Laptele, apa, uleiul de masline, usturoiul tocat le-am pus intr-un ibric la foc mic si am incalzit putin amestecul( atentie nu infierbantati). Am adaugat si busuiocul tocat.
Faina am cernut-o intr-un lighean( special de paine), am pus sarea pe margine , in mijloc zaharul si drojdia, si tot pe...
Am cantarit cartofii curatati, i-am taiat si i-am pus la fiert cu destula apa. Cand au fost fierti, am strecurat zeama si am pastrat 200 ml. Cartofii i-am pasat si i-am lasat putin la racit.
Intr-un vas ( lighenas) am cernut 900 gr. faina, pe margine am pus sarea, laptele praf,...
Preparam mai intai crema:
Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri), iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire.
Galbenusurile le amestecam cu faina si cu o cana de lapte caldut( nu fierbinte) din total si...
Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie.
Albusurile se mixeaza cu praful de sare apoi cinci minute cu zaharul.
Compozitia cu mascarpone se adauga treptat peste...
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella
Se pune laptele pe foc la infierbantat, in el vanilia, apoi rahatul, untul si se amesteca pana la topire. Se adauga eugeniile, biscutii intregi, cacaoa, romul, nutella, coaja de portocala confiata si se apasa cu un tel ( cel de pasat)...
Ouale se mixeaza un minut cu zaharul , vanilia si praful de sare, apoi inca un minut si cu siropul de artar.
Se adauga cacaoa si se mixeaza inca un minut, apoi faina, praful de copt, se mixeaza din nou 30 de secunde, se adauga si untul de cocos.
Se pune cate o lingura din compozitie in...
Intr-un bol, se amesteca branza de vaci, cu smantana, cu zaharul si ouale, cu vanilia, coaja de lamaie, romul si praful de copt.
Foile se rup in bucatele si se amesteca pe rand in compozitie. Se pastreaza o singura foaie deoparte.
Se unge tava cu unt, se pune compozitia cu foi si crema de...
Rapide si foarte gustoase!
Dovlecelul, morcovul, cartoful, se razuie si se storc pe rand de zeama. Se toaca verdeata si se pune in vas.
Se razuie ceapa si usturoiul.
Se adauga branza, oul, pesmetul, mustarul, sarea si piperul si se amesteca bine compozitia.
Se formeaza parjoalele( mai...
Din aceasta cantitate ne iese un chec maricel, cam in jur de 10 felii.
Bananele se pun la blender impreuna cu untul de arahide.
Fulgii de ovaz impreuna cu fulgii de migdale ii facem pudra la blender( robot).
Ouale le mixam cu un praf de sare si vanilia 5 minute pana devin cremoase si-si...
Reteta de preparare a papanasilor
Mai intai se pregatesc ingredientele.
Am preparat pesmetul: am pus uleiul si pesmetul pe foc mic, am amestecat cateva minute pana s-a rumenit. Eu i-am pus si doua linguri de zahar brun si putina vanilie, apoi l-am lasat la racit.
Untul moale,...
Se amesteca ingredientele, iaurtul cu ouale, zaharul, vanilia, apa minerala, praful de sare, faina si praful de copt, aromele si la final untul topit, se omogenizeaza bine.
Se incinge ulei in tigaie( o lacrima) si se pune aluat, se coc clatitele pe ambele parti si se decoreaza dupa dorinta....
Langosii se pregatesc repede insa aveti putin de asteptat pana este gata aluatul.
Faina se cerne si se pune intr-un vas larg, se amesteca cu restul ingredientelor , se framanta aluatul( cam 5 minute), se infaineaza usor si se pune in folie la rece doua ore.
Se iau bucati din...
