RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Paine cu nuci, usturoi si busuioc

In Piine la 12 Oct 2016

Laptele, apa, uleiul de masline, usturoiul tocat le-am pus intr-un ibric la foc mic si am incalzit putin amestecul( atentie nu infierbantati). Am adaugat si busuiocul tocat. Faina am cernut-o intr-un lighean( special de paine), am pus sarea pe margine , in mijloc zaharul si drojdia, si tot pe...

Paine cu cartofi si sofran indian

In Piine la 11 Oct 2016

Am cantarit cartofii curatati, i-am taiat si i-am pus la fiert cu destula apa. Cand au fost  fierti, am strecurat zeama si am pastrat 200 ml. Cartofii i-am pasat si i-am lasat putin la racit. Intr-un vas ( lighenas) am cernut 900 gr. faina, pe margine am pus sarea, laptele praf,...

Cremsnit si-un aluat de vis

In Dulciuri la 10 Oct 2016

Preparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri),  iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire. Galbenusurile le amestecam cu faina si cu o cana de lapte caldut( nu fierbinte) din total si...

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie

In Dulciuri la 9 Oct 2016

Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie. Albusurile se mixeaza cu praful de sare apoi cinci minute cu zaharul. Compozitia cu mascarpone se adauga treptat peste...

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella

In Dulciuri la 6 Oct 2016

Salam de biscuiţi, reţetă  cu eugenii si nutella Se pune laptele pe foc la infierbantat, in el vanilia, apoi rahatul, untul si se amesteca pana la topire. Se adauga eugeniile, biscutii intregi, cacaoa, romul, nutella, coaja de portocala confiata si se apasa cu un tel ( cel de pasat)...

Muffins cu cacao, sirop de artar si nuci

In Dulciuri la 5 Oct 2016

Ouale se mixeaza un minut cu zaharul , vanilia si praful de sare, apoi inca un minut si cu siropul de artar. Se adauga cacaoa si se mixeaza inca un minut, apoi faina, praful de copt, se mixeaza din nou 30 de secunde, se adauga si untul de cocos. Se pune cate o lingura din compozitie in...

Placinta domneasca cu branza dulce

In Dulciuri la 1 Oct 2016

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci, cu smantana, cu zaharul si ouale, cu vanilia, coaja de lamaie, romul si praful de copt. Foile se rup in bucatele si se amesteca pe rand in compozitie. Se pastreaza o singura foaie deoparte. Se unge tava cu unt, se pune compozitia cu foi si crema de...

Parjoale de legume si branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2016

Rapide si foarte gustoase! Dovlecelul, morcovul, cartoful, se razuie si se storc pe rand de zeama. Se toaca verdeata si se pune in vas. Se razuie ceapa si usturoiul. Se adauga branza, oul, pesmetul, mustarul, sarea si piperul si se amesteca bine compozitia. Se formeaza parjoalele( mai...

Chec cu banane

In Dulciuri la 27 Sep 2016

Din aceasta cantitate ne iese un chec maricel, cam in jur de 10 felii. Bananele se pun la blender impreuna cu untul de arahide. Fulgii de ovaz impreuna cu fulgii de migdale ii facem pudra la blender( robot). Ouale le mixam cu un praf de sare si vanilia 5 minute pana devin cremoase si-si...

Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt

In Dulciuri la 26 Sep 2016

Reteta de preparare a papanasilor Mai intai  se pregatesc ingredientele. Am preparat pesmetul: am pus uleiul si pesmetul pe foc mic, am amestecat cateva minute pana s-a rumenit. Eu i-am pus si doua linguri de zahar brun si putina vanilie, apoi l-am lasat la racit. Untul moale,...

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

In Dulciuri la 25 Sep 2016

Se amesteca ingredientele, iaurtul cu ouale, zaharul, vanilia, apa minerala, praful de sare, faina si praful de copt, aromele si la final untul topit, se omogenizeaza bine. Se incinge ulei in tigaie( o lacrima) si se pune aluat, se coc clatitele pe ambele parti si se decoreaza dupa dorinta....

Langosi unguresti

In Dulciuri la 24 Sep 2016

Langosii se pregatesc repede insa aveti putin de asteptat pana este gata aluatul. Faina se  cerne si se pune intr-un vas larg, se amesteca cu restul ingredientelor , se framanta aluatul( cam 5 minute), se infaineaza usor si se pune in folie la rece doua ore.  Se iau bucati din...

Placinta cu mere si sirop de artar

In Dulciuri la 23 Sep 2016

Apa calda si uleiul, siropul de artar, vanilia( coaja de portocala) se pun intr-un vas larg( lighenas de framantat), se adauga faina cernuta, praful de sare si drojdia uscata si se amesteca pana la omogenizare, apoi se framanta aluatul( nu mult) si se lasa deoparte la loc cald ( langa ochiul...

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice

In Dulciuri la 20 Sep 2016

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza dulce cu oul, zaharul, grisul, faina, aromele, coaja de lamaie, praful de sare si praful de copt. se lasa la odihnit aluatul pana fierbem apa intr-o oala maricica. In apa clocotita se pun cu lingura papanasii, nu multi in acelasi timp,...

Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc

In Ton la 20 Sep 2016

Se curata usturoiul si se toaca marunt. Intr-un vas maricel se pune uleiul se incalzeste usor la foc mic si se adauga usturoiul. Imediat se pune si spanacul congelat, se lasa tot la foc mic 3 minute, apoi se adauga cate putin lapte in timp ce acesta se dezgheata. Se adauga in total un pahar...

