Fasolea se scurge intr-o sita.
Se caleste ceapa tocata impreuna cu morcovul si telina razuite in 3 linguri ulei si se inabusa, adaugand cate o lingura doua de apa, se tine pe foc pana se inmoaie.
Se adauga fasolea, putina apa( o cana) si se lasa sa dea cateva clocote cu capacul pe oala, se...
Branza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele.
Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet absorbant.
Se trec betisoarele de lemn prin ulei de masline.
Pe betisoare se pun alternativ,...
Se curata, se taie pe rand fructele.
Se amesteca fructele intr-un bol, se adauga uleiul de cocos, vanilia, fulgii de cocos, mierea si se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunzulite de busuioc.
Se spala carnea, se zvanta, se bate ca pentru snitel, se sareaza usor.
Se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie, praful de busuioc si putina sare.
Se pregatesc doua platouri unul cu faina si unul cu pesmet amestecat cu parmezan.
Se trece fiecare bucata de piept prin faina, apoi prin...
Crevetii se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline si unt, se tin pana se rumenesc, se adauga un praf de busuioc, un praf de sare, un praf de usturoi, un praf de piper.
Salata se spala se toaca, se amesteca cu rosiile taiate in doua, cu castravetii, cu apio tocat cu ceapa taiata...
Din aceasta cantitate, ne iese o tava de biscuiti.
Se mixeaza albusurile spuma ca pentru bezea, sa devina ferme, se adauga lingura cu lingura nutella si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se adauga amidonul si se mixeaza.
Pe tava tapetata cu pergament se pune cate o lingura din aluat, la...
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete.
Se prepara marinata din iaurt, ketchup si restul ingredientelor sau se adauga pur si simplu pe rand, toate ingredientele peste bucatile de pui, se amesteca si se lasa la marinat o ora.
Se tin betisoarele de frigarui in ulei de susan, cat timp sta...
Prima cutie de naut de scurge complet de zeama si se pune in blender. Se ia a doua cutie de naut se scurge printr-o sita si se opreste zeama, se opresc cateva boabe de naut pentru decor, apoi se pune nautul in blender.
Se adauga zeama de lamaie, 9 linguri de zeama de naut (din cea...
Se spala salata, se taie in bucati, la fel si patrunjelul se spala, scurge si se toaca.
Rosiile se taie in bucati dupa dorinta, castravetii rondele, se amesteca cu salata si patrunjelul intr-un bol mare.
Se prepara sosul din uleiul de masline, putina sare, zeama de lamaie, condimentul 7...
Se fierb pastele, se scurg si se transfera in bol.
Sosul se prepara amestecand uleiul de masline cu zeama de lamaie cu otetul rosu, oregano si pudra de usturoi.
Castravetele se spala, se curata si se taie rondele, rosiile cherry se taie in doua si rosia mare se taie in bucati, se amesteca...
Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul.
Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca.
Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc...
Se curata, se spala si se toaca ardeiul, ceapa, salata, rosiile, maslinele, apoi se amesteca cu boabele de fasole, cele de porumb si cu un praf de sare si se amesteca bine.
Separat, se amesteca intr-un bol, uleiul de masline, zeama de lamaie, otetul, coaja de lime, ghimbirul, usturoiul tocat,...
Apa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si se muta aluatul intr-un vas pe care il vom pune in alt vas cu apa rece, pentru 5 minute.
Dupa 5...
Aluatul se prepara simplu, untul rece taiat bucati se amesteca cu faina cernuta, oul, apa, praful de copt, vanilia, zaharul, se framanta pana se omogenizeaza aluatul, apoi se infoliaza si se pune la rece 30 de minute.
Se intinde aluatul pe suprafata infainata, se muta in forma de tarta unsa...
Verdeata se toaca, cascavalul se razuie, branza se faramiteaza, se amesteca totul intr-un bol, se pune si parmezanul, iaurtul, ouale, praful de sare, amidonul si praful de copt si se amesteca.
Intr-un vas, se amesteca amidonul si pesmetul.
Se iau gramajoare din compozitie, se tavalesc in...
Se amesteca ingredientele, untul taiat bucati rece, dar moale, cu faina cernuta, praful de sare, cel de copt, oul, zaharul, vanilia, coaja de portocala si apa minerala. Cand aluatul s-a omogenizat, l-am infainat usor cu amidon si l-am pus la rece 30 de minute.
Merele, se spala, se razuie( eu...
