Chifle americane- New England Fantan

de RuxyRux in Piine, 6 Ian 2017 | 2646 vizualizari

 

Chifle elegante americane, minunate la gust si ca textura deosebite, desprindeti-le in felii si mancati-le cu unt proaspat...calde sau reci sunt o mare bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 15 gr drojdie proaspata
  • 75 ml lapte batut la temperatura camerei
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 75 ml lapte
  • 65 gr unt
  • 375 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou batut usor
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle americane- New England Fantan:

1. Se pregateste o tava cu forme de briose care se ung usor cu unt. Se amesteca drojdia cu laptele batut si zaharul si se lasa deoparte 15 min.

2. Intr-un vas, se incalzeste laptele cu 40 gr unt, pana ce acesta se topeste, apoi se raceste pana devine caldut.

3. Se cerne faina, se pune in vasul de framantat, iar sarea pe margine. Se adauga amestecul de drojdie, cel de lapte si unt si oul batut si se framanta un aluat moale,  apoi 5-8 minute, pana devine elastic, apoi se asaza intr-un vas uns cu ulei sau unt si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la dospit o ora.

4. Aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina, se aplatizeaza si se framanta usor pana devine elastic. Se intinde in forma unui dreptunghi cu dimensiunile 45/30. Se topeste restul de unt si se unge cu el suprafata aluatului. Aluatul se taie pe lungime in cinci fasii egale, se asaza unele peste celelalte si se taie in fasii egale de cate 5 cm( ies 9 bucati).

Unul dintre capetele fasiei suprapuse se lipeste si se asaza cu partea lipita in jos in fomele de briose.

Se acopera cu o folie unsa cu unt si se lasa inca 30 sau 40 minute la dospit.

Chiflele se coc la 200 de grade pana se rumenesc ( in jur de 20 de minute)

Merita probate!

 

TIPS-URI

1

Daca le doriti dulci, adaugati scortisoara in untul cu care ungeti aluatul, iar cand le scoateti din cuptor, presarati-le cu zahar brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle americane- New England Fantan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

08.01.2017, 13:10

Diuta scumpa....iti multumesc!

mihaelar63 1

08.01.2017, 23:20

Ce le-as mai desprinde eu !!!! Fenomenal de tentante si elegante

RuxyRux 1

08.01.2017, 23:36

Multumesc scumpa mea! Te invit cu drag!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branza topita