Crumble cu mar si scortisoara

In Dulciuri la 19 Sep 2016

Se amesteca nuca macinata cu untul de cocos, cu fulgii de ovaz si siropul de artar, se pune vanilia si este gata blatul. Tapetam un vas micut patrat de Jena cu hartie pergament si punem compozitia. Razuim merele pe razatoarea mare si le asezam peste blat. Presaram zaharul brun dupa dorinta,...

Prajitura cu branza dulce si struguri

In Dulciuri la 18 Sep 2016

Blatul se prepara primul. Untul se topeste intr-un vas, apoi se raceste imediat. Ouale se mixeaza cu praful de sare, cu vanilia timp de 5 minute sau pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, se mixeaza putin si se adauga tot untul topit, iar la final faina( cantarita si cernuta) si...

Cartofi aurii cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2016

Din aceasta cantitate hraniti 4 persoane. :))))) Cartofii i-am spalat, i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6 in functie de marimea lor. Pe tava cuptorului am pus doua foi pergament suprapuse si le-am uns cu ulei de masline, apoi am asezat cartofii, i-am presarat cu sare grunjoasa de...

Gem de nectarine

In Dulceata / Gem la 23 Aug 2016

Se spala nectarinele, merele , se taie in bucati mai maricele( in sase sau opt). Se pun in oala, se adauga zaharul, se lasa la foc mic mai intai, se amesteca, isi vor lasa zeama destula,  apoi se lasa la foc potrivit si se amesteca din cand in cand( destul de des), eu l-am cam pazit doua...

Cuburi jeleu mango si cocos

In Dulciuri la 22 Aug 2016

Saturati 4 persoane zic eu cu prajiturica asta, insa nu garantez, s-ar putea sa va placa mult si sa o ascundeti in pod! :)))) Mango se spala, se curata de coaja, se taie in bucati, se pune in blender, impreuna cu sucul de portocala si se face piure. In apa rece se pune pudra de agar agar si...

Inghetata cremoasa de nutella

In Dulciuri la 20 Aug 2016

Se prepara extrem de simplu. Frisca se mixeaza  intr-un bol.  Peste frisca se adauga mascarpone si vanilia si se mai mixeaza putin. Se adauga nutella, mai intai primul borcan, se mixeaza, se adauga laptele condensat , apoi se adauga al doilea borcan de nutella. Se imparte in...

Tort Tiramisu reţetă originală

In Dulciuri la 18 Aug 2016

Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua se indulceste cu zaharul brun se adauga esenta de rom. Se amesteca la rece Martini,  galbenusurile,  zaharul, apoi vanilia si faina si se pune vasul pe foc mic, se amesteca pana se ingroasa, se trage deoparte si se raceste....

Snitel vienez de curcan

In Curcan la 18 Aug 2016

Spalam bucatile de piept de curcan, le uscam intr-un servet, le batem cu batatorul de snitele. Saram pe ambele parti fileurile. Pregatim 3 vase, pentru oua, pesmet si faina. Batem ouale cu sarea si praful de turmeric. Trecem fiecare bucata de file prin faina, apoi prin amestecul de ou si...

Clatite vegane cu cocos

In Dulciuri la 17 Aug 2016

Am facut semintele de in pudra in rasnita. Am preparat laptele de cocos( sau il puteti cumpara de gata), apoi l-am strecurat si l-am amestecat cu restul ingredientelor chiar in blender, am mixat si apoi am transferat aluatul intr-un bol de mixer. Am uns tigaia cu putin ulei si am turnat...

Parfait cu migdale caramelizate

In Dulciuri la 16 Aug 2016

Migdalele se asaza pe o foaie de copt si se coc la cuptor, se racesc si se maruntesc in robot. Se pune zaharul brun in tigaie si se topeste usor, se caramelizeaza, apoi se adauga migdalele maruntite. Pe o foaie pergament unsa cu ulei se scot migdalele caramelizate, cu grija sa nu ne ardem,...

Inghetata de limoncello si lime

In Dulciuri la 15 Aug 2016

Inghetata se prepara extrem de simplu.   Intr-un pahar se pune limoncello si zeama de lime proaspat stoarsa. Frisca lichida se pune in bolul de mixer( eu am unul de inox) si se mixeaza, se adauga laptele condensat in fir subtire si se amesteca cu mixerul, apoi se toarna usor amestecul...

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

In Dulciuri la 6 Aug 2016

Preparam crema de lamaie. Punem laptele pe foc impreuna cu vanilia. Mixam intr-un vas de mixer ouale cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml lapte din total. Turnam in laptele de pe foc fierbinte si amestecam pana devine ca o ciulama si da cateva clocote. Tragem vasul de pe foc si...

Inghetata de zmeura in blender

In Dulciuri la 5 Aug 2016

Cu o seara inainte am pus fructele in punga la congelator, bananele feliate, zmeura spalata. Am congelat si paharul de frisca. Avem nevoie de un blender puternic, punem fructele si mixam pana devin cremoase, adaugam si frisca si mixam pana la omogenizare, punem mierea dupa gust si...

Inghetata Bacio

In Dulciuri la 4 Aug 2016

Frisca se mixeaza, se  scoate jumatate din ea intr-un bol. In vas peste frisca ramasa se pune laptele condensat, vanilia, pasta de macadamia, mascarpone apoi nutella, se mixeaza usor. In compozitia rezultata se adauga restul de frisca pe care o incorporam usor cu o paleta prin...

Aperitiv cu branza si iaurt grecesc

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2016

Blat : Se amesteca ingredientele, untul rece taiat felii cu faina, smantana, oul si praful de sare si se framanta aluatul cat sa se lege. Se infoliaza si se da la rece cat timp preparam umplutura . Intr-un vas, se pune crema de branza perlute, branza cremoasa si se faramiteaza cu furculita...

Afisate 181 - 210 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]