Frisca si vanilia se pun intr-un vas, pe foc mic, se infierbanta, se pune si untul, se tine pana se topeste, se toarna totul peste ciocolata, se amesteca sa se topeasca, se adauga coaja razuita de portocala.
Peste amestecul de ciocolata, se pune cacaua si apoi, zaharul pudra.
Se...
Salata si kale se spala, se zvanta, se toaca si se pun intr-un bol, se adauga avocado cubulete, capsunile si rosiile taiate, bobitele de rodie, se sareaza dupa gust, se pune uleiul de masline, zeama de lamaie si se stropeste totul cu otetul de Modena.
Pentru un gust mai indraznet, se serveste...
Se prepara carnea bine condimentata, pe gratarul uns cu ulei de masline.
Salata se spala se scurge si se zvanta, apoi se taie bucati si se asaza intr-un vas larg, se pun rosiile taiate, apio taiat cubulete, ceapa verde daca doriti, avocado cubulete, mararul tocat, sfecla razuita pe razatoarea...
Din aceasta cantitate, ne ies cam 3 portii de minciunele.
Aluatul se intinde subtire, se taie in fasii, apoi in bucati mai mici, se face o taietura pe mijloc, apoi capatul trece prin ea si se rasuceste.
Se fac mai intai toate formele pe o planseta, apoi se prajesc in ulei incins.
Se scot...
Umplutura: se amesteca branza cu smantana, cu ou, cu verdeata.
Eu am folosit doar o bucata din aluat pe care am intins-o o data si cu o forma rotunda am decupat 6 bucati, apoi inca o data am intins foaia si am mai obtinut sase bucati.
Pe fiecare bucata pe care am asezat-o in...
Untul rece, se da pe razatoarea mare intr-un vas larg, tot acolo se pune si faina cernuta, oul si galbenusul, branza si smantana, faina, praful de sare si praful de copt si desigur, zeama de lamaie.
Se framanta aluatul fix cat sa se omogenizeze bine si sa devina fin si usor de lucrat, se...
Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de copt.
Se amesteca, se pune compozitia intr-o forma de copt 20 x 20 cm, unsa cu unt.
Crema...
Se toaca carnea, apoi se amesteca cu ardeii tocati cubulete, ouale batute bine, pesmetul, ceapa tocata marunt si maslinele fara samburi taiate bucatele.
Se potriveste gustul de sare, piper, cimbru si se pune carnea pe o hartie pergament de copt.
Carnea se intinde, se niveleaza, se...
1. Se amesteca laptele, ouale, untul topit. Faina se pune intr-un vas larg, se face un gol in mijloc, se adauga amestecul de lapte.
2. Se adauga porumbul usor strivit in blender, cascavalul si parmezanul si se amesteca bine.
3. In uleiul incins, se pun cu lingura gramajoare din aluat si se...
Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea.
Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet somonul.
Am pulverizat uleiul pe folie si am asezat individual fiecare bucata de somon in mijlocul...
Pentru inceput, am cantarit ingredientele.
Am pus faina de orez brun, cea de tapioca, amidonul, zaharul si praful de sare in bolul de mixer si am amestecat ingredientele.
Peste amestecul din vas, am pus uleiul de cocos solid, apoi apa si oul si am framantat pana am obtinut aspectul de...
Cartofii se spala, se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe rand, in ulei, deasupra pe aragaz cam la jumatate, acest lucru ia ceva timp , este bine sa ii aveti gata curatati, sa aveti si un platou pregatit sa ii scoateti, eu primul rand l-am pus direct in tava.
Carnea se toaca impreuna cu...
Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat.
Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un clocot, am turnat toata faina dintr-o data si am amestecat rapid cu un tel, apoi am dat cratita la...
Untul rece taiat cubulete, se amesteca cu faina cernuta cu oul, cu smantana, praful de sare, faina si praful de copt si se framanta aluatul, apoi se infoliaza si se tine la rece 30 de minute.
Intre timp, se prepara umplutura, se mixeaza branza cu smantana cu ouale si faina.
Aluatul se...
Iahnie rapida de fasole manastireasca
Fasolea se scurge intr-o sita. Se caleste ceapa tocata impreuna cu morcovul si telina razuite in 3 linguri ulei si se inabusa, adaugand cate o lingura doua de apa, se tine pe foc pana se inmoaie. Se adauga fasolea, putina apa( o cana) si se lasa sa dea cateva clocote cu capacul pe oala, se...
