Bunatate, bunatate, bunatate! Pufoasa si umeda in interior, o combinatie dulce acrisoara aromata cu glazura de ciocolata din belsug, va prezint un deliciu de prajitura!
Glazura de ciocolata:
Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza.
Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba si spoi faina si praful de copt.
Tava de copt se tapeteaza clasic cu unt si faina, se pune compozitia si deasupra zmeura congelata pe care este mai bine sa o faramitati inainte.
Prajitura se coace timp de 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp se prepara glazura, untul se pune la foc, in el se topeste ciocolata si la final se pune si frisca.
Se amesteca bine si se toarna calda peste prajitura scoasa din cuptor.
Cand se raceste se pun deasupra fulgi de ciocolata alba si se decoreaza cu zmeura.
Puteti pune prajitura o ora la rece, insa nu o lasati mai mult.
Eu am pastrat-o la temperatura camerei.
Deliciu total!