Apa calda si uleiul, siropul de artar, vanilia( coaja de portocala) se pun intr-un vas larg( lighenas de framantat), se adauga faina cernuta, praful de sare si drojdia uscata si se amesteca pana la omogenizare, apoi se framanta aluatul( nu mult) si se lasa deoparte la loc cald ( langa ochiul...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza dulce cu oul, zaharul, grisul, faina, aromele, coaja de lamaie, praful de sare si praful de copt. se lasa la odihnit aluatul pana fierbem apa intr-o oala maricica.
In apa clocotita se pun cu lingura papanasii, nu multi in acelasi timp,...
Se curata usturoiul si se toaca marunt.
Intr-un vas maricel se pune uleiul se incalzeste usor la foc mic si se adauga usturoiul.
Imediat se pune si spanacul congelat, se lasa tot la foc mic 3 minute, apoi se adauga cate putin lapte in timp ce acesta se dezgheata. Se adauga in total un pahar...
Se amesteca nuca macinata cu untul de cocos, cu fulgii de ovaz si siropul de artar, se pune vanilia si este gata blatul.
Tapetam un vas micut patrat de Jena cu hartie pergament si punem compozitia.
Razuim merele pe razatoarea mare si le asezam peste blat. Presaram zaharul brun dupa dorinta,...
Blatul se prepara primul.
Untul se topeste intr-un vas, apoi se raceste imediat.
Ouale se mixeaza cu praful de sare, cu vanilia timp de 5 minute sau pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, se mixeaza putin si se adauga tot untul topit, iar la final faina( cantarita si cernuta) si...
Din aceasta cantitate hraniti 4 persoane. :)))))
Cartofii i-am spalat, i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6 in functie de marimea lor.
Pe tava cuptorului am pus doua foi pergament suprapuse si le-am uns cu ulei de masline, apoi am asezat cartofii, i-am presarat cu sare grunjoasa de...
Se spala nectarinele, merele , se taie in bucati mai maricele( in sase sau opt).
Se pun in oala, se adauga zaharul, se lasa la foc mic mai intai, se amesteca, isi vor lasa zeama destula, apoi se lasa la foc potrivit si se amesteca din cand in cand( destul de des), eu l-am cam pazit doua...
Saturati 4 persoane zic eu cu prajiturica asta, insa nu garantez, s-ar putea sa va placa mult si sa o ascundeti in pod! :))))
Mango se spala, se curata de coaja, se taie in bucati, se pune in blender, impreuna cu sucul de portocala si se face piure.
In apa rece se pune pudra de agar agar si...
Se prepara extrem de simplu.
Frisca se mixeaza intr-un bol.
Peste frisca se adauga mascarpone si vanilia si se mai mixeaza putin.
Se adauga nutella, mai intai primul borcan, se mixeaza, se adauga laptele condensat , apoi se adauga al doilea borcan de nutella.
Se imparte in...
Tiramisu reţetă originală
Se pregateste cafeaua se indulceste cu zaharul brun se adauga esenta de rom.
Se amesteca la rece Martini, galbenusurile, zaharul, apoi vanilia si faina si se pune vasul pe foc mic, se amesteca pana se ingroasa, se trage deoparte si se raceste....
Spalam bucatile de piept de curcan, le uscam intr-un servet, le batem cu batatorul de snitele. Saram pe ambele parti fileurile.
Pregatim 3 vase, pentru oua, pesmet si faina.
Batem ouale cu sarea si praful de turmeric.
Trecem fiecare bucata de file prin faina, apoi prin amestecul de ou si...
Am facut semintele de in pudra in rasnita.
Am preparat laptele de cocos( sau il puteti cumpara de gata), apoi l-am strecurat si l-am amestecat cu restul ingredientelor chiar in blender, am mixat si apoi am transferat aluatul intr-un bol de mixer.
Am uns tigaia cu putin ulei si am turnat...
Migdalele se asaza pe o foaie de copt si se coc la cuptor, se racesc si se maruntesc in robot.
Se pune zaharul brun in tigaie si se topeste usor, se caramelizeaza, apoi se adauga migdalele maruntite.
