O minunatie! Combinatia dulce acrisoara, vanilata, este senzationala....poftiti la degustat!
Se prepara extrem de simplu.
Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta compozitia si se topeste untul, se da un singur clocot si se trage de pe ochiul aragazului.
Ouale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga zeama de lamaie si coaja, apoi faina si o jumatate de pahar de lapte rece, peste aceasta compozitie se adauga treptat compozitia de lapte, frisca si unt.
Se unge cu unt o forma de tarta, se pun fructele de padure la baza si se toarna aluatul deasupra.
Daca doriti in acest moment mai puteti adauga fructe deasupra.
Prajitura se coace timp de 30 sau 35 de minute, in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade.
Se lasa la racit, se portioneaza, se pudreaza si se mananca cu pofta alaturi de cei dragi!