Salata Caprese
Branza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele. Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet absorbant. Se trec betisoarele de lemn prin ulei de masline. Pe betisoare se pun alternativ,...
Salata de fructe cu cocos si busuioc
Se curata, se taie pe rand fructele. Se amesteca fructele intr-un bol, se adauga uleiul de cocos, vanilia, fulgii de cocos, mierea si se amesteca bine. Se decoreaza cu frunzulite de busuioc.
Pui cu lamaie si parmezan
Se spala carnea, se zvanta, se bate ca pentru snitel, se sareaza usor. Se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie, praful de busuioc si putina sare. Se pregatesc doua platouri unul cu faina si unul cu pesmet amestecat cu parmezan. Se trece fiecare bucata de piept prin faina, apoi prin...
Salata italiana cu creveti si parmezan
Crevetii se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline si unt, se tin pana se rumenesc, se adauga un praf de busuioc, un praf de sare, un praf de usturoi, un praf de piper. Salata se spala se toaca, se amesteca cu rosiile taiate in doua, cu castravetii, cu apio tocat cu ceapa taiata...
Biscuiti cu nutella
Din aceasta cantitate, ne iese o tava de biscuiti. Se mixeaza albusurile spuma ca pentru bezea, sa devina ferme, se adauga lingura cu lingura nutella si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se adauga amidonul si se mixeaza. Pe tava tapetata cu pergament se pune cate o lingura din aluat, la...
Kebab libanez de pui
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se prepara marinata din iaurt, ketchup si restul ingredientelor sau se adauga pur si simplu pe rand, toate ingredientele peste bucatile de pui, se amesteca si se lasa la marinat o ora. Se tin betisoarele de frigarui in ulei de susan, cat timp sta...
Salata hummus
Prima cutie de naut de scurge complet de zeama si se pune in blender. Se ia a doua cutie de naut se scurge printr-o sita si se opreste zeama, se opresc cateva boabe de naut pentru decor, apoi se pune nautul in blender. Se adauga zeama de lamaie, 9 linguri de zeama de naut (din cea...
Salata Tabouleh
Se spala salata, se taie in bucati, la fel si patrunjelul se spala, scurge si se toaca. Rosiile se taie in bucati dupa dorinta, castravetii rondele, se amesteca cu salata si patrunjelul intr-un bol mare. Se prepara sosul din uleiul de masline, putina sare, zeama de lamaie, condimentul 7...
Salata greceasca cu paste si feta
Se fierb pastele, se scurg si se transfera in bol. Sosul se prepara amestecand uleiul de masline cu zeama de lamaie cu otetul rosu, oregano si pudra de usturoi. Castravetele se spala, se curata si se taie rondele, rosiile cherry se taie in doua si rosia mare se taie in bucati, se amesteca...
Gyros de pui
Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul. Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca. Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc...
Salata mexicana de primavara
Se curata, se spala si se toaca ardeiul, ceapa, salata, rosiile, maslinele, apoi se amesteca cu boabele de fasole, cele de porumb si cu un praf de sare si se amesteca bine. Separat, se amesteca intr-un bol, uleiul de masline, zeama de lamaie, otetul, coaja de lime, ghimbirul, usturoiul tocat,...
Churros cu parmezan
Apa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si se muta aluatul intr-un vas pe care il vom pune in alt vas cu apa rece, pentru 5 minute. Dupa 5...
Tarta cu dulceata si piersici din compot
Aluatul se prepara simplu, untul rece taiat bucati se amesteca cu faina cernuta, oul, apa, praful de copt, vanilia, zaharul, se framanta pana se omogenizeaza aluatul, apoi se infoliaza si se pune la rece 30 de minute. Se intinde aluatul pe suprafata infainata, se muta in forma de tarta unsa...
Chiftelute cu branza si verdeata
Verdeata se toaca, cascavalul se razuie, branza se faramiteaza, se amesteca totul intr-un bol, se pune si parmezanul, iaurtul, ouale, praful de sare, amidonul si praful de copt si se amesteca. Intr-un vas, se amesteca amidonul si pesmetul. Se iau gramajoare din compozitie, se tavalesc in...
Prajitura vanilata cu mere, prune uscate si nuca
Se amesteca ingredientele, untul taiat bucati rece, dar moale, cu faina cernuta, praful de sare, cel de copt, oul, zaharul, vanilia, coaja de portocala si apa minerala. Cand aluatul s-a omogenizat, l-am infainat usor cu amidon si l-am pus la rece 30 de minute. Merele, se spala, se razuie( eu...