Pe o foaie pergament unsa cu ulei se scot migdalele caramelizate, cu grija sa nu ne ardem,...
Inghetata se prepara extrem de simplu.
Intr-un pahar se pune limoncello si zeama de lime proaspat stoarsa.
Frisca lichida se pune in bolul de mixer( eu am unul de inox) si se mixeaza, se adauga laptele condensat in fir subtire si se amesteca cu mixerul, apoi se toarna usor amestecul...
Preparam crema de lamaie.
Punem laptele pe foc impreuna cu vanilia.
Mixam intr-un vas de mixer ouale cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml lapte din total.
Turnam in laptele de pe foc fierbinte si amestecam pana devine ca o ciulama si da cateva clocote.
Tragem vasul de pe foc si...
Cu o seara inainte am pus fructele in punga la congelator, bananele feliate, zmeura spalata.
Am congelat si paharul de frisca.
Avem nevoie de un blender puternic, punem fructele si mixam pana devin cremoase, adaugam si frisca si mixam pana la omogenizare, punem mierea dupa gust si...
Frisca se mixeaza, se scoate jumatate din ea intr-un bol.
In vas peste frisca ramasa se pune laptele condensat, vanilia, pasta de macadamia, mascarpone apoi nutella, se mixeaza usor.
In compozitia rezultata se adauga restul de frisca pe care o incorporam usor cu o paleta prin...
Blat : Se amesteca ingredientele, untul rece taiat felii cu faina, smantana, oul si praful de sare si se framanta aluatul cat sa se lege.
Se infoliaza si se da la rece cat timp preparam umplutura .
Intr-un vas, se pune crema de branza perlute, branza cremoasa si se faramiteaza cu furculita...
Paine cu nuci, usturoi si busuioc
Laptele, apa, uleiul de masline, usturoiul tocat le-am pus intr-un ibric la foc mic si am incalzit putin amestecul( atentie nu infierbantati). Am adaugat si busuiocul tocat. Faina am cernut-o intr-un lighean( special de paine), am pus sarea pe margine , in mijloc zaharul si drojdia, si tot pe...
Paine cu cartofi si sofran indian
Am cantarit cartofii curatati, i-am taiat si i-am pus la fiert cu destula apa. Cand au fost fierti, am strecurat zeama si am pastrat 200 ml. Cartofii i-am pasat si i-am lasat putin la racit. Intr-un vas ( lighenas) am cernut 900 gr. faina, pe margine am pus sarea, laptele praf,...
Cremsnit si-un aluat de vis
Preparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri), iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire. Galbenusurile le amestecam cu faina si cu o cana de lapte caldut( nu fierbinte) din total si...
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie
Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie. Albusurile se mixeaza cu praful de sare apoi cinci minute cu zaharul. Compozitia cu mascarpone se adauga treptat peste...
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella Se pune laptele pe foc la infierbantat, in el vanilia, apoi rahatul, untul si se amesteca pana la topire. Se adauga eugeniile, biscutii intregi, cacaoa, romul, nutella, coaja de portocala confiata si se apasa cu un tel ( cel de pasat)...
Muffins cu cacao, sirop de artar si nuci
Ouale se mixeaza un minut cu zaharul , vanilia si praful de sare, apoi inca un minut si cu siropul de artar. Se adauga cacaoa si se mixeaza inca un minut, apoi faina, praful de copt, se mixeaza din nou 30 de secunde, se adauga si untul de cocos. Se pune cate o lingura din compozitie in...
Placinta domneasca cu branza dulce
Intr-un bol, se amesteca branza de vaci, cu smantana, cu zaharul si ouale, cu vanilia, coaja de lamaie, romul si praful de copt. Foile se rup in bucatele si se amesteca pe rand in compozitie. Se pastreaza o singura foaie deoparte. Se unge tava cu unt, se pune compozitia cu foi si crema de...
