un vas cu sarea si praful de copt. Laptele (200 ml)...
Ciuperci brune umplute la tigaie
In doua linguri de masline, punem ciupercile spalate cu partea interioara in jos, punem capacul si le lasam 2 minute sa se inmoaie. Intoarcem ciupercile, luam tigaia de pe foc, punem in fiecare ciuperca, putin sare, o bucatica de unt, cascaval, o lingurita de smantana, piper, apoi punem tigaia...
Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata
Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste. Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa vasul la foc mic sa fiarba, se pune coaja razuita de lamaie, zaharul si vanilia si se amesteca...
Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci
Crema: Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, cu zaharul si frisca lichida, esenta de rom, se pune si cacaua, se mixeaza, apoi se toarna din...
Salata de oua cu avocado
Galbenusul cleios se freaca cu o lingura de apa rece, se adauga o lingura de ulei de masline ca la maioneza, apoi se pune mustarul, zeama de lamaie si din nou, cealalta lingura de ulei in fir subtire, ca la maioneza. Ouale fierte tari si avocado se toaca in cubulete. Se taie si gogosarul...
Prajitura fina cu iaurt si branza dulce
1. Untul se topeste intr-un vas la foc mic. 2. Iaurtul se amesteca cu branza dulce, se adauga untul topit si se omogenizeaza. 3. Ouale se bat cu un praf de sare cu zaharul si vanilia pana ce isi tripleaza volumul. 4. Peste compozitia de oua si zahar se pune cea de branza, unt si...
Pui Kiev
Pieptul de pui se spala, se taie in doua, apoi fiecare bucata se feliaza si se deschide un buzunar. Eu am avut piepti mari de pui, astfel ca am reusit sa scot 5 bucati. Untul moale se freaca cu 5 catei zdrobiti de usturoi. Baconul se prajeste cateva secunde pe ambele parti. In buzunarul...
Ciocolata de casa cu biscuiti
Intr-un ibric maricel, se pune apa impreuna cu zaharul si se fierbe pana se leaga siropul, in jur de 10 minute, la foc mic, se adauga romul si vanilia si se trage vasul de pe foc. Se pune untul bucati, se amesteca bine. Intr-un lighenas ( eu am unul in care prepar aluatul de paine), se...
Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi
Spanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la foc mic timp de 6 sau 7 minute. Se adauga laptele si se lasa sa scada inca 7 minute, se pune untul,...
Chec cu piersici din compot
Untul rece taiat felii se lasa putin la temperatura camerei, apoi se mixeaza intr-un bol impreuna cu zaharul si vanilia 3 minute. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se amesteca ingredientele uscate, faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea si se adauga in...
Piept de pui la tigaie
Pieptul de pui se spala, se feliaza in fasii care se scurg putin de apa. Se pune ulei in tigaie, apoi fasiile de pui si se trag la tigaie pana se albesc, se pun condimentele, busuiocul, zeama de lamaie, mustarul si se amesteca, se pune capacul si se lasa pana ce pieptul este moale si fraged....
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure
Reteta de preparare a papanasilor Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi. Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate: faina cernuta cu praful de copt, amidonul, grisul. Intr-un bol, punem branza dulce, iaurtul, oul si galbenusul, vanilia, coaja...
Prajitura cu mere
Faina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt. Se framanta aluatul pana ce se omogenizeaza perfect, se infaineaza( eu am pus amidon), se pune la rece pana se prepara...
Rulouri de curcan pane
Feliile de curcan se spala, se zvanta intr-un prosop de hartie absorbant, se bat cu ciocanul de snitele usor sa nu se rupa, se sareaza usor. Se pregatesc trei vase, unul cu pesmet, unul cu faina si unul cu ouale batute cu sare si lapte. Se pune pe fiecare felie de piept, cate o felie de...
Chec turta dulce
Se pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte. Se cerne faina, apoi se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul, cuisoarele, se face o gaura in mijloc, se adauga untul topit, apoi laptele, oul si se amesteca, se pune...