Trufe de ciocolata cu portocala
Frisca si vanilia se pun intr-un vas, pe foc mic, se infierbanta, se pune si untul, se tine pana se topeste, se toarna totul peste ciocolata, se amesteca sa se topeasca, se adauga coaja razuita de portocala. Peste amestecul de ciocolata, se pune cacaua si apoi, zaharul pudra. Se...
Salata de ciocolata cu capsuni si rodie
Salata si kale se spala, se zvanta, se toaca si se pun intr-un bol, se adauga avocado cubulete, capsunile si rosiile taiate, bobitele de rodie, se sareaza dupa gust, se pune uleiul de masline, zeama de lamaie si se stropeste totul cu otetul de Modena. Pentru un gust mai indraznet, se serveste...
Salata americana
Se prepara carnea bine condimentata, pe gratarul uns cu ulei de masline. Salata se spala se scurge si se zvanta, apoi se taie bucati si se asaza intr-un vas larg, se pun rosiile taiate, apio taiat cubulete, ceapa verde daca doriti, avocado cubulete, mararul tocat, sfecla razuita pe razatoarea...
Minciunele
Din aceasta cantitate, ne ies cam 3 portii de minciunele. Aluatul se intinde subtire, se taie in fasii, apoi in bucati mai mici, se face o taietura pe mijloc, apoi capatul trece prin ea si se rasuceste. Se fac mai intai toate formele pe o planseta, apoi se prajesc in ulei incins. Se scot...
Placinte cu branza, smantana si rosii uscate
Umplutura: se amesteca branza cu smantana, cu ou, cu verdeata. Eu am folosit doar o bucata din aluat pe care am intins-o o data si cu o forma rotunda am decupat 6 bucati, apoi inca o data am intins foaia si am mai obtinut sase bucati. Pe fiecare bucata pe care am asezat-o in...
Aluatul magic
Untul rece, se da pe razatoarea mare intr-un vas larg, tot acolo se pune si faina cernuta, oul si galbenusul, branza si smantana, faina, praful de sare si praful de copt si desigur, zeama de lamaie. Se framanta aluatul fix cat sa se omogenizeze bine si sa devina fin si usor de lucrat, se...
Brownies cu branza dulce si dulceata de capsuni
Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de copt. Se amesteca, se pune compozitia intr-o forma de copt 20 x 20 cm, unsa cu unt. Crema...
Rulada de carne tocata cu cascaval
Se toaca carnea, apoi se amesteca cu ardeii tocati cubulete, ouale batute bine, pesmetul, ceapa tocata marunt si maslinele fara samburi taiate bucatele. Se potriveste gustul de sare, piper, cimbru si se pune carnea pe o hartie pergament de copt. Carnea se intinde, se niveleaza, se...
Chiftele cu porumb si branza
1. Se amesteca laptele, ouale, untul topit. Faina se pune intr-un vas larg, se face un gol in mijloc, se adauga amestecul de lapte. 2. Se adauga porumbul usor strivit in blender, cascavalul si parmezanul si se amesteca bine. 3. In uleiul incins, se pun cu lingura gramajoare din aluat si se...
Somon cu sos aioli in pergament
Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea. Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet somonul. Am pulverizat uleiul pe folie si am asezat individual fiecare bucata de somon in mijlocul...
Prajitura crumble cu dovleac
Pentru inceput, am cantarit ingredientele. Am pus faina de orez brun, cea de tapioca, amidonul, zaharul si praful de sare in bolul de mixer si am amestecat ingredientele. Peste amestecul din vas, am pus uleiul de cocos solid, apoi apa si oul si am framantat pana am obtinut aspectul de...
Musaca de cartofi si pui
Cartofii se spala, se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe rand, in ulei, deasupra pe aragaz cam la jumatate, acest lucru ia ceva timp , este bine sa ii aveti gata curatati, sa aveti si un platou pregatit sa ii scoateti, eu primul rand l-am pus direct in tava. Carnea se toaca impreuna cu...
Tort choux a la creme
Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat. Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un clocot, am turnat toata faina dintr-o data si am amestecat rapid cu un tel, apoi am dat cratita la...
Tarta aperitiv cu masline
Untul rece taiat cubulete, se amesteca cu faina cernuta cu oul, cu smantana, praful de sare, faina si praful de copt si se framanta aluatul, apoi se infoliaza si se tine la rece 30 de minute. Intre timp, se prepara umplutura, se mixeaza branza cu smantana cu ouale si faina. Aluatul se...