Parjoale de legume si branza
Rapide si foarte gustoase! Dovlecelul, morcovul, cartoful, se razuie si se storc pe rand de zeama. Se toaca verdeata si se pune in vas. Se razuie ceapa si usturoiul. Se adauga branza, oul, pesmetul, mustarul, sarea si piperul si se amesteca bine compozitia. Se formeaza parjoalele( mai...
Chec cu banane
Din aceasta cantitate ne iese un chec maricel, cam in jur de 10 felii. Bananele se pun la blender impreuna cu untul de arahide. Fulgii de ovaz impreuna cu fulgii de migdale ii facem pudra la blender( robot). Ouale le mixam cu un praf de sare si vanilia 5 minute pana devin cremoase si-si...
Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt
Reteta de preparare a papanasilor Mai intai se pregatesc ingredientele. Am preparat pesmetul: am pus uleiul si pesmetul pe foc mic, am amestecat cateva minute pana s-a rumenit. Eu i-am pus si doua linguri de zahar brun si putina vanilie, apoi l-am lasat la racit. Untul moale,...
Pancakes cu ciocolata si sirop de artar
Se amesteca ingredientele, iaurtul cu ouale, zaharul, vanilia, apa minerala, praful de sare, faina si praful de copt, aromele si la final untul topit, se omogenizeaza bine. Se incinge ulei in tigaie( o lacrima) si se pune aluat, se coc clatitele pe ambele parti si se decoreaza dupa dorinta....
Langosi unguresti
Langosii se pregatesc repede insa aveti putin de asteptat pana este gata aluatul. Faina se cerne si se pune intr-un vas larg, se amesteca cu restul ingredientelor , se framanta aluatul( cam 5 minute), se infaineaza usor si se pune in folie la rece doua ore. Se iau bucati din...
Placinta cu mere si sirop de artar
Apa calda si uleiul, siropul de artar, vanilia( coaja de portocala) se pun intr-un vas larg( lighenas de framantat), se adauga faina cernuta, praful de sare si drojdia uscata si se amesteca pana la omogenizare, apoi se framanta aluatul( nu mult) si se lasa deoparte la loc cald ( langa ochiul...
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza dulce cu oul, zaharul, grisul, faina, aromele, coaja de lamaie, praful de sare si praful de copt. se lasa la odihnit aluatul pana fierbem apa intr-o oala maricica. In apa clocotita se pun cu lingura papanasii, nu multi in acelasi timp,...
Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc
Se curata usturoiul si se toaca marunt. Intr-un vas maricel se pune uleiul se incalzeste usor la foc mic si se adauga usturoiul. Imediat se pune si spanacul congelat, se lasa tot la foc mic 3 minute, apoi se adauga cate putin lapte in timp ce acesta se dezgheata. Se adauga in total un pahar...
Crumble cu mar si scortisoara
Se amesteca nuca macinata cu untul de cocos, cu fulgii de ovaz si siropul de artar, se pune vanilia si este gata blatul. Tapetam un vas micut patrat de Jena cu hartie pergament si punem compozitia. Razuim merele pe razatoarea mare si le asezam peste blat. Presaram zaharul brun dupa dorinta,...
Prajitura cu branza dulce si struguri
Blatul se prepara primul. Untul se topeste intr-un vas, apoi se raceste imediat. Ouale se mixeaza cu praful de sare, cu vanilia timp de 5 minute sau pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, se mixeaza putin si se adauga tot untul topit, iar la final faina( cantarita si cernuta) si...
Cartofi aurii cu rozmarin
Din aceasta cantitate hraniti 4 persoane. :))))) Cartofii i-am spalat, i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6 in functie de marimea lor. Pe tava cuptorului am pus doua foi pergament suprapuse si le-am uns cu ulei de masline, apoi am asezat cartofii, i-am presarat cu sare grunjoasa de...
Gem de nectarine
Se spala nectarinele, merele , se taie in bucati mai maricele( in sase sau opt). Se pun in oala, se adauga zaharul, se lasa la foc mic mai intai, se amesteca, isi vor lasa zeama destula, apoi se lasa la foc potrivit si se amesteca din cand in cand( destul de des), eu l-am cam pazit doua...