Sfincione sicilian
Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului. Se cresteaza adanc in forma de cruce si se acopera cu un servet. Se lasa aluatul la loc cald pana creste si isi dubleaza volumul. Aluatul se...
Placinta cu iaurt grecesc si portocale
Se prepara destul de usor. Foile congelate se dezgheata la temperatura camerei. Untul se topeste intr-un vas la foc mic, se trage vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca putin si se adauga sucul de portocala, se amesteca, se lasa deoparte. Ouale se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute...
Langosi la minut, cu branza sarata
In mai putin de 30 de minute, va veti bucura de zece langosi incredibili...asa ca la treaba! Se pune branza cremoasa intr-un vas, apoi ouale, iaurtul, si la final, faina si praful de copt si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul. Pe o suprafata infainata (eu am folosit amidon), punem...
Salata de iarna cu avocado
Hreanul, morcovul, sfecla se dau pe razatoare, asa cum doriti, eu combin si pe cea mare, dar si pe cea mica. Avocado se taie in cubulete mici si totul se amesteca intr-un bol, se pune praful de sare, uleiul de masline si otetul de Modena si se amesteca. Se serveste imediat. Este foarte...
Lasagna rapida
Eu am tocat ceapa impreuna cu carnea, am pus compozitia intr-o cratita maricica, in uleiul incins si am tinut-o pana s-a albit complet...desigur am amestecat permanent, am intors carnea, apoi am pus apa, fix cat sa o acopere si am lasat-o sa fiarba in jur de 10 minute. Am adaugat busuiocul,...
Gogosi cu mere, scortisoara si sirop de artar
1. Se amesteca cu un tel ouale cu praful de sare, zaharul pudra, vanilia si siropul de artar. 2. Se adauga faina cernuta in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza perfect, se pune si iaurtul iar la final scortisoara, se amesteca bine. 3. Feliile de mar curatate de mijloc se tavalesc prin...
Chec glazurat cu citrice
Untul se topeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice (lamaia, lime, portocala stoarse), cu coaja de citrice (eu am pastrat coaja de lime pentru decor). Se...
Crostoli cu cacao si nutella
Eu am pornit de la reteta Laurei Adamache de crostoli pe care am modificat-o, adaugand cacao si desigur, nutella. Puneti frisca lichida intr-un vas, adaugati treptat faina si apoi cacaua...aici aveti grija daca vi se pare ca se mai cere faina, mai adaugati cacao, omogenizati aluatul....
Chec de ciocolata si menta
Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult. Mixam ouale cu praful de sare , cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana obtinem o bezea, adaugam usor, compozitia...
Chec savarina cu frisca si capsuni
Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul. Cand...
Paine alba cu susan
Se cerne faina intr-un lighean, se pune drojdia in mijloc, pe margine sarea, se toarna apa calduta si se framanta aluatul cateva minute. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in bucatarie. Cand si-a dublat volumul se rastoarna aluatul pe masa infainata si se modeleaza painea....
Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce
Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda. Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu mana pana ce obtinem un fel de pesmet fin. Se adauga zaharul, vanilia si fructele uscate, treptat...
Gogosi cu crema de vanilie
Se pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana incepe sa se umfle. Faina se cerne, untul se taie bucati, ouale se bat usor. Intr-un vas, se...
Chec cu nuci si vanilie
Din aceasta cantitate, ne iese un chec mare. Albusurile le mixam cu un praf de sare si cu zaharul si vanilia pana devin ferme (dureaza putin, insa merita). Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza, apoi cu laptele, adaugam nuca macinata, o jumatate din cantitatea de albus,...
Chec la metru cu nutella
Checul necesita timp si rabdare...desi nu e chiar complicat. Pentru ca mi-a placut asa de mult blatul de la prajitura cu lamaie, am folosit reteta cu ceva modificari. Am separat ouale, am mixat albusurile cu sarea 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana am obtinut o bezea....