Prajitura duo chocolat cu zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 2446 vizualizari

 

Bunatate, bunatate, bunatate! Pufoasa si umeda in interior, o combinatie dulce acrisoara aromata cu glazura de ciocolata din belsug, va prezint un deliciu de prajitura!

 

INGREDIENTE

  • 230 gr. faina
  • 130 gr.unt gras( 82%)
  • 6 oua
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 1 cana de zmeura congelata

Glazura de ciocolata:

  • 300 gr. ciocolata neagra cu zmeura( 72% cacao)
  • 50 gr. unt
  • 1/2 pahar de frisca lichida
  • fulgi de ciocolata alba
  • zmeura congelata( sau proaspata)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo chocolat cu zmeura:

Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza.

Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba si spoi faina si praful de copt.

Tava de copt se tapeteaza clasic cu unt si faina, se pune compozitia si deasupra zmeura congelata pe care este mai bine sa o faramitati inainte.

Prajitura se coace timp de 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se prepara glazura, untul se pune la foc, in el se topeste ciocolata si la final se pune si frisca.

Se amesteca bine si se toarna calda peste prajitura scoasa din cuptor.

Cand se raceste se pun deasupra fulgi de ciocolata alba si se decoreaza cu zmeura. 

Puteti pune prajitura o ora la rece, insa nu o lasati mai mult.

Eu am pastrat-o la temperatura camerei.

Deliciu total!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo chocolat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

07.11.2016, 19:55

Multumesc mult Anca!

Bya Ralu 1

09.11.2016, 19:49

bun

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:09

Multumesc Gurita frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dobos