Cuburi jeleu mango si cocos
Saturati 4 persoane zic eu cu prajiturica asta, insa nu garantez, s-ar putea sa va placa mult si sa o ascundeti in pod! :)))) Mango se spala, se curata de coaja, se taie in bucati, se pune in blender, impreuna cu sucul de portocala si se face piure. In apa rece se pune pudra de agar agar si...
Inghetata cremoasa de nutella
Se prepara extrem de simplu. Frisca se mixeaza intr-un bol. Peste frisca se adauga mascarpone si vanilia si se mai mixeaza putin. Se adauga nutella, mai intai primul borcan, se mixeaza, se adauga laptele condensat , apoi se adauga al doilea borcan de nutella. Se imparte in...
Tort Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua se indulceste cu zaharul brun se adauga esenta de rom. Se amesteca la rece Martini, galbenusurile, zaharul, apoi vanilia si faina si se pune vasul pe foc mic, se amesteca pana se ingroasa, se trage deoparte si se raceste....
Snitel vienez de curcan
Spalam bucatile de piept de curcan, le uscam intr-un servet, le batem cu batatorul de snitele. Saram pe ambele parti fileurile. Pregatim 3 vase, pentru oua, pesmet si faina. Batem ouale cu sarea si praful de turmeric. Trecem fiecare bucata de file prin faina, apoi prin amestecul de ou si...
Clatite vegane cu cocos
Am facut semintele de in pudra in rasnita. Am preparat laptele de cocos( sau il puteti cumpara de gata), apoi l-am strecurat si l-am amestecat cu restul ingredientelor chiar in blender, am mixat si apoi am transferat aluatul intr-un bol de mixer. Am uns tigaia cu putin ulei si am turnat...
Parfait cu migdale caramelizate
Migdalele se asaza pe o foaie de copt si se coc la cuptor, se racesc si se maruntesc in robot. Se pune zaharul brun in tigaie si se topeste usor, se caramelizeaza, apoi se adauga migdalele maruntite. Pe o foaie pergament unsa cu ulei se scot migdalele caramelizate, cu grija sa nu ne ardem,...
Inghetata de limoncello si lime
Inghetata se prepara extrem de simplu. Intr-un pahar se pune limoncello si zeama de lime proaspat stoarsa. Frisca lichida se pune in bolul de mixer( eu am unul de inox) si se mixeaza, se adauga laptele condensat in fir subtire si se amesteca cu mixerul, apoi se toarna usor amestecul...
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Preparam crema de lamaie. Punem laptele pe foc impreuna cu vanilia. Mixam intr-un vas de mixer ouale cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml lapte din total. Turnam in laptele de pe foc fierbinte si amestecam pana devine ca o ciulama si da cateva clocote. Tragem vasul de pe foc si...
Inghetata de zmeura in blender
Cu o seara inainte am pus fructele in punga la congelator, bananele feliate, zmeura spalata. Am congelat si paharul de frisca. Avem nevoie de un blender puternic, punem fructele si mixam pana devin cremoase, adaugam si frisca si mixam pana la omogenizare, punem mierea dupa gust si...
Inghetata Bacio
Frisca se mixeaza, se scoate jumatate din ea intr-un bol. In vas peste frisca ramasa se pune laptele condensat, vanilia, pasta de macadamia, mascarpone apoi nutella, se mixeaza usor. In compozitia rezultata se adauga restul de frisca pe care o incorporam usor cu o paleta prin...
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc
Blat : Se amesteca ingredientele, untul rece taiat felii cu faina, smantana, oul si praful de sare si se framanta aluatul cat sa se lege. Se infoliaza si se da la rece cat timp preparam umplutura . Intr-un vas, se pune crema de branza perlute, branza cremoasa si se faramiteaza